بیرونیت جزئیات کارنامه صادراتی فولادسازان را بررسی کرد

گزارش انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران نشان می دهد فولادسازان در نیمه نخست امسال در مجموع با افت تولید و صادرات مواجه شده اند.
عقب گرد صادراتی زنجیره فولاد در نیمسال

به گزارش خبرنگار بیرونیت، آمار ارائه شده از سوی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران نشان می دهد، صادرات زنجیره فولاد کشور در نیمه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، افت 16 درصدی داشته است.

به نظر می رسد افت صادرات، ریشه در مسائلی مانند وضع عوارض بر صادرات و البته کاهش تولید دارد. کاهش تولید نیز بیش از هر مسئله ای با بی برقی در روزهای داغ نیمسال در ارتباط است.

بنابر گزارش منتشره، کل صادرات زنجیره آهن و فولاد کشور در نیمه نخست سال، 13897 هزار تن بوده که در مقایسه 14121 هزار تن مدت مشابه پارسال، دو درصد افت را نشان می دهد.

ارزش صادرات شش ماهه امسال نیز 3091 میلیون دلار بوده که نسبت به 3676 میلیون دلار نیمسال نخست پارسال 585 میلیون دلار -16 درصد- افت را نشان می دهد.

افت صادرات زنجیره آهن و فولاد کشور در نیمسال، به معنای این نیست که تمام بخش ها دچار افت شده اند، چه آنکه در مواردی حتی رشد صادرات چه از نظر حجم فیزیکی و چه از جنبه دلاری، رخ داده است.

به عنوان مثال در بخش مقاطع طویل فولادی، حجم صادرات شش ماهه 32 درصد بالا رفته است، ضمن آنکه ارزش دلاری نیز رشد 22 درصدی داشته است. بیشترین میزان صادرات در این بخش به میلگرد و کمترین آن به تیرآهن مربوط می شود.

تیرآهن هرچند حجم صادرات بیشتری در نیمسال 1403 نسبت به مدت مشابه پارسال داشته، اما ارزش دلاری آن دو درصد افت کرده است.

اما صادرات ورق سرد و گرم فولادی نیز در نیمه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه پارسال افت کرده است. از نظر حجم صادرات، افت 31 و 14 درصدی به ترتیب نصیب ورق گرم و ورق سرد شده است. ارزش دلاری صادرات ورق گرم و ورق سرد نیز به ترتیب 28 و 33 درصد پایین آمده است. نکته دیگر اینکه هرچند صادرات ورق پوشش دار پنج دهم درصد بالا رفته، اما ارزش دلاری آن، کاهش 15 درصدی را تجربه کرده است.

طبق گزارش انجمن فولاد، صادرات اسلب و بیلت و بلوم نیز چه از نظر حجم و چه از حیث ارزش دلاری، کاهش پیدا کرده است.

افت حجم صادرات "بیلت و بلوم" و اسلب به ترتیب 16 و 46 درصد بوده است. از نظر ارزش دلاری نیز بیلت و بلوم 22 درصد و اسلب 48 درصد کاهش نسبت به شش ماه نخست پارسال داشته اند.

اما صادرات آهن اسفنجی نیز از نظر حجم، 34 درصد و از جنبه ارزش دلاری، 37 درصد کاهش پیدا کرده است. گندله سنگ آهن نیز با وجود رشد 16 درصدی حجم صادرات، از جنبه ارزش دلاری، 1.9 درصد افت را تجربه کرده است. در نهایت اما صادرات کنسانتره سنگ آهن نیز از نظر حجم و ارزش دلاری به ترتیب چهار و 19 درصد افت را به خود می بیند.

  



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0