به گفته محمد حلاجیان اتاقهای بازرگانی کشورهای ترکمنستان و قزاقستان نیز با توجه به اهمیت نمایشگاه در توسعه مناسبات اقتصادی و همچنین حضور گستردهتر فعالان صنعت سنگ در دوره سوم به نسبت دوره گذشته نمایشگاه مشهد، اقدام به اخذ غرفه در نمایشگاه کردهاند.
وی با اشاره به اینکه در مقایسه با سالهای گذشته تمایل و انگیزه کشورهای خارجی در حوزه سنگ تغییرات محسوسی داشته افزود: این کشورها علاقهمند به انجام مراودات بیشتر با فعالان صنعت سنگ کشورمان هستند که باید برای تسهیل در انجام امور صادراتی امتیازاتی برای فعالان این عرصه در نظر گرفته شود تا تجارت با قدرت و سهولت بیشتری صورت گیرد.
به گفته او در سالیان اخیر نیز کشورهایی همچون چین، هند، ایتالیا، امارات، عراق، ترکیه و همچنین کشورهای آسیای میانه بیشترین میزان علاقهمندی به سنگ ایران را داشتهاند و حضور گسترده تجار و هیاتهای بازرگانی از کشورهایی همچون ترکمنستان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، پاکستان، افغانستان و ازبکستان در سومین دوره نمایشگاه سنگ مشهد نشاندهنده آن است که این ارتباطات هرچه بیشتر در حال گسترش است و قطعا در سالهای آینده نیز این روابط تقویت خواهد شد.
حلاجیان ادامه داد: پتانسیل ایران در حوزه صادرات خدمات فنی و مهندسی صنعت سنگ از شروع زنجیره تامین، یعنی از اکتشاف، استخراج، بهرهبرداری و فرآوری سنگ چه از لحاظ ساخت ماشینآلات و چه از لحاظ مهندسی بسیار بالاست. از این رو کشور افغانستان در این بین بسیار در این حوزه مستعد است.
به گفته مجری سومین نمایشگاه بینالمللی سنگ مشهد، یکی از راهکارهای توسعه بازارهای صادراتی و گسترش مناسبات اقتصادی و تجاری حضور در نمایشگاههای بینالمللی است که تاثیر قابل قبولی در ارتباطگیری فعالان و تاجران بازار با دیگر شرکا، جذب مشتریان جدید، حفظ مشتریان گذشته و ارائه محصولات و خدمات و شناساندن آنها به شرکتکنندگان در نمایشگاهها دارد که تمامی این عوامل به عنوان یک زنجیره در کنار یکدیگر میتواند منجر به رشد و توسعه بازارهای صادراتی و گسترش روزافزون شاخص صادرات شود.
منبع: دنیای اقتصاد
مطالب مرتبط