به گزارش بیرونیت، چین به عنوان بزرگترین تولیدکننده فولاد در جهان، با ۵۵درصد از تولید جهانی و بیش از ۶۰درصد از انتشار گازهای گلخانهای در این صنعت، در مسیر کاهش کربن قرار دارد. با هدف دستیابی به صفر CO2 تا سال ۲۰۶۰، دولت چین برنامههای متعددی را برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای و بهبود کارایی انرژی در صنعت فولاد اجرا کرده است. این اقدامات شامل راهاندازی سیستم تجارت گازهای گلخانهای، محدودیتهای صادراتی برای محصولات فولادی پرانرژی و تشویق به استفاده از فناوریهای سبز مانند کورههای قوس الکتریکی و هیدروژن است. با این حال، چالشهایی نظیر کمبود ضایعات و هزینههای بالای تولید هیدروژن سبز همچنان وجود دارد که باید برطرف شوند تا چین بتواند به اهداف خود در زمینه کاهش کربن دست یابد.
سیاست تحول سبز چین با ثبات و تکیه بر پتانسیل اقتصادی قوی مشخص میشود. امروزه چین ۵۵درصد از تولید فولاد جهانی و بیش از ۶۰درصد از انتشار گازهای گلخانهای در صنعت فولاد جهانی را به خود اختصاص داده است. بنابراین، کاهش کربن به موفقیت چین بستگی دارد. در حال حاضر، تولید یک تن فولاد نورد شده در چین ۳۳/۲ تن CO2 تولید میکند، در حالی که میانگین جهانی ۹۲/۱ تن است. بنابراین، پتانسیل بسیار زیادی وجود دارد و به تدریج به عنوان بخشی از سیاست اقلیمی پکن تحقق مییابد. اثربخشی این سیاست به طور عمده به نتایج امسال بستگی دارد، زیرا چین به دنبال دستیابی به مجموعهای از اهداف بلندپروازانه در این بازه زمانی است.
در سال ۲۰۲۰، دولت چین برنامه ملی «۱ + N» را برای دستیابی به صفر CO2 تا سال ۲۰۶۰ تصویب کرد. به عنوان بخشی از این استراتژی، سیستم تجارت گازهای گلخانهای ملی چین (ETS CH) از جولای ۲۰۲۱ در کشور فعال است. این سیستم در حال حاضر حدود ۳۵درصد از کل انتشار CO2 در اقتصاد چین را پوشش میدهد که سهم مربوط به بخش انرژی است.
تا به امروز، ۲۱۶۲ شرکت برق که ۵/۹۹درصد از تمام شرکتهای بازار را نمایندگی میکنند، در ETS CH شرکت دارند. از سال ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۴، حجم کل تجارت سهمیه به ۶۳۴میلیون تن رسید که ارزش بازار تجمعی آن ۰۶/۶میلیارد دلار بود. این شامل ۱۸۸میلیون تن معامله شده در سال ۲۰۲۴ به ارزش ۵۲/۲میلیارد دلار است.
در ماه مارس امسال، وزارت اکولوژی و محیطزیست چین اعلام کرد که آمادهسازی برای گسترش ETS CH به پایان رسیده است. به گفته نماینده وزارت، لیو شیژه، در سالهای ۲۰۲۵و۲۰۲۶، بازار سهمیه گازهای گلخانهای ملی هشت بخش دیگر را پوشش خواهد داد. این شامل صنعت فولاد است که ۱۷درصد از کل انتشار CO2 چین را به خود اختصاص میدهد.
همانند بخش انرژی، در ابتدا مجوزهای انتشار به شرکتها به صورت رایگان تخصیص داده میشود. در آینده، کل سهمیه کاهش خواهد یافت که منجر به افزایش قیمت انتشار خواهد شد. در حال حاضر، هزینه آن (برای شرکتهای انرژی) ۵/۱۲ دلار / تن CO2 است. در سال ۲۰۲۲، تجارت با ۴/۷ دلار/ تن آغاز شد. معرفی سیستم انتشار CO2 با هزینهها، با توجه به افزایش تدریجی قیمت، انگیزه مهمی برای کاهش کربن در صنعت فولاد چین خواهد بود.
منبع: ایراسین
مطالب مرتبط