به گزارش بیرونیت به نقل از ایرنا، محمد رسول شیخیزاده روز چهارشنبه اظهار کرد: بعد از حادثه معدن طبس و پیگیری توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی، در چند روز اخیر اصلاح قانون معادن در دستور کار کمیسیون صنایع و معادن قرار گرفت.
نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تخریب جادههای روستایی که به عنوان مسیر دسترسی به معادن از آن استفاده میشود، ادامه داد: حجم تخریب این جادهها با سهم ناچیزی که از درآمد معادن به مناطق تعلق میگیرد اصلاً قابل مقایسه نیست و در کنار آن شاهد بروز تصادفات مرگبار در این جادهها نیز هستیم.
خامفروشی معادن توجیه ندارد
شیخیزاده در ادامه با بیان اینکه معادن یک ثروت خدادادی است که به استان کردستان داده شده است، خامفروشی را آفت این ثروت دانست و گفت: در بحث صنایع تبدیلی معادن هیچ کاری در استان انجام نشده است و طرحهایی هم که شروع شده پیشرفت بسیار ناچیزی دارد.
وی افزود: مثلاً زنجیره فولاد قروه حدود ۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، در حالی که قرار بود فاز اول این طرح در نیمه دوم مهرماه سال جاری به بهرهبرداری برسد.
این نماینده مجلس تاکید کرد: باید نظارت پیگیریها بیشتر شود تا تمامی صنایع تبدیلی در مناطق مختلف استان زودتر به بهرهبرداری برسد.
شیخی زاده تسهیلگری در ایجاد صنایع تبدیلی به ویژه در حوزه معادن را در استان ضروری دانست و ادامه داد: بزرگترین مشکل در حوزه معادن استان، همین خام فروشی است که اگر صنایع تبدیلی در استان راه اندازی شود، منجر به اشتغال زایی بیشتر و ماندگاری ثروت در استان خواهد شد.
بکارگیری نیروی غیربومی در بزرگترین واحد معدنی طلای کشور
وی که پیش از این نیز به فعالیت معدن طلای داشکسن قروه انتقاد کرده بود( اینجا بخوانید)، اظهار کرد: گفته شده بیش از هزار و ۵۰۰ نیروی ایرانی در این معدن مشغول بکار هستند که قبول داریم ولی در استانی که نرخ بیکاری در آن بالاست به کارگیری نیروهای غیر بومی از دیگر استانها درست نیست.
به گفته شیخی زاده ۱۹۵ نیروی قزاق در معدن طلای داشکسن قروه مشغول به کار هستند و در زمینه های مختف اشکالات اساسی در کار معادن وجود دارد که با مردم به صورت شفاف باید در میان گذاشته شود.
مطالب مرتبط