به گزارش بیرونیت به نقل از روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، مهندس فرشید رمضانیحساس، از تهیه و تنظیم گزارشهای پایانیافته در حوزه مخاطرات زمینشناختی استان گیلان خبر داد و گفت: با توجه به شرایط زمینشناسی، آب و هوایی، جغرافیایی و مستعد بودن مناطق کوهستانی استان گیلان به لحاظ رخداد زمینلغزش، انجام چنین مطالعاتی به منظور شناسایی مناطق مستعد رخداد ناپایداری دامنهای در پهنه استان از اهمیت ویژهای برخوردار هستند.
وی با بیان اینکه پدیده ناپایداری دامنهای از جمله مخاطرات طبیعی است که موجب وارد آمدن خسارت های مالی، جانی و تخریب منابع طبیعی فراوان در کشور میشود، تصریح کرد: فرسایش خاک و تهدید مناطق مسکونی و مزارع، جادهها، مخازن سدها و زیرساختهای حیاتی از جمله مواردی است که در نتیجه رخداد زمین لغزش بهوجود میآیند.
رمضانی، لازمه برخورد اصولی با هر پدیدهای از جمله رخدادهای طبیعی چون زمینلغزش، زمینلرزه و سیلو... را انتخاب شیوه مناسب و علمی جهت بررسی و مقابله با آن پدیده عنوان کرد و افزود: همانگونه که میدانیم همواره بهدنبال رخدادهای طبیعی چون زمینلغزشها، بخشی از سرمایههای ملی در اثر وقوع پدیدههای مذکور به هدر میروند که این موضوع ایجاب میکند تا ابعاد این رخدادها مورد بررسی دقیق قرار گیرند.
به گفته سرپرست زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی منطقه کاسپین باختری (گیلان)، محدوده رودبار-منجیل به دلیل وجود روستاهای فراوان، آزاد راه قزوین-رشت، خط راهآهن رشت-تهران و سد سپیدرود محدودههای مهم به لحاظ تراکم جمعیتی و زیرساختهای حیاتی است.
وی ادامه داد: در این مطالعات با استفاده از بانک اطلاعات زمینلغزش، مطالعه تصاویر ماهوارهای و انجام بررسیهای صحرایی، زمینلغزشهای مهم این محدوده ها شناسایی شد و در نهایت با تهیه نقشه پهنهبندی زمینلغزش در محدودههای مطالعاتی، مناطق پرخطر به لحاظ ناپایداری دامنهای شناسایی شد.
به نقل از روابطعمومی ادارهکل زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی گیلان، مهندس فرشید رمضانیحساس با تاکید بر اینکه استفاده از دادههای پایه زمینشناسی نقش کلیدی در تحقق توسعه پایدار و بهبود زیرساختها و نگهداری شریانهای حیاتی دارد؛ تصریح کرد: بهرهبرداری هوشمندانه و هدفمند از دادههای زمینشناسی، راهکاری اساسی برای توسعهای است که هم منابع را حفظ میکند و هم زیرساختهای مقاوم و کارآمدی برای آینده ایجاد میکند.
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست