به گزارش بیرونیت، “معاون برنامهریزی، بودجه و نظارت بر امور شرکتهای” این هلدینگ معتقد است: در سالهای آینده سهم بازار ومعادن افزایش چشمگیری خواهد داشت. معدن نامه با دکتر محمدحسین قائمی راد، گفتگویی در خصوص فعالیتها، پروژه ها و وضعیت سهام هلدینگ سرمایه گذاری توسعه معادن وفلزات انجام داده که از نظر می گذرد.
در سال ۱۴۰۳ کدام پروژه ها به اتمام خواهند رسید؟
طبق برنامه مصوب پروژه ها، در انتهای سال ۱۴۰۳ پروژه گندله سازی یک میلیون تن صباامید غرب خاورمیانه را به اتمام و پروژه فولاد اردبیل را به مرحله پیش تولید برسانیم.
میزان برق مورد نیاز واحدها به چه صورت است؟
میزان برق مورد نیاز واحدهای ما تقریبا ۴۹۰ تا ۵۰۰ مگاوات است که در حال حاضر نیروگاه گازی شهید باکری سمنان را با ۷۳۰ مگاوات ظرفیت داریم و از این میزان ۳۵۰ مگاوات به صورت نیروگاه خود تامین، در قالب قرارداد و تفاهم نامه فی ما بین وزارت صمت و وزارت نیرو است که اجازه استفاده از برق تولیدی را در شرکتهای سرمایه پذیر هلدینگ به ما می دهد؛ بنابراین با سرمایه گذاری که در بلوک دوم گازی نیروگاه شهید باکری سمنان انجام داده ایم و با داشتن نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی در سمنان و از سوی دیگر طرحهای توسعه ای که برای بخش بخار نیروگاه سمنان (دو واحد بخار هر کدام به ظرفیت ۱۸۳ مگاوات مجموعا ۳۶۶ مگاوات) بخش بخار هم تا دو سال آینده وارد مدار می شود، نیروگاه سمنان بالغ بر هزار مگاوات برق تولید می کند که کل نیاز گروه توسعه معادن و فلزات و شرکتهای تابعه را با طرحهای توسعه ای محقق خواهد کرد و مشکلی در حوزه برق نخواهیم داشت.
سهام ومعادن در چه وضعیتی قرار دارد؟
سهام ومعادن از خوشنام ترین و باسابقه ترین سهام ها در بازار و به ویژه در حوزه صنعت و معدن است و در هیچ دوره ای سفته ای بازی و سودهای شارپی و متعاقب آن نزول های بسیار شدید نداشته و همواره به دلیل مدیریت صحیحی که وجود داشته باثبات حرکت کرده است و با توجه به پروژه های توسعه ای که در این شرکت در حال اجرا است آینده درخشانی پیش رو داشته و سهامداران می توانند به عنوان سهم بلند مدت برای آن برنامه داشته باشند. از طرف دیگر با بررسی نسبت P/NAV سهم، را در حال حاضر بر روی ۵۵ درصد قرار دارد که این نسبت نشانگر این است که این سهم اگر بازار شرایط مطلوب تری پیدا کند قطعا این نسبت بالاتر هم خواهد رفت. از طرف دیگر با بهره برداری پروژه های توسعه ای، سود خالص شرکت توسعه معادن هم افزایش خواهد یافت و متعاقب آن سهم بازار ومعادن هم افزایش خواهد یافت.
فعالیت بین المللی ومعادن در چه سطحی است؟
شرکت توسعه معادن و فلزات سهامدار شرکت کاوند نهان زمین است و این شرکت به طور مشخص ماموریت اکتشاف، استخراج، تملک، بهره برداری و سرمایه گذاری و خرید معدن چه در داخل و چه خارج از کشور را دارد که در سالهای گذشته معدن بورلی قزاقستان را که معدن مس است را تملک کرده و در حال حاضر این معدن به بهره برداری می رسد که این تنها سرمایه گذاری خارجی ما که با موفقیت همراه بوده است البته سایر شرکتها مثل گل گهر گهرزمین صبانور تمامی اینها در حال مذاکره برای تصاحب معادن خارج ازکشور هستند ام به طور مشخص این کیس ( معدن بورلی قزاقستان) محقق شده که با پتانسیلهای بسیار زیاد به تملک شرکت کاوند نهان زمین درآمده است.
شرکت سهامی توسعه معادن و فلزات چه سهمی در بازار دارد؟
شرکت سهامی توسعه معادن و فلزات سهامدار شرکتهای بزگری از جمله گل گهر، گهر زمین، چادرملو، صبانور، فولاد کردستان، آرتابیل اقلید، فولاد ارفع فولاد خراسان و سایر شرکتهای بزرگ است و طبیعتا سهم چشمگیری در این بازار دارد و با توجه اجرای طرحهای توسعه ای این سهم بازار در سالهای آینده افزایش چشمیگری خواهد داشت به عنوان مثال در حال حاضر ۵۰ درصد سهم کنسانتره کشور و ۳۵ درصد گندله کشور ۲۵ درصد آهن اسفنجی ۲۱ درصد و ۱۲ درصد فولاد کشور در گروه توسعه معادن و فلزات در حال تولید است. در چند سال آینده در خصوص کنسانتره این عدد از ۵۰ به ۵۵ درصد، گندله از ۳۵ به ۴۰ درصد، اهن اسفنجی از ۲۱ به ۲۵ درصد و در خصوص فولاد از ۱۲ به ۱۵ درصد افزایش پیدا خواهد کرد که این نشانگر شرکت توسعه معادن نه تنها متمرکز فعالیت می کند بلکه سهم بازار هم در حال افزایش است.
منبع : معدن نامه
مطالب مرتبط