• گروه مطلب:| خبر| معدن| فارسی|
  • کد مطلب:74956
  • زمان انتشار:پنجشنبه 1 شهريور 1403-7:43
  • کاربر:
به دلیل محدودیت‌ انرژی

رییس انجمن فولاد ایران گفت: باوجود ظرفیت تولید سالانه ۵۰‌میلیون تن فولاد در کشور، محدودیت‌ انرژی باعث شده است تولید واقعی حداکثر در حد ۳۲‌میلیون تن باقی بماند و این رقم امسال حتی به ۳۰‌میلیون تُن نیز کاهش پیدا کند.
تولید فولاد ایران، امسال ۲‌میلیون تن کاهش می‌یابد

به گزارش بیرونیت، بهرام سبحانی در نشست خبری همایش تخصصی «توسعه متوازن و پایدار صنعت آهن و فولاد ایران» در اتاق بازرگانی اصفهان گفت : امروز ایران با بیش از ۳۰‌میلیون تن تولید فولاد، بزرگ‌ترین تولیدکننده این محصول راهبردی در خاورمیانه است و ۴۰‌درصد تولید فولاد کشور در اصفهان انجام می‌شود و وجود کارخانه ذوب‌آهن به عنوان نخستین تولیدکننده فولاد کشور و فولاد مبارکه به عنوان بزرگ‌ترین واحد فولادی ایران باعث شده است تا اصفهان مهد فولاد کشور باشد.
رییس انجمن فولاد ایران گفت: صنعت فولاد کمترین نقش را در بحران کم‌آبی دارد و براساس آمار وزارت نیرو، حدود ۹۲‌درصد آب مصرفی کشور در بخش کشاورزی، پنج درصد در بخش مسکونی و تنها حدود سه تا چهار درصد در کل صنعت کشور استفاده می‌شود و براساس آمار رسمی تنها «دو دهم درصد» آب کشور در صنعت فولاد استفاده می‌شود.وی افزود: با بررسی هر صنعت فولادی که در کشور راه‌اندازی شده درمی‌یابیم که از نیروهای متخصص در آنها استفاده شده است و صنعت فولاد این استان متخصصان بسیاری را در این حوزه تربیت کرده و از این رو اصفهان ظرفیت برگزاری همایش‌های تخصصی بیشتری را در سطوح ملی و بین‌المللی در این حوزه داراست.
سبحانی با اشاره به این نکته که تولید فولاد امارات متحده عربی یک‌دهم ایران است، گفت: با این وجود، هر سال حدود هشت همایش بین‌المللی در زمینه فولاد در امارات متحده عربی برگزار می‌شود و این درحالی است که تعداد همایش‌های حوزه فولاد در کشور ما متناسب با میزان تولیدمان نیست و اصفهان از بیشترین حق و ظرفیت برای برگزاری همایش‌های فولادی برخوردار است.
رییس شورای راهبردی همایش «توسعه متوازن و پایدار صنعت آهن و فولاد ایران» تصریح کرد: اصفهان به عنوان مهد و پایتخت فولاد ایران می‌تواند بهترین و بیشترین همایش‌ها و نمایشگاه‌ها را در این حوزه برگزار کند و در همین راستا شورای راهبردی همایش توسعه متوازن و پایدار صنعت آهن و فولاد در این حوزه صنعتی شکل گرفت که دبیرخانه آن، کمیسیون معادن اتاق بازرگانی اصفهان و اعضای آن مدیران عامل شرکت‌های فولادی اصفهان هستند.
سبحانی اظهار داشت: نخستین همایش «توسعه متوازن و پایدار صنعت آهن و فولاد ایران» چهارشنبه هفته آینده در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار خواهد شد و این نشست با چهار پنل تخصصی شامل سیاستگذاری و نظام حکمرانی، نقش تامین پایدار مواد اولیه، تولید و تجارت و چالش‌های زیرساخت و انرژی، نقش ارتقای تکنولوژی و هوشمندسازی در صنایع برگزار می‌شود.
دادن آدرس غلط در‌‌باره بحران آب و محیط‌زیست
رییس انجمن فولاد ایران گفت: صنعت فولاد کمترین نقش را در بحران کم‌آبی دارد و براساس آمار وزارت نیرو، حدود ۹۲‌درصد آب مصرفی کشور در بخش کشاورزی، پنج درصد در بخش مسکونی و تنها حدود سه تا چهار درصد در کل صنعت کشور استفاده می‌شود و براساس آمار رسمی تنها «دو دهم درصد» آب کشور در صنعت فولاد استفاده می‌شود و درباره مشکلات زیست‌محیطی و بحران آب هم نباید آدرس غلط به مردم داد.
سبحانی یادآور شد: سال ۶۸ قرارداد تامین آب به میزان ۴۰‌میلیون مترمکعب برای تولید 5/2‌میلیون تُن فولاد بین صنعت فولاد و آب منطقه‌ای بسته شد و این درحالی است که اکنون با افزایش میزان تولید فولاد، مقدار برداشت آب نه‌تنها افزایش نداشته، بلکه طبق آمار رسمی، مصرف آب در صنعت فولاد به یک‌دهم گذشته هم رسیده و اکنون برای تولید هر کیلوگرم فولاد کمتر از دو‌‌لیتر آب مصرف می‌شود، در حالی که برای تولید هر کیلوگرم هندوانه ۱۲۰‌لیتر آب مورد نیاز است.
وی اضافه کرد: در حال حاضر آب استفاده شده در بیشتر صنایع فولادی کشور از محل تصفیه و بازچرخانی فاضلاب شهرهای پیرامون واحدهای فولادسازی تامین می‌شود و از همین روست که چه زاینده‌رود آب داشته باشد یا نداشته باشد، تولید فولاد در استان اصفهان بی‌وقفه ادامه دارد.
سبحانی ادامه داد: صنعت فولاد در سال‌های اخیر با سرمایه‌گذاری در عرصه بازچرخانی آب توانسته است کمترین برداشت از آب‌های غیرپسآب را داشته باشد و برای ۱۴‌میلیون مترمکعب آب مورد نیاز فعلی صنعت فولاد نیز تنها از پسآب آب شهرهای پیرامون استفاده شده است.
وی با اشاره به اغراق برخی در‌باره آلایندگی صنعت فولاد گفت: ژاپن یک‌پنجم ایران وسعت دارد ولی بیش از سه و نیم برابر ایران یعنی بیش از 100میلیون تُن فولاد تولید می‌کند و با این وجود یک کشور سبز و بدون آلاینده است پس در نتیجه صنعت فولاد می‌تواند آلاینده نباشد، البته به شرطی که مدیریت محیط‌زیست داشته باشیم.
در ادامه این نشست، مهران محجوب‌نژاد، دبیر علمی همایش «توسعه متوازن و پایدار صنعت آهن و فولاد ایران» اظهار کرد: فولاد کشور ظرفیت تولید ۵۰‌میلیون تنی دارد. ایران با وجود تولید ۳۵میلیون تن فولاد در جایگاه دهم جهان ایستاده و ۵درصد تولید ناخالص ملی را به خود اختصاص داده است.
او یادآور شد: حفظ و نگهداری این صنعت ضرورت دارد و لازمه آن شناسایی مشکلات است. باید مشکلات را شناخت تا برنامه‌ها عملیاتی شوند و بتوانیم در سال‌های آینده توسعه متوازن داشته باشیم. در همایش کنونی هم به‌صورت تخصصی چالش‌ها را بررسی می‌کنیم.
سپس حمیدرضا امیدان، دبیرکل اتاق بازرگانی اصفهان با اشاره به مفهوم «توسعه پایدار» بیان کرد: این مفهوم در اواخر دهه ۹۰ میلادی مبنی بر سه اصل اقتصاد، اجتماع و محیط‌زیست مطرح شد. با طرح این مفهوم تلاش شد که نیازهای آیندگان هم بررسی و در نظر گرفته شود. با گذشت زمان، توسعه پایدار به مفهوم نوآوری اجتماعی تبدیل شد.
او توضیح داد درواقع دولت‌ها به این نتیجه رسیدند که به‌تنهایی نمی‌توانند مشکلات را حل کنند و باید مجموعه‌های اقتصادی و تشکل‌ها نیز شکل بگیرند. باید آنان نیز در کنار دولت‌ها به رفع مشکلات کمک کنند. اتاق بازرگانی سه وظیفه عمده دارد. در درجه اول باید با استفاده از آموزش‌های کاربردی به توسعه صادرات یاری برساند. دوم اینکه چانه‌زنی و مطالبه‌گری از حاکمیت را در برنامه داشته باشد. سوم اینکه با دیپلماسی تجاری و همچنین اعزام هیات‌های تجاری در توسعه صادرات محلی و منطقه‌ای نقش داشته باشد.
امیدان خاطرنشان کرد: براساس سه وظیفه اتاق و رویکرد نوآوری اجتماعی که به تصمیم‌سازی منجر خواهد شد، کمیسیون‌های تخصصی اتاق تشکیل شده‌اند. شناسایی و ارائه راه‌حل‌ها نیز از نکات اصلی در برگزاری «همایش تخصصی توسعه متوازن و پایدار صنعت آهن و فولاد ایران» است.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0