به گزارش بیرونیت به نقل از روابط عمومی ایمپاسکو به نقل از رویترز، قراردادهای آتی سنگ آهن در روز جمعه کاهش یافت و برای دومین هفته متوالی افت قیمت را تجربه کرد؛ این روند تحت تاثیر تنشهای تجاری پابرجا میان چین و ایالات متحده قرار دارد. با این حال، تقاضای پایدار، دادههای اقتصادی امیدوارکننده و انتظار برای سیاستهای حمایتی بیشتر از سوی چین — بزرگترین مصرفکننده سنگ آهن در جهان — مانع از افت شدید قیمتها شد.
در بورس کالای دالیان چین (DCE)، قرارداد پرمعامله سپتامبر برای سنگ آهن با کاهش ۱.۷۶ درصدی به ۶۹۹ یوان معادل ۹۵.۸۰ دلار بهازای هر تن رسید که پایینترین سطح از ۱۱ آوریل تاکنون است. این قرارداد در مجموع افت هفتگی ۰.۷ درصدی را ثبت کرد.
در بورس سنگاپور نیز قرارداد معیار ماه می برای سنگ آهن با ۰.۸۸ درصد کاهش به ۹۶.۹۵ دلار در هر تن رسید و تا لحظه تنظیم این گزارش، افت هفتگی ۰.۲ درصدی را تجربه کرده است.
با وجود آنکه دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، از احتمال پایان یافتن جنگ تعرفهای میان واشنگتن و پکن خبر داده، اما بازار همچنان در انتظار نشانههای ملموستری از کاهش تنشهای تجاری میان این دو اقتصاد بزرگ جهان است.
تحلیلگران بانک گلدمن ساکس پیشبینی میکنند که قیمت سنگ آهن تا سهماهه پایانی سال جاری به ۹۰ دلار و تا پایان سال ۲۰۲۶ به ۸۰ دلار کاهش یابد. این پیشبینی با استناد به بازگشت بازار به وضعیت مازاد عرضه در نیمه دوم سال انجام شده است.
گلدمن ساکس همچنین در یادداشتی اعلام کرده است: ما انتظار داریم تعرفهها بر تقاضای داخلی چین و صادرات فولاد این کشور در ادامه سال تأثیر منفی بگذارند. به همین دلیل، آنها پیشبینی رشد تقاضای سنگ آهن دریابرد (seaborne) چین را از ۵ به ۳ درصد کاهش دادهاند.
با این حال، تقاضای کوتاهمدت برای سنگ آهن همچنان قوی باقی مانده و مانع از افت شدیدتر قیمتها شده است. نتایج یک نظرسنجی از موسسه Mysteel نشان میدهد که متوسط تولید روزانه فلز داغ (hot metal) — یکی از شاخصهای مصرف سنگ آهن — در روز پنجشنبه به سطح ۲.۴ میلیون تن رسیده که بالاترین میزان در ۱۷ ماه گذشته است.
همچنین مجموعهای از دادههای اقتصادی بهتر از انتظار از سوی چین، همراه با امید به سیاستهای حمایتی جدید برای جبران اثرات تعرفههای آمریکا، موجب بهبود نسبی جو روانی بازار شده است.
در بازار سایر مواد اولیه مورد استفاده در تولید فولاد نیز در بورس دالیان، قیمت زغالسنگ ککشو (coking coal) با افت ۰.۶۸ درصدی و قیمت کُک با افت ۰.۳۵ درصدی مواجه شد.
در بورس آتی شانگهای (SHFE) نیز اکثر شاخصهای فولاد با کاهش روبهرو شدند. میلگرد (Rebar) ۰.۸۱ درصد افت کرد، کویل نورد گرم (hot-rolled coil) با کاهش ۰.۶۶ درصدی همراه بود و فولاد ضدزنگ (stainless steel) ۰.۶۲ درصد کاهش یافت. در این میان، مفتول (wire rod) برخلاف سایر محصولات، رشد ۰.۴۸ درصدی را تجربه کرد.
مطالب مرتبط