به گزارش بیرونیت، محمد جعفر وطنی درخصوص چالشهای موجود در صنعت فولاد اظهار داشت: شرایط فعلی صنعت برق کشور، آسیبها و ضررهای متعددی را بر عملکرد صنایع و تولیدکنندگان به ویژه در حوزه صنعت فولاد وارد میآورد. هماکنون برق شهرک صنعتی اشتهارد به مدت سه روز در هفته قطع میشود و طبیعتا بعد از وصل شدن آن، زمان زیادی برای روشن و گرم شدن کورهها مورد نیاز است.
از طرفی قطع و وصل شدن مکرر برق، آسیبهای فنی و مالی قابلتوجهی را به تجهیزات و ادوات خطوط تولید وارد میکند. با وجود همه مذاکرات و رایزنیهای انجام شده با مسوولان ذیربط، کماکان نتیجه مناسبی در زمینه حل چالش فوق حاصل نشده است و این مساله ما را با مشکلات مهمی در زمینه تحقق تولید و عمل به تعهدات خود در مقابل مشتریان و بانکها مواجه میسازد؛ البته علاوه بر قطعی برق در تابستان، معضل قطعی گاز در ماههای سرد سال نیز موضوع مهمی است که مانع از تحقق برنامههای تولیدکنندگان و فعالان صنعت فولاد شده است و عملکرد آنها را تحت تاثیر قرار میدهد.
وطنی درخصوص راهکارهای عبور از چالش برق گفت: دولت میتواند برای بهبود شرایط موجود، زمینه ارائه تسهیلات برای خرید ژنراتور را برای تولیدکنندگان فراهم آورد. استفاده از کوره القایی به سه مگاوات برق نیاز دارد که برابر با مصرف برق بخشی از شهرستان کرج است.
باید توجه داشت که خرید ژنراتورهای دو یا سه مگاواتی که در گروه ژنراتورهای صنعتی قرار میگیرند، هم هزینه بالایی دارند و هم به علت تحریمها، خرید آنها از کشورهای دیگر بهسختی قابل انجام است همچنین در خرید محصولات خارجی نیز همواره چگونگی تسویهحساب ارزی و فرآیند ارسال و نصب دستگاه مطرح بوده است. اکثر این چالشها با مساعدت دولت و هموار کردن راه برای اخذ تسهیلات و سهولت واردات قابل رفع هستند اما بیتوجهی به آنها عملا صنایع را به تعطیلی خواهند کشاند.
ضایعات، مواد اولیه کوره القایی
وطنی در ادامه درخصوص تامین مواد اولیه عنوان کرد: مواد اولیه مصرفی در کورههای القایی آهن اسفنجی و قراضه هستند و ما با توجه به شرایط بازار و وضعیت قیمتها، اقدام به خرید آنها میکنیم. لازم به ذکر است که مصرف آهن اسفنجی در کورههای القایی در مقایسه با کورههای قوس الکتریکی با وجود قیمت پایینتر با چالشهای فنی و اقتصادی خاصی مواجه است.
از طرفی آهن اسفنجی تولید شده در کشور بین ۱۵ تا ۲۰درصد پرتی دارد به شکلی که اگر ۱۰۰ تن آهن اسفنجی وارد کوره شود، ۸۰ تن ذوب حاصل خواهد شد اما ضایعات بین ۳ تا ۴درصد پرتی دارد و از شارژ ۱۰۰ تن آهن اسفنجی ۹۷ تا ۹۸ تن ذوب حاصل خواهد شد.
او یادآور شد توجه دولت برای ایجاد بستر مناسب برای فعالیت صنعتگران یک الزام است و تخصیص تسهیلات با نرخ بهره متناسب و همکاری در حوزه مدیریت مصرف برق و گاز میتواند برای تولیدکنندگان و فعالان صنعت فولاد این امکان را فراهم آورد تا با اطمینان خاطر در مسیر توسعه و رشد تولید حرکت کند.
برق شرکتهای صادراتمحور تامین شود
همچنین چندی پیش بود که یک فعال معدنی گفت: قطعی برق منجر به از دست رفتن مشتریان صادراتی میشود و انتظار داریم در حد رفع نیازهای مشتریان صادراتی، برق به ما تخصیص یابد.عطاالله معروفخانی بیان کرد در شش ماه نخست سال و فصول گرم با محدودیت برق و در فصول سرد با محدودیت گاز مواجه هستیم. متاسفانه صنعت در این حوزه بیتقصیر است و هنوز راهکار مناسبی برای برونرفت از وضعیت کنونی اتخاذ نشده است.
وی تاکید کرد متاسفانه در سالجاری محدودیتهای برق از اوایل خردادماه آغاز شده است. درآمد از دست رفته ناشی از قطعی برق و عدم تولید برای یک شرکت به حدود ۰۰۰/۴میلیارد تومان میرسد. هنوز هم نسبت به ادامه فصل گرم و احتمال عدم تخصیص برق تا پایان تابستان نگران هستیم.
این فعال معدنی با بیان اینکه یک جنبه قطعی برق عدم تولید است، تصریح کرد: عدم تولید در فصل گرم به واسطه برق موجب از دست رفتن مشتریان صادراتی میشود و آسیب جدی را به ما در حوزه صادرات و اعتماد مشتریان وارد میکند.
وی اظهار داشت وزارت نیرو میتوانست گونهای برنامهریزی کند که شرکتهای صادراتمحور از قطعی برق آسیب نبینند و در حد تولید صادراتی و رفع نیاز و سفارش مشتریان صادراتی به ما برق اختصاص دهد.
این فعال معدنی در ادامه گفت از دست دادن مشتریان صادراتی برای کشور ما زیبنده نیست ضمن اینکه عدم تولید فولاد به تولید محصولات پاییندست نیز آسیب میزند و زمینه را برای افزایش قیمت در آینده به ویژه در مورد صنایع خودروسازی، لوازم خانگی، ساختمانسازی و… که مصرفکنندگان پاییندست هستند، فراهم میکند. در نهایت اینکه آسیب کاهش تولید و افزایش قیمت برای جامعه و مردم خواهد بود.
منبع: روزنامه جهان صنعت
مطالب مرتبط