به گزارش بیرونیت به نقل از بلومبرگ نیوز، طی دو هفته گذشته، با بروز نشانههای امیدوارکنندهای مبنی بر اینکه بدترین دوره رکود فولاد چین ممکن است پایان یافته باشد، قیمت سنگ آهن تقریبا ۱۰ درصد افزایش یافته بود. اما کاهش فعالیتهای تولیدی و اخبار منفی جدید از بخش املاک و مستغلات چین، قیمتها را در هفته معاملاتی جدید کاهش داد.
رکود طولانی مدت در بازار املاک و مستغلات، تقاضا برای فولاد چین را کاهش داده و موجی از زیانها را در این صنعت ایجاد کرده است. در نشستی که هفته گذشته در پکن برگزار شد، مدیران ۱۸ شرکت بزرگ تولیدکننده فولاد چین، تعهد دادند که برای کاهش مازاد فولاد، "انضباط بیشتری" اعمال کنند.
معاملات آتی سنگ آهن در سنگاپور روز گذشته ۳.۹ درصد کاهش یافت و به ۹۷.۱ دلار در هر تن رسید. معاملات آتی فولاد در شانگهای نیز روند کاهشی به ثبت رساند.
فعالیتهای کارخانهای در چین برای چهارمین ماه متوالی در ماه آگوست کاهش یافت، در حالی که آخرین آمار فروش املاک و مستغلات، کاهش بیشتر در بخش مسکونی را نشان میدهد. یکی از بزرگترین توسعهدهندگان کشور اولین زیان خود را در بیش از دو دهه به ثبت رسانده است.
شرکت فولاد آنگانگ، بازوی عمومی دومین تولیدکننده بزرگ فولاد چین، در اعلام نتایج مالی خود گفت: "در حالی که عرضه بیشتر از تقاضا است، بهبود اساسی وضعیت بازار آهن و فولاد دشوار است." این شرکت در سه ماهه دوم سال جاری برای هشتمین بار متوالی گزارش زیان خود را به ثبت رساند.
نشست پکن هفته گذشته توسط انجمن آهن و فولاد چین برگزار شد تا به فشارهای روزافزون بر این صنعت که هنوز حدود ۱ میلیارد تن در سال تولید میکند، رسیدگی کند. این انجمن اعلام کرد که تولیدکنندگان فولاد باید از "تکامل مخرب" اجتناب کنند، عبارتی که در سالهای اخیر در چین محبوب شده است.
این صنعت به کار در شرایط رشد مداوم عادت کرده و روشهای مقابله با کاهش تقاضا هنوز توسط شرکتها، گروههای صنعتی و دولت در حال بررسی است.
در سال ۲۰۲۴، تنها تعداد کمی از تولیدکنندگان فولاد چین سود کسب کردهاند، چرا که قیمتها روند کاهشی داشته و درخواستها برای اقدام برای جلوگیری از بحران عرضه بیش از حد افزایش یافته است. آنگانگ در سه ماهه دوم، زیان خالص تقریباً ۱ میلیارد یوان (۱۴۰ میلیون دلار) متحمل شد، که حدود ۱۵ درصد کمتر از یک سال قبل بود.
فلزات پایه نیز در بازارهای مالی آسیا به طور گسترده کاهش یافتند. روی، که اغلب به احساسات در بازار فولاد چین مرتبط است، بیشترین کاهش را با ۱.۵ درصد داشت. مس ۰.۲ درصد کاهش یافت و قیمت آلومینیوم هم برای چهارمین روز کاهش یافت.
منبع: روابط عمومی ایمپاسکو
مطالب مرتبط