بیرونیت بررسی کرد

محدودیت های برقی، باز هم کار دست صنعت فولاد ایران داد و تولید در این بخش بسیار مهم از صنعت کشور را کاهشی کرد.
آسیب دنباله دار ناترازی انرژی به صنعت فولاد

به گزارش خبرنگار بیرونیت، طبق آنچه انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران منتشر کرده، تولید فولاد در چهار ماه ابتدایی امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، حدود پنج درصد افت کرده است. بنابر اعلام این انجمن (به نمایندگی از فولادسازان) محدودیت های برقی عامل اصلی افت تولید چهار ماهه فولاد بوده است.

داستان مشترک فولادسازان و بی برقی، طی این سال ها همواره در روزهای داغ سال برقرار بوده، به نحوی که تولید در صنعت فولاد به دلیل اعمال محدودیت های برقی، معمولا افت را (در دوران تحت بررسی) تجربه کرده است. ماجرا از این قرار است که با گرم شدن هوا و فشار بر شبکه برقی کشور، وزارت نیرو تامین برق فولادسازان را محدود می کند تا قطعی برق منازل به حداقل برسد. در واقع فولادسازان یکی از قربانیان داغی هوا و ناترازی انرژی، در این سال ها بوده و هستند.

اعمال این محدودیت ها که اعتراض هر ساله فولادسازان را به دنبال دارد، سبب شده تولید در صنعت فولاد آسیب دیده و در روزهای داغ سال نه تنها رشد نکند، نزولی نیز شود. ناترازی انرژی در کشور (نبود تعادل بین مصرف و تولید برق) سال هاست وجود دارد و از قبل از گرم شدن هوا مشخص است که تولیدکنندگان و حتی شهروندان با چالش قطعی برق مواجه خواهند شد. برای رفع ناترازی انرژی، راهکارهای مختلفی از سوی کارشناسان و البته فولادسازان مطرح شده که مهمترین آنها، مدیریت مصرف خانگی و افزایش توان برقی کشور به واسطه ساخت نیروگاه های جدید است.

اتفاقا در بخش ساخت نیروگاه، برخی شرکت های معدنی و فولادی خود از سال ها پیش دست به کار شده و در حال حاضر برخی از آنها دارای نیروگاه اختصاصی هستند. آنها و همچنین بسیاری از کارشناسان معتقدند مدیریت ضعیف مصرف برق یکی از دلایل اصلی ناترازی انرژی در کشور است، نه فقط در حوزه برق، در بخش آب و گاز نیز همین طور است.

به گفته آنها، مادامی که دولت بابت انرژی یارانه می دهد، بسیاری از شهروندان انگیزه ای برای مدیریت مصرف ندارند و نتیجه آن، هدرفت و ناترازی انرژی است. از همین رو ترغیب و تشویق شهروندان به مدیریت مصرف با استفاده از ابزارهای مختلف، راهکاری است که کارشناسان و فولادسازان از آن به عنوان مسیری مناسب برای کاهش و حتی رفع ناترازی انرژی در کشور یاد می کنند. در کنار این راهکار البته ایجاد نیروگاه های جدید نیز لازم است.

به هر حال اگر فکری به حال حل ناترازی انرژی در کشور نشود، افت تولید در شرکت های مختلف به خصوص فولادسازان هر ساله در روزهای گرم (به دلیل کمبود برق) و در روزهای سرد (به دلیل کمبود گاز) ادامه خواهد داشت. روزهای گرم چندی دیگر به پایان می رسد و قطعی برق فولادسازان هم تمام خواهد شد، اما چند ماه دیگر با سرد شدن هوا و این بار به دلیل کمبود گاز، باز هم تولید آنها آسیب خواهد دید.

تداوم این ماجرا، قطعا یکی از موانع سخت و بزرگ سر راه تحقق هدف تولید 55 میلیون تن فولاد است.

 



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0