بیرونیت:

۱. قطعی برق سبب شده تا تولید فولاد در ۶ ماه نخست امسال، ۵.۷ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یابد. به عبارت دیگر در شش ماه نخست امسال، ۱.۱ میلیون تن (به ارزش ۴۵۰ میلیون دلار) کاهش تولید فولاد داشته‌ایم. چه کسی پاسخگوی زیانِ ناشی از این افت تولید به سهامداران است؟
آنچه مدیرانِ صنعت فولاد این روزها به زبان می‌آورند؟

۲. وزارت صمت، وزارتی برای احقاقِ حقوق کارآفرینان، تولیدگران و بازرگانان است، چرا از حق تولید و تجارت در دولت دفاع نمی‌کند؟

۳. اگر به اکتشافات معدنی در داخل کشور و معدنکاری فراسرزمینی در خارج کشور توجه نشود، تا ۱۵ سال آینده با کمبود سنگ‌آهن مواجه خواهیم شد. متولی اکتشافات معدنی در کشور کیست؟

۴. قطعی گاز فولادسازانِ کشور در پیکِ سرما، ضربه دوم ناترازی انرژی در سالجاری به پیکر تولیدکنندگان فولاد است. چرا در مواقع بحرانی گاز تولیدکنندگان قطع می‌شود؟

۵. صنعت فولاد کشور، تنها صنعتی‌ست که بر اساس سند چشم‌انداز ۱۴۰۴، پیش رفته و سایر صنایع از این چشم‌انداز جا مانده‌اند. گناه صنعت فولاد چیست که بر اساس برنامه پیش رفته و سایر صنایع، از برنامه عقب مانده‌اند؟

۶. لازم است حد و حدودی برای مسئولیت‌های اجتماعی در نظر گرفته شود. چرا فولادسازان باید همه مشکلات و کمبودهای یک شهر یا استان را برطرف کنند؟

۷. دخالتِ دولت در قیمت‌گذاری فولاد و در نظر گرفتنِ عوارض صادراتی برای محصولات فولادی سبب شده تا درآمد ریالی و ارزی آنان کاهش یابد. در هفت ماهه امسال، ۶۱۲ میلیون دلار کاهش صادرات داشته‌ایم. تا چه زمانی قرار است خط تولیدِ "بخش‌نامه‌های خلق‌الساعه" ادامه یابد؟

۸. اگر قرار است که فولادسازان جاده بسازند، راه‌آهن ایجاد کنند، به باشگاه‌داری بپردازند، بیمارستان بنا کنند، ورزشگاه بسازند، وظایف شهرداری‌ها را به عهده گیرند، نیروگاه بنا کنند و . . . پس وزارتخانه‌های راه و شهرسازی، نفت، نیرو، ورزش، بهداشت و درمان و . . . چه ماموریتی دارند؟

۹. چرا هر زمان دولت مشکل مالی یا زیرساختی دارد، سراغ فولادسازان می‌آید و هنگام بروز مشکلات، از منافع آنان دفاع نمی‌کند؟

۱۰. متولی صنعت فولاد کشور کیست؟ چرا نقش وزارت صمت در سیاست‌گذاری‌ برای این صنعت کمرنگ شده است؟ آیا مدیران این وزارتخانه می‌دانند که حاشیه سود فولادسازان از ۳۸ درصد به زیرِ ۱۰ درصد، کاهش یافته است؟



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0