در دو ماههاول۱۴۰۳ واردات معدنی، به لحاظ ارزش ۱۴۶میلیون دلار افزایش و به لحاظ وزن ۹۶هزارتن کاهش داشته است.
به اینترتیب در این بازه زمانی واردات معدنی با وزن کمتر و ارزش بیشتر صورت گرفتهاست. تراز تجاری بخش معدن نیز در دو ماههاول۱۴۰۳، از لحاظ ارزشی ۸۱۹میلیون دلار و از لحاظ وزنی ۹.۹۹۹هزارتن مثبت است. بررسی سهم ارزشی بخشهای عمده کالایی از واردات طی دو ماههاول سال۱۴۰۳ نیز حاکی از آن است که معدن و صنایع معدنی سهم ۱۰درصدی از واردات داشتهاست. مبادی وارداتی بخش معدن طی دو ماههاول سال۱۴۰۳ نیز شامل اماراتمتحدهعربی با سهم ۳۵درصدی، چین با سهم ۳۰درصدی، ترکیه با سهم ۱۵درصدی، عراق با سهم ۵درصدی، هنگکنگ با سهم ۳درصدی، عمان با سهم ۳درصدی و سایر کشورها با سهم ۹درصدی است.
بررسی واردات از چین حاکی از آن است که صنایع معدنی فلزی سهم ۸درصدی از واردات از این کشور در بازه زمانی مورد بررسی داشتهاست. بررسی واردات از ترکیه نیز نشان میدهد واردات معدنی از این کشور شامل سنگها و فلزات گرانبها و نیمهگرانبها با سهم ۸درصدی است. واردات از هنگکنگ نیز حاکی از آن است که واردات معدنی از این کشور شامل سنگها و فلزات گرانبها و نیمهگرانبها با سهم ۱۳درصدی است.
واردات معدنی به تفکیک بخشهای عمده کالایی
واردات معدن و صنایع معدنی در چهار گروه صنایع معدنی فلزی، صنایع معدنی غیرفلزی، معدن و فلزات گرانبها صورت میگیرد.
صنایع معدنی فلزی: مجموع واردات صنایع معدنی فلزی در دو ماههاول۱۴۰۳، ۴۴۹میلیون دلار و به وزن ۲۹۶هزارتن است که نسبت به دو ماههاول سالگذشته از لحاظ ارزشی ۷درصد کاهش و از لحاظ وزنی ۷درصد افزایش داشتهاست. واردات این گروه سهم ارزشی ۵درصدی از کل واردات کشور در بازه زمانی مورد بررسی داشتهاست.
واردات این گروه شامل سایر صنایع معدنی فلزی به ارزش ۱۸۲میلیون دلار و وزن ۶۳هزارتن و سهم ۲درصدی از کل واردات، محصولات تخت فولادی به ارزش ۱۷۸میلیون دلار به وزن ۱۷۵هزارتن و سهم ارزشی ۲درصدی از کل واردات، فروآلیاژها به ارزش ۳۹میلیون دلار به وزن ۲۱هزارتن و سهم ۰.۴درصدی از کل واردات، شمش آلومینیوم به ارزش ۲۷میلیون دلار و وزن ۱۸هزارتن و سهم ۰.۳درصدی از کل واردات، محصولات طویل فولادی به ارزش ۱۸میلیون دلار و وزن ۱۶هزارتن و سهم ۰.۲درصدی از کل واردات، لوله فولادی و پروفیل به ارزش ۳میلیون دلار به وزن ۲هزارتن و سهم ۰.۰۴درصدی از کل واردات؛ شمش فولاد به ارزش ۲میلیون دلار و وزن یکهزار تن و سهم ۰.۰۲درصدی از کل واردات و شمش سرب به ارزش ۰.۲میلیون دلار و وزن ۰.۱هزار تن و سهم اندک از واردات در بازه زمانی دو ماهه۱۴۰۳ است. ارزش واردات در این بخش در اغلب زیرگروهها به غیراز شمش آلومینیوم، لوله فولادی و پروفیل و شمش فولاد کاهش داشتهاست.
واردات صنایع معدنی غیرفلزی: مجموع واردات صنایع معدنی غیرفلزی در دو ماههاول۱۴۰۳، ۴۷میلیون دلار و به وزن ۲۸هزار تن بوده که سهم یکدرصدی از واردات کشور در این بازه زمانی در مجموع داشتهاست. واردات این بخش شامل سایر صنایع معدنی غیرفلزی به ارزش ۴۳میلیون دلار و وزن ۲۲هزارتن و سهم ۰.۵درصدی از کل واردات، سیمان به ارزش ۲میلیون دلار به وزن ۲هزارتن و سهم ۰.۰۲درصدی از کل واردات، شیشه ساختمانی به ارزش یکمیلیون دلار و وزن یکهزارتن و سهم ۰.۰۱درصدی از کل واردات، سنگ ساختمانی به ارزش یکمیلیون دلار و وزن ۳هزارتن و سهم ۰.۰۱درصدی از کل واردات است. در مجموع واردات این بخش از لحاظ ارزشی ۱۱درصد و به لحاظ وزنی ۷درصد کاهش داشتهاست.
واردات زیرگروه معدن: واردات زیرگروه معدن شامل سایر معدن و سنگ و کنسانتره مس است. واردات این بخش در مجموع ۸۶میلیون دلار و به وزن ۲۵۳هزارتن بوده که سهم یکدرصدی از واردات کل کشور در بازه زمانی دو ماههاول۱۴۰۳ داشتهاست.
واردات این بخش شامل معدن به ارزش ۸۶میلیون دلار، به وزن ۲۵۲هزار تن و سهم یکدرصدی از واردات و سنگ و کنسانتره مس به ارزش ۰.۰۹میلیون دلار، وزن ۰.۱درصد و سهم ناچیز از واردات کشور است. در مجموع واردات این بخش از لحاظ ارزشی ۴۳درصد و از نظر وزنی ۳۱درصد کاهش داشتهاست.
واردات فلزات گرانبها: واردات فلزات گرانبها در دو ماههاول۱۴۰۳ به ارزش ۳۳۰میلیون دلار و وزن ۵ تن بوده و در مجموع سهم ۳.۶درصدی از واردات کل کشور داشتهاست. واردات این بخش از لحاظ ارزشی ۳۱۷درصد و از لحاظ وزنی ۲۰۱درصد نسبت به مدت مشابه سالقبل افزایش داشته است.
منبع: دنیای اقتصاد
مطالب مرتبط