به گزارش بیرونیت، روند صعودی تولید و فروش در نهایت رشد عملکرد مالی در این شرکت را به همراه داشته و باعث افزایش درآمدهای عملیاتی و سود خالص آن به ترتیب به میزان ۳۵درصد و ۴۸درصد در مقایسه با سال ۱۴۰۱ شده است.
شرکت آهن و فولاد ارفع از نقشآفرینان موثر صنعت فولاد ایران به شمار میآید که در ماهها و سالهای اخیر همواره تلاش داشته با عبور از چالشهای تامین انرژی و مواد اولیه و تحقق جهش تولید و ارتقای عملکرد، جایگاه خود را به عنوان یکی ارزشآفرینان اقتصاد استان یزد و کشور تحکیم کند و در مسیر تامین بازار داخلی و توسعه صادرات گام بردارد.
این شرکت دورنمای خود را تبدیل شدن به یکی از بزرگترین مجتمعهای معدنی و فولادی یکپارچه در کشور، با توانایی تولید سه میلیون تن شمش فولادی و یک میلیون تن محصولات نوردی ترسیم کرده است.
در همین راستا، استراتژیهای محوری تعریف شده در این شرکت برای سالهای ۱۴۰۲ تا ۱۴۱۰ شامل تعالی عملیاتی و بهرهبرداری حداکثری از ظرفیتهای موجود، حرکت به سمت تولید فولادهای آلیاژی، حضور جدی در عرصه اکتشاف و استخراج مواد معدنی آهنی و غیرآهنی، توسعه ظرفیت تولید محصولات فولادی میانی و نهایی، حضور اثربخش در بازارهای صادراتی، توسعه فرهنگ سازمانی و سرمایههای انسانی، ارتقای بهرهوری کارکنان و در نهایت توسعه پایدار و حرکت به سمت فولاد سبز است.
نگاهی به استراتژیهای یاد شده به وضوح نشان میدهد که این شرکت نگاهی همهجانبه به مفهوم توسعه دارد و تلاش میکند تا همسو با ابرروندهای جهانی، در مسیر رشد و پیشرفت و تحقق چشماندازهای ترسیم شده گام بردارد.
مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام شرکت آهن و فولاد ارفع برای سال مالی منتهی به ۲۹اسفندماه ۱۴۰۲ در تاریخ ۱۲خردادماه سال جاری برگزار شد. در این مجمع که با حضور و مشارکت ۹۴درصدی سهامداران شرکت آهن و فولاد ارفع برپا شد، علاوه بر ارائه عملکرد و دستاوردهای این شرکت، تقسیم سود ۳۹۲تومانی به ازای هر سهم نیز به تصویب رسید.
تولید در روندی صعودی
نگاهی به عملکرد تولید شرکت آهن و فولاد ارفع در سال ۱۴۰۲، از تداوم روند رو به رشد عملکرد این شرکت حکایت دارد، به طوری که میتوان از ثبت ۲۷رکورد تولید روزانه و ماهانه به عنوان یکی از دستاوردهای این شرکت در بخش تولید یاد کرد.
شرکت آهن و فولاد ارفع در سال ۱۴۰۲، یک میلیون و ۴۱هزار و ۶۲۲تن آهن اسفنجی تولید کرده که این عدد در مقایسه با سال ۱۴۰۱ بیش از ۶ درصد رشد داشته است.
این شرکت در هشت ماهه نخست سال که با محدودیتهای تامین گاز روبهرو نبوده، به طور متوسط در هر ماه ۱۰۵هزار تن آهن اسفنجی تولید کرده است. بالاترین میزان تولید ماهانه آهن اسفنجی در سال ۱۴۰۲ این شرکت نیز متعلق به آبان ماه با ۱۰۹هزار و ۸۱تن بوده است.
گفتنی است تنها در سال گذشته و در فصل سرما، واحد احیای مستقیم شرکت آهن و فولاد ارفع با هزار و ۴۱۱ساعت توقف ناشی از محدودیتهای تامین گاز روبهرو بوده که این مساله در نهایت باعث از دست رفتن ۲۰۱هزار و ۷۲تن از تولید آهن اسفنجی در این شرکت شده است.
بنابراین میتوان گفت چنانچه شرکت آهن و فولاد ارفع در ماههای آذر تا اسفند سال گذشته با محدودیتهای تامین گاز روبهرو نبود، بیتردید تولید آهناسفنجی این شرکت به بیش از یک میلیون و ۲۴۰هزار تن میرسید.
شرکت آهن و فولاد ارفع در سال ۱۴۰۲ همچنین ۸۵۴هزار و ۶۸تن شمش فولادی تولید کرده که به معنای رشد بیش از ۹درصدی تولید شمش در مقایسه با سال ۱۴۰۱ در این شرکت است. بیشترین میزان تولید ماهانه شمش فولادی این شرکت در سال مالی مورد بررسی نیز در مهر ماه و با تولید ۹۰هزار و ۶۶۱تن به ثبت رسیده است.
شرکت آهن و فولاد ارفع در سال گذشته با هزار و ۷۴ ساعت توقف ناشی از محدودیت برق روبهرو بوده که از دست رفتن ۱۳۵هزار تن تولید شمش را در این شرکت به دنبال داشته است. بنابراین به جرات میتوان گفت در صورت رفع مشکل تامین انرژی، تولید شمش فولادی این شرکت به یک میلیون تن در سال خواهد رسید.
نقشآفرین بازارهای داخلی و صادراتی
مجموع فروش محصول نهایی (شمش فولادی) شرکت آهن و فولاد ارفع در سال گذشته، ۸۴۶هزار و ۹۷۳تن بوده که از این مقدار، ۵۴۹هزار و ۷۲۵تن به بازارهای داخلی اختصاص داشته و ۲۹۷هزار و ۲۴۸تن نیز در بازارهای بینالمللی به فروش رسیده است.
گفتنی است عملکرد فروش داخلی و صادراتی این شرکت در سال گذشته به ترتیب با ۱۰درصد کاهش و بیش از ۲۴درصد افزایش در مقایسه با سال مالی قبل از آن همراه بوده است.
عملکرد فروش شمش فولادی شرکت آهن و فولاد ارفع به لحاظ ارزش مجموعا ۱۸هزار و ۱۷۴میلیارد تومان در بازارهای داخلی و صادراتی بوده که در مقایسه با سال ۱۴۰۱، به میزان ۴۲درصد رشد داشته است.
این شرکت به دستاوردهای قابل توجهی در حوزه فروش رسیده که از جمله آنها میتوان به دستیابی به بالاترین میانگین نرخ فروش در میان رقبای داخلی، بالاترین میانگین نرخ فروش در بورس کالا به مدت ۳۰هفته (از مجموع ۵۱هفته کاری بورس کالا) و فروش ۱۸۰هزار تن شمش فولادی صادراتی به بالاترین قیمت به روش تهاتری اشاره کرد.
روند رو به رشد شرکت آهن و فولاد ارفع در حوزه تولید و فروش، در نهایت در عملکرد مالی و عملیاتی این شرکت نمود یافته است. گفتنی است درآمدهای عملیاتی این شرکت در سال ۱۴۰۲ با رشد ۳۵درصدی در مقایسه با سال قبل از آن، به ۱۸هزار و ۲۴۵میلیارد تومان رسیده است.
سود خالص این شرکت (پس از کسر مالیات) نیز با رشد ۴۸درصدی در مقایسه با سال ۱۴۰۱ همراه بوده و عدد ۵هزار و ۵۲۹میلیارد تومان را ثبت کرده است.
بدیهی است در چند سال اخیر، اعمال محدودیتهای برق و گاز در فصول گرم و سرد سال، چالشهای بسیاری را در حوزه تولید و به تبع آن درآمدها و سودآوری صنایع ایجاد کرده است. در این میان، صنایع فولادی با توجه به اینکه ماهیت آنها انرژیبر است، به طور قابل توجهی از محدودیتهای یادشده متاثر شدهاند.
شرکت آهن و فولاد ارفع نیز از این قاعده مستثنی نبوده است، به طوری که مجموع خسارتهای ناشی از محدودیتهای انرژی تنها در سال گذشته در این شرکت، بالغ بر هزار و ۱۵۳میلیارد تومان برآورد میشود.
مطالب مرتبط