به گزارش بیرونیت، در این نشست علی رسولیان، مدیر مجتمع سنگ آهن سنگان با اشاره به لزوم ایجاد زنجیرهی فولاد در استان گفت: در این راستا به اکتشاف ،استخراج، فرآوری و سرمایهگذاری جدید نیازمندیم که میتوان به کمک دانشگاه اقدامات خوبی انجام داد.
وی افزود: مدیریت بهینه سنگآهن موجود، توسعه و تکمیل اکتشاف محدودههای معدنی جدید، افزایش مشارکت مردم، توسعه زیرساخت مرتبط با تولید، تکمیل و توسعه زنجیره تولید در منطقه و انجام مشارکتهای جدید در بهرهبرداری از اهداف کلان مجتمع است.
رسولیان ادامه داد: هزینه حمل گندله و بازگشت آن پس از فرآوری زیاد است لذا تکمیل زنجیره فولاد در استان میتواند به نفع اقتصاد کشور باشد.
در ادامه مسعود میرزائی شهرابی، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اینکه ساختارهای آموزش عالی کارکردهای لازم نسبت به گذشته را ندارند، تصریح کرد: تلاشهایی که در دهههای گذشته انجام شده است آثاری به همراه داشته و امروز شاهد رقابت در حوزههای مختلف با دیگر کشورها هستیم اما اکنون دیگر پاسخگو نیست.
میرزائی افزود: ما از سال ۱۴۰۰ در اولین پردیس صنایع در پارک علم و فناوری خراسان مزیتهای مهم استان را درنظر گرفتیم و دانشگاه فردوسی مشهد نیز به ویژه در بخش ارتباط با صنعت، به این موضوع کمک کرده است.
وی با اشاره به ظرفیتهای موجود در دانشگاه از جمله دانش اساتید، وجود کلاندادهها و توانمندی در هوش مصنوعی و آیتی اظهار کرد: با این ظرفیتهای بومی میتوان نیازهای صنعت را در قالب تفاهمنامه شناسایی کرد.
میرزائی شهرابی با بیان اینکه مبنای ما نیازهای جامعه است تصریح کرد: بنا داریم در دانشگاه سه دانشکده معدن، حکمرانی و فناوریهای نوین را ایجاد کنیم و با توجه به مقدمات انجام شده از مهرماه پذیرش دانشجو خواهیم داشت.
علی اسماعیلی، رئیس پارک علم و فناوری خراسان با بیان اینکه مجتمع سنگان قلب تپندهی منطقه است تأکید کرد: با درک این فهم باید در نظر داشته باشیم که اگر توقفی در روند این مجموعه رخ دهد، میتواند ضربه بزرگی به منطقه وارد کند لذا باید سرعت عمل را در پاسخ به نیاز در نظر بگیریم.
اسماعیلی با اشاره به حضور مدیران تولید ساخت داخل و بازرگانی پتروشیمیهای کشور در نشست سه روزهی پارک خراسان تأکید کرد: این نشان از توانمندی استان در این حوزه دارد و علاقهمندیم توسعههای فناورانه خود را در اختیار صنایع استان نیز بگذاریم.
وی با اشاره به وجود ۴۰۵ معدن در خراسان گفت: با توجه به فاصله کم و دسترسی خوب میتوان نیاز آنها را برطرف کنیم.
اسماعیلی تشکیل کارگروه بومیسازی را یک اقدام مؤثر دانست و افزود: اگر کلیه مجتمعهای فولادی در منطقه در این کارگروه فعال شود بسیار اثرگذار خواهد بود.
گفتنی است که در این مراسم تفاهمنامهای با هدف همکاری متقابل مجتمع سنگآهن سنگان، دانشگاه فردوسی مشهد و پارک علم و فناوری خراسان به مدت ۲ سال به امضا رسید.
همچنین رئیس دانشگاه فردوسی مشهد در پایان، به سپاس همکاری و تعامل سازندهی مجموعه سنگ آهن سنگان با دانشگاه فردوسی مشهد به علی رسولیان نشان دانشگاه فردوسی مشهد را اهدا کرد.
مطالب مرتبط