به گزارش بیرونیت به نقل از خبرآنلاین، در اواخر مردادماه سالجاری خبری با تیتر "کارشکنی صندوق فولاد در انتقال شرکت زغالسنگ استان کرمان" در یکی از رسانه ها از قول محمدمهدی فداکار، استاندار کرمان انتشار یافته بود، که صندوق فولاد کشور نسبت به سخنان استاندار کرمان به طور مستدل واکنش نشان داد و اعلام نمود که سخنان استاندار کرمان در مورد این صندوق ، خلاف واقع است.
پایگاه اطلاع رسانی صندوق فولاد کشور در راستای شفافیت و نیز در واکنش نسبت به سخنان استاندار اطلاعیه ای را منتشر کرد که متن کامل آن به شرح زیر است:
در این اطلاعیه آمده است:
محمدمهدی فداکار، استاندار کرمان برای چندمین بار سخنان خلاف واقع را درباره صندوق بازنشستگی فولاد بیان کردهاند و اقدامات صندوق فولاد را در این خصوص مورد بیمهری قرار دادهاند، در حالی که خود بر مشکلات چندین ساله شرکت زغالسنگ کرمان واقفند.
صندوق بازنشستگی فولاد درباره مواضع و سخنان خلاف واقع استاندار کرمان در چند ماه گذشته به دلیل حفظ وحدت، همدلی و انسجام میان ارکان دولت از هرگونه پاسخ علنی و رسانهای به اظهارات ایشان خودداری کرد به امید آن که همدلی، همراهی و همکاری مثمر ثمر و مفیدی در بین دو مجموعه در جهت کمک به رشد و توسعه شرکت زغالسنگ شکل بگیرد، چرا که فقط بیش از ۱۴ سال است که این شرکت در زیان قرار دارد.
اصل موضوع چیست؟
- جلسهای در مورخ ۱۴۰۲/۱۱/۰۸ با حضور وزیر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، فداکار استاندار کرمان، نماینده شهر کرمان، مدیرعامل صندوق بازنشستگی فولاد، مدیرعامل هلدینگ صدر تأمین و غیره در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تشکیل و مقرر شد صندوق بازنشستگی فولاد شرکت زغالسنگ کرمان را با شرکتهای مس باهنر و یا فولاد اکسین (زیرمجموعههای هلدینگ صدر تأمین) تهاتر و مدیریت شرکت زغالسنگ کرمان را به شرکت صدر تأمین واگذار کند.
طبق مذاکرات و توافقات صورت گرفته در آن جلسه مقرر شد که داراییهایی داده شود و داراییهایی گرفته شود (یعنی صندوق بازنشستگی فولاد شرکت زغالسنگ کرمان را به هلدینگ صدر تأمین واگذار کند و هلدینگ صدر تأمین بهازای ارزش شرکت زغالسنگ کرمان از سهام مدیریتی شرکت مس باهنر و یا شرکت فولاد اکسین که زیرمجموعههای هلدینگ صدر تأمین هستند به صندوق بازنشستگی فولاد واگذار کند).
پس از جلسه فوق صندوق بازنشستگی فولاد بلافاصله موضوع تهاتر را ابتدا در نامهای در تاریخ ۱۴۰۲/۱۱/۰۸ موضوع به هلدینگ مربوطه ارجاع و هلدینگ مربوطه هم در تاریخ ۱۴۰۲/۱۱/۱۱ در نامه شماره ۴۸۰۲/۱۰۰/۱۴۰۲ به ریاست کانون کارشناسان رسمی دادگستری به منظور ارزیابی شرکت ارسال کرد.
در تاریخ ۱۴۰۲/۱۱/۱۲ جلسهای در دبیرخانه هیئت امناء تشکیل و طبق بند(۲) صورتجلسه مقرر شد در قبال سهام شرکت زغالسنگ کرمان، سهام مدیریتی شرکت مس باهنر و یا شرکت فولاد اکسین به صندوق بازنشستگی فولاد واگذار شود.
در تاریخ ۱۴۰۲/۱۱/۱۷ هیئتمدیره صندوق بازنشستگی فولاد جلسهای تشکیل و مصوبات لازم در این رابطه اخذ و تاکید بر پیگیری دریافت سهام شرکتهای مس باهنر و یا شرکت فولاد اکسین کرد، موضوع مجدداً در هیئت امناء مطرح و مقرر شد سهام مدیریت شرکتهای یاد شده در قبال دریافت شرکت زغالسنگ کرمان به صندوق بازنشستگی فولاد واگذار شود. مصوبه کمیته سرمایهگذاری صندوق نیز اخذ و همچنین جلساتی را کارشناسان دو مجموعه در این رابطه برگزار کردند.
مکاتبه با وزیر
ضمناً مکاتباتی با وزیر و دبیرخانه هیئت امناء برای دریافت نظر هلدینگ صدر تأمین به منظور معرفی دو شرکت فوق صورت گرفت که تا این لحظه نتیجه مشخصی حاصل نشده است.
در این مدت و تا این لحظه بعد از انجام الزامات اداری و مکاتبات متعدد با وزیر از جانب صندوق فولاد هیچ گونه پاسخی از سمت شرکت صدر تأمین مبنی بر واگذاری شرکتهای مس باهنر و یا فولاد اکسین به صندوق فولاد دریافت نشده است.
این صندوق آمادگی خود را جهت دریافت مجوز دو شرکت فوق از سوی صدر تأمین، یا شستا و یا سازمان تأمین اجتماعی جهت واگذاری اعلام کرده است.
اقدامات صورت گرفته
در این مدت کوتاه، صندوق بازنشستگی فولاد اقدامات مهمی با بهرهگیری از ظرفیت نیروهای خدوم، مؤمن و منعقد در نهادهای مختلف استان کرمان در شرکت زغالسنگ کرمان به منظور بهبود و افزایش بهرهوری شرکت زغالسنگ انجام داده است که از جمله:
۱- خروج شرکت زغالسنگ کرمان از ماده ۱۴۱ قانون تجارت بعد از ۱۴ سال
۲- جلوگیری از تعطیلی شرکت با بهکارگیری تمهیدات لازم و تزریق منابع مالی
۳- پیگیری سیر مراحل قانونی به منظور رفع خلاء بیمهای کارگران شرکت و تأمین منابع مالی برای این منظور و تسهیل بازنشستگی
۴- بهبود وضعیت اکتشاف، استخراج، روابط کارگری و غیره
۵- پرداخت بخشی از معوقات حوزه درمان، مالیات، بیمه کارگران و غیره
ضمن اینکه شرکت زغالسنگ کرمان نیز در چهار ماه گذشته، اقدامات قابل توجهی انجام داده است. این شرکت اقدامات بایستهای در راستای تأمین نظر کارشناسان رسمی دادگستری و مقوم کردن داراییهای منقول و غیرمنقول انجام داده و اکنون منتظر اعلام گزارش نهایی کارشناسان دادگستری در این خصوص است.
همچنین شرکت زغالسنگ کرمان هم راستا با این موضوع، فعالیتهای جاری خود را با نگاه توسعهای با قوت به پیش برده و نسبت به اخذ سه پروانه بهرهبرداری معادن بادامویه، دهرود و درهگر اقدام نموده تا بدین ترتیب، بستر اشتغالزایی و کارآفرینی مناسبی با بهرهبرداری از این معادن ایجاد شود.
یادآوری نکات مهم
ضمن تشکر مجدد از همه عوامل و نهادهای استان کرمان که در این مدت همکاری و تسریع بخش اقدامات صندوق در رفع مشکلات شرکت زغالسنگ کرمان بودند، از استاندار کرمان و سایر سازمانها و نهادها انتظار میرود ؛ جهت رفع مشکلات شرکت زغالسنگ و جلوگیری از زیان وارده به کشور به دلیل واردات زغال و با نگاه رشد و توسعه صنایع در کشور به خصوص ذوبآهن اصفهان با صندوق از طرق ذیل همکاری کنند.
اولاً؛ مقامات استان در صورت امکان، کمک و مساعدت کنند تا تسهیلاتی ارزان قیمت از بانکهای عامل استانی در اختیار شرکت زغالسنگ کرمان به منظور رفع مشکلات فعلی قرار گیرد.
ثانیاً؛ ارکان این صندوق اعلام آمادگی میکند که در استان حضور یابند و در قبال دریافت سهام ارزشمند، مدیریت شرکت زغالسنگ کرمان را به شرکت صدر تأمین واگذار کنند.
ثالثاً؛ در صورت عدم مهیا شدن پیشنهاد دوم (طبق توافقات قبلی)، با نگاه توجه به قطع واردات و توجه به رشد و توسعه صنایع کشور به خصوص شرکت ذوبآهن اصفهان و جلوگیری از زیان وارده به کشور به موجب واردات زغال، این صندوق آمادگی خود را مبنی بر فروش یا اجاره کل شرکت یا بخشی از معادن آن را با نگاه صیانت از اموال بازنشستگان اعلام میکند.
مطالب مرتبط