مس‌پرس به نقل از اینوستینگ‌نیوز منتشر کرد:

تارنمای «اینوستینگ نیوز» که به طور تخصصی به تحلیل و بررسی مسائل بازارهای مالی و سرمایه‌گذاری می‌پردازد، همزمان با روزهای پایانی سال ۲۰۲۴ به پربازدیدترین اخبار و گزارش‌های خود در بازار مس طی این سال اشاره کرده است.
پربازدیدترین خبرهای مسی جهان در سال ۲۰۲۴ چه اخباری بودند؟

به گزارش بیرونیت به نقل از پایگاه خبری مس‌پرس، این گزارش در حالی شامل پنج خبر پربازدید بازار مس در سال ۲۰۲۴ است که بازار مس با وجود نوسان‌های عرضه و تقاضا، شاهد رشد مناسبی نسبت به دو سال اخیر بود. اگرچه قیمت مس در سه ماهه سوم ۲۰۲۴ کاهش یافت، اما به طور کلی این فلز عملکرد مناسبی داشت و در ماه می رکورد تاریخی را به ثبت رساند.

در ادامه گزارش به خلاصه‌ای از پنج مقاله برتر به انتخاب این وبسایت تخصصی می پردازیم:

۱- واکنش کارخانه‌های ذوب مس چین به کاهش حاشیه سود

دو کارخانه‌ مهم ذوب چینی شامل شرکت فلزات غیرآهنی دایه و شرکت توسعه صنعت مس بائوتو هادینگ در ۱۶ جولای به دنبال تصمیم برای کاهش تولید خبرساز شدند، به طوری که اولی به عنوان یک شرکت بزرگ، افت ۲۰ درصدی را گزارش و دومی به عنوان شرکت کوچک‌تر کاهش ۴۰ درصدی تولید را اعلام کرد. گزارش بلومبرگ همان زمان نشان داد که هر دو کارخانه ذوب، این افت را به «کاهش حاشیه سود ناشی از کمبود مداوم عرضه کنسانتره مس» نسبت دادند. همچنین سایر عوامل مؤثر بر این تصمیم شامل کاهش نرخ بهره برداری از ظرفیت ذوب به دلیل کاهش هزینه تصفیه و پالایش کنسانتره به سمت پایان ۲۰۲۴ و زیان‌های قابل توجه تولید بوده است.

۲- پیش‌بینی بزرگ‌ترین معدن‌کار جهان از افزایش ۷۰ درصدی تقاضای مس

شرکتBHP، غول معدنی پیش‌بینی کرد که تقاضای مس تا سال ۲۰۵۰ به بیش از ۵۰ میلیون تن برسد. شرکت BHP در ۳۰ سپتامبر با ارائه گزارش جامعی اعلام کرد: برخلاف قرن بیستم که مصرف مس در خودروها، شبکه برق، لوازم برقی و کالاهای مصرفی در مناطق مختلف اتفاق افتاد، انتظار داریم همزمان شاهد استفاده همزمان از این فلز در فناوری‌های خودروهای برقی، انرژی‌های تجدیدپذیر و مراکز داده در سراسر جهان باشیم.

بر اساس این گزارش، تلاش‌های جهانی برای مهار انتشار گازهای گلخانه‌ای تشدید شده است که این امر منجر به افزایش تقاضای مس می‌شود. انتظار می‌رود که معادن فعلی مس بیش از نیمی از مس مورد نیاز برای تامین تقاضای جهانی را در دهه آینده تامین کنند. با این حال تا سال ۲۰۳۵، تولید معادن مس به دلیل کاهش عیار سنگ معدن ممکن است ۱۵ درصد کاهش یابد که نیاز مبرم به سرمایه‌گذاری قابل توجه برای ارتقای تولیدات فعلی و پروژه‌های جدید را برجسته می‌کند. با وجود این چالش‌ها، سرعت اکتشافات جدید مس به طور چشمگیری کاهش یافته و فقط چهار اکتشاف بزرگ طی پنج سال اخیر وجود داشته است.

۳- نیاز جهان به ۱۹۴ معدن جدید مس تا سال ۲۰۵۰

مجمع بین المللی انرژی (IEF) در سال ۲۰۲۴ گزارش مهمی درباره مس منتشر کرد که بر نیاز به معادن بیشتر تا سال ۲۰۵۰ و حمایت و مشوق‌ دولت‌ها برای اجرای این پروژه‌ها تاکید داشت. این گزارش، اکتشاف محدود را به عنوان یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های کنونی بازار مس برشمرد. در این گزارش آمده است: معادن جدید مس که بین سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۲ آغاز به کار کردند؛ از اکتشاف، مجوز فعالیت، ساخت معدن تا بهره‌برداری به طور متوسط ۲۳ سال طول کشیدند.

مجمع بین المللی انرژی در این زمینه، سناریوهای تقاضای مس را تا سال ۲۰۵۰ تشریح کرد، به طوری که خودروهای برقی همراه با شبکه برق‌رسانی آن به ۵۴ معدن مس جدید نیاز دارد، در حالی که انتشار صفر خالص کربن در جهان ۱۹۴ معدن مس جدید می‌خواهد. دبیر کل IEF تاکید کرد: بدون تغییر در سیاست های فعلی، تحقق اهداف خودروهای برقی امکان پذیر نخواهد بود و دولت‌ها باید از پروژه‌های جدید مس حمایت کنند.

۴- تحریم‌های فلزی روسیه از سوی بورس فلزات لندن و بورس شیکاگو

دولت بریتانیا و وزارت خزانه داری ایالات متحده در ۱۲ آوریل، ممنوعیت عرضه آلومینیوم، نیکل و مس روسیه را در بورس فلزات لندن (LME) و بورس کالای شیکاگو (CME) اعلام کردند. بورس فلزات لندن، قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین مکان تجارت فلزات در جهان است که مسئول تعیین قیمت معیار برای فلزاتی مانند آلومینیوم و روی است.

به هر حال خبر تحریم روسیه منجر به افزایش قیمت هر سه فلز شد، به طوری که قیمت آلومینیوم جهش ۹.۴ درصدی (بزرگ‌ترین رشد یک روزه از سال ۱۹۸۷) داشت و قیمت نیکل ۸.۸ درصد و مس ۱.۶ درصد افزایش یافت. این محدودیت‌ها هر فلزی را که از ۱۳ آوریل به بعد در روسیه تولید ‌شود، پوشش می‌دهد. صاحبان فلزات روسی که قبل از تاریخ مذکور تولید شده بود، می‌توانستند، فلز خود را در ضمانت‌نامه LME قرار دهند، مشروط بر اینکه شواهدی مبنی بر تاریخ تولید ارائه کنند. البته هیچ به روزرسانی در مورد تاثیر محدودیت‌ها از زمان انتشار این مقاله وجود نداشته است.

۵-  گلدمن ساکس برآورد قیمت را به دلیل تقاضای چین اصلاح کرد

با توجه به تضعیف تقاضای مس چین ناشی از رکود اقتصادی، بانک سرمایه گذاری گلدمن ساکس در سپتامبر از برآورد قبلی خود به میزان ۱۵ هزار دلار عقب نشینی کرد و در پیش‌بینی جدید، قیمت را به ۱۰ هزار و ۱۰۰ دلار در هر تن کاهش داد. چشم انداز قیمتی این بانک در دو گزارش اخیر از سوی تحلیلگران متفاوتی ارائه شد و تقاضای کمتر از حد انتظار چین و همچنین ریسک‌های چشم‌انداز اقتصادی چین، این بانک را به دیدگاه جدید متمایل کرد.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0