• گروه مطلب:| گزارش| معدن| فارسی|
  • کد مطلب:79728
  • زمان انتشار:چهارشنبه 27 فروردين 1404-6:48
  • کاربر:
اتحادیه اروپا واردات فولاد را محدود می‌کند

در هرج و مرج ناشی از تعرفه‌های فولاد، کمیسیون اروپا قصد دارد تا از اول آوریل سهمیه‌های واردات فولاد را جهت مقابله با خطرات دامپینگ در اتحادیه اروپا تشدید کند. 
سیاست تقابل با دامپینگ

مساله‌ای که بیشتر به دلیل اعمال تعرفه ۲۵‌درصدی دونالد ترامپ بر واردات فولاد و آلومینیوم به ایالات متحده اعمال شده است که از اوایل ماه مارس اجرایی شد.
دونالد ترامپ در روز دوم آوریل، به هنگام اعلام تعرفه‌های خود گفت: هموطنان آمریکایی من، این روز رهایی است. رییس‌جمهور آمریکا پوستری را بالا برد که در آن تعرفه‌هایی را که بر هر کشور اعمال می‌شد فهرست کرده بود؛ ۳۲‌درصد تایلند، ۴۹‌درصد کامبوج، ۲۶‌درصد هند و لیست تا جزیره‌های خالی از سکنه اقیانوس هند ادامه داشت. عجیب اینکه این اعداد برای کشورهای مختلف متفاوت است؛ اصلی که اصول سازمان تجارت جهانی را نقض می‌کند.
گفته می‌شود که این اقدامات بخشی از یک سند چندبندی تحت عنوان طرح اقدام فولاد و فلزات اروپایی است که کمیسیون اجرایی اتحادیه اروپا در ۱۹ مارس منتشر کرد. کمیسیون اروپا اشاره کرد که برنامه‌های بعدی برای صنعت فولاد اتحادیه اروپا شامل معرفی تدابیری برای جایگزینی تدابیر حفاظتی فولاد تا نهایتا سه ‌ماهه سوم ۲۰۲۵ و تدابیر حفاظتی آلیاژهای آهن تا ۱۸نوامبر است.
کمیسیون اروپا همچنین اعلام کرده که برنامه‌هایی برای اقدامات اضافی به منظور جلوگیری از نشت کربن در دست اقدام دارد، در حالی که مکانیسم تعدیل مرزی کربن برای کالاهای وارداتی اعمال می‌شود، این مکانیسم به خطرات نشت کربن (برای فلزاتی که در اتحادیه اروپا تولید می‌شوند و تحت سیستم تجارت انتشار اتحادیه اروپا قرار دارند و به کشورهای ثالث صادر می‌شوند)،توجهی ندارد.
کمیسیون اروپا اکنون برنامه دارد تا یک بازبینی جامع درباره نحوه مقابله با نشت کربن برای کالاهایCBAM (مکانیسم تعدیل مرزی کربن) را تا سه‌ماهه چهارم ارائه دهد. این تحلیل شامل گسترش دامنه آن به محصولات پایین‌دستی فولاد و آلومینیوم و همچنین تدابیر اضافی ضد دور زدن خواهد بود.
در حالی که کمیسیون اروپا توجه خود را بر مسائل مربوط به کربن متمرکز کرده است، همچنین برنامه دارد تا سه‌ماهه دوم اطلاعاتی درباره نحوه مقابله با نشت کربن برای کالاهای CBAM صادر شده از اتحادیه اروپا به کشورهای ثالث منتشر کند. این داده‌ها عمدتا بر تحلیل و گزینه‌ها تمرکز خواهند کرد.
این گزارش می‌گوید: در صورت تغییر مسیر کالاهایی که در تاسیسات تولید کم‌کربن در کشورهای ثالث تولید شده‌اند به مشتریان اروپایی، در حالی که تولید کربن‌دار برای بازارهای دیگر ادامه دارد (چنین عملیاتی به نام «جابه‌جایی» شناخته می‌شود)، ممکن است خطر دور زدن اهداف CBAM وجود داشته باشد.
انجمن فولاد اروپا (Eurofer) ارزیابی مثبتی از طرح کمیسیون اروپا و مسائلی که پوشش داده است ارائه داد. با این حال، یوروفِر بر نیاز به کاهش قیمت‌های بالای انرژی که همچنان بر تولیدکنندگان فولاد اروپایی تاثیر می‌گذارد، تاکید کرد. آدام هنریک، رییس یوروفِر گفت: با وجود پیشنهادات مثبت کمیسیون، انرژی همچنان فیل بزرگ در اتاق است. قیمت‌های بالای انرژی تنها تولید فولاد و فلزات را تحت تاثیر قرار نمی‌دهند بلکه زنجیره‌های صنعتی کل اروپا را به پایین می‌کشند. کار بیشتر برای کاهش هزینه‌های انرژی ضروری است.


ترامپ نگران کسری تجاری
در واقع ترامپ پیش از ورود به سیاست، بر تجارت بین‌المللی تمرکز داشته است. نگرانی اصلی او کسری تجاری است، به این معنا که ایالات‌متحده بیش از آنچه صادر می‌کند، وارد می‌کند. دغدغه‌ ترامپ در مورد کسری تجاری، اقتصاددانان جریان اصلی را گیج کرده است زیرا آنان وضعیت را آنگونه بحرانی که ترامپ نشان می‌دهد، نمی‌بینند. به عقیده اقتصاددانان جای تعجب ندارد کشوری ثروتمند مانند ایالات‌متحده بیشتر از آنچه بفروشد، خرید کند و به‌طور کلی در تاثیرگذاری تعرفه‌های ترامپی تردید دارند.
با این حال ترامپ هنگام اعلام تعرفه‌ها مدعی شد که این یک وضعیت اضطراری ملی است که به او اجازه می‌دهد بدون تایید کنگره تعرفه‌ها را اعمال کند. تعرفه‌های او براساس مالیات‌های وارداتی که دیگر کشورها اعمال می‌کنند نبود بلکه براساس اندازه کسری تجاری هر کشور با آمریکا بود.
در دوم آوریل، ترامپ در حالی که کاخ سفید را ترک می‌کرد وعده داد که بازارها رونق خواهند گرفت، سهام رشد خواهد کرد و کشور شکوفا خواهد شد اما بازار در حال فروپاشی بود و بزرگ‌ترین سقوط ارزش یک‌روزه خود از زمان شیوع همه‌گیری کرونا را ثبت کرد. در نهایت، نرخ‌های بالاتر متقابل ترامپ اجرایی شد و مالیات بر واردات از ده‌ها کشور افزایش یافت اما چند ساعت بعد، دولت او اعلام کرد که اکثر این نرخ‌های بالاتر را به مدت ۹۰ روز تعلیق خواهد کرد در حالی که عوارض ۱۰‌درصدی اخیرا اعمال‌شده تقریبا بر تمام واردات جهانی حفظ می‌شود.


فشار تعرفه‌ها بر اقتصادهای توسعه‌یافته
تعرفه‌های سال۲۰۲۵ آمریکا فشار قابل‌توجهی بر اقتصادهای توسعه‌یافته در سراسر دنیا وارد کرده‌ است. اروپا و ژاپن به‌عنوان دو نمونه‌ بارز، با چالش‌هایی جدی مواجه شده‌اند چراکه این دو اقتصاد روابط تجاری عمیقی با ایالات‌متحده دارند.
آلمان به عنوان ستون فقرات اقتصاد اروپا و یکی از بزرگ‌ترین صادرکنندگان خودرو در جهان، به‌ویژه در برابر تعرفه‌ی ۲۵‌درصدی آمریکا بر خودروهای وارداتی آسیب‌پذیر است. پیش‌بینی می‌شود این تعرفه‌ها منجر به افزایش بی‌سابقه‌‌ قیمت خودروهای آلمانی در بازار آمریکا شده و توان رقابتی آنها را در برابر برندهای داخلی و سایر برندهای خارجی کاهش دهد.
منبع: روزنامه جهان صنعت



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0