به گزارش بیرونیت، رضا شهرستانی اظهار کرد: امیدواریم با تصمیم جدید بانک مرکزی شرایط این صنعت نیز تغییر کند و دیگر شاهد سیاستهای غلط بانک مرکزی نباشیم.
او با بیان اینکه صادرکنندگان باید کل ارز خود را با نرخ ارز نیمایی بازگردانند، گفت: اختلاف قیمت ارز نیمایی با نرخ آزاد حدود ۱۷هزار تومان شده است که هیچ توجیه اقتصادی برای صادرکنندگان ندارد و اگر بررسی کنید در این مدت صادرات کاهشی بوده است.
این فعال صنعتی ادامه داد: علاوه بر این، متاسفانه شاهد آن هستیم که تجار عراقی، افغانستانی و ترک از کارتهای بازرگانی موقتی یا استیجاری استفاده کرده و در کارخانهها دلار آزاد را به ریال تبدیل و در نهایت اقدام به خرید و فروش کالا میکنند.
او تصریح کرد: هرچند صادرات با وجود کارتهای بازرگانی استیجاری در حال انجام است اما ارزی به کشور وارد نمیشود و در نتیجه با لطمه ۹میلیارد دلاری در چهار ماهه نخست سال روبهرو شدهایم.
محصولات چین، افغانستان و عراق جایگزین کالاهای ایرانی شدهاند
شهرستانی عنوان کرد: این اتفاق خوبی است که صادرکنندگان کل زنجیره بتوانند با نرخ توافقی به جای صادرات، واردات داشته باشند.او کاهش قیمت جهانی فلزات را یکی از بحرانهای پیشروی صنعت تلقی کرد و گفت: متاسفانه به دلیل اینکه کشور چین مواد اولیه بسیار زیادی تولید کرده و از طرفی در هشت ماهه ابتدایی سال، بیش از ۱۰۰میلیون تن فولاد صادر کرده است این موضوع زنگ خطری برای ایران محسوب میشود.
لزوم حذف نرخگذاری دستوری
عضو هیاتمدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با یادآوری اینکه اکنون بیش از ۳۲میلیون تن فولاد خام از سوی شرکتهای فولادی تولید میشود، تصریح کرد: با توجه به اینکه مصرف فولاد ایران به حداکثر ۱۸میلیون تن میرسد، باید مابقی آن صادر شود، بنابراین اگر این فرآیند تداومی داشته باشد شاهد رونق بازار سرمایه و افزایش قیمت سهمها خواهیم بود.
شهرستانی حذف قیمتگذاری دستوری را مطالبه تولیدکنندگان افزود: نرخگذاریها باید براساس عرضه و تقاضا باشد و در بخشهایی که خلعی وجود دارد سرمایهگذاری صورت گیرد اما با وجود این قیمتهای دستوری تنها برای تعداد اندکی رانت ایجاد شده است.
مطالب مرتبط