تحلیل‌گران بررسی کردند؛

علیرغم تسلط بر سایر دارایی‌ها در طول سال، بازده طلا در یک سال گذشته نتوانست از بازدهی بازار سهام در سال ۲۰۲۳ پیشی بگیرد. با این وجود فلز زرد در یک ماه گذشته بیش از پیش مورد توجه سرمایه‌گذاران قرار گرفت اما بازده آن از ماه نوامبر گذشته تا نوامبر سال جاری تنها ۳ بوده است.
پنج دلیل جهش قیمت طلا در سال ۲۰۲۳

به گزارش بیرونیت به نقل از روابط عمومی ایمپاسکو، به گفته کارشناسان بازار کالا، بحران بانکی ایالات متحده، بحران‌های ژئوپولیتیکی، موضع توقف افزایش نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا از جمله عوامل مهمی بودند که به طلا کمک کرد تا در طول سال بهشت سرمایه‌گذاران باقی بماند. سرمایه‌گذاران انتظار دارند که قیمت طلا همچنان در روند صعودی باقی بماند چرا که فدرال رزرو آمریکا به پایان چرخه نرخ بهره بالا اشاره کرده و نرخ‌های بهره را در سال ۲۰۲۳ سه برابر کاهش داده است.

طلا در برابر بازار سهام

سوگاندا ساچدوا کارشناس بازار طلا در مورد روند قیمت طلا در سال ۲۰۲۳ میلادی عنوان کرد: طلا جذابیت همیشگی خود را در سال ۲۰۲۳ هم ثابت کرد و قیمت‌ها تا ۲۰۸۱ دلار در هر اونس هم بالا رفت.

آمیت گوئل یکی دیگر از تحلیل‌گران این بازار توضیح داد: با توجه به جنب و جوش اخیر بازار با توجه به نزدیک شدن به ایام سال نو، پس از سیگنال فدرال رزرو برای کاهش سه برابری نرخ بهره در سال ۲۰۲۳، طلا عملکرد بهتری از خود نشان داده است. سرمایه‌گذاران در سال ۲۰۲۳ به دلیل ترس از کندی قریب الوقوع که طلا را به سطوح بسیار بالاتری خواهد رساند، اقدام به خرید طلا کرده‌اند.

با توجه به اینکه بسیاری طلا را به عنوان پوششی در برابر تورم در نظر می‌گیرند، نمی‌توان تاثیر شاخص‌های اقتصادی و پویایی بازار جهانی را در قیمت‌گذاری طلا نادیده گرفت، دوره‌های روندهای صعودی اغلب با اصلاحات یا مراحل نزولی دنبال می‌شود.

محرک‌های طلا در سال ۲۰۲۳

به گفته تحلیل‌گران بحران بانکی ایالات متحده در اوایل سال ۲۰۲۳، کندی اقتصاد جهانی و تنش‌های ژئوپولیتیکی برخی از دلایل عمده‌ای هستند که به طلا و نقره کمک کرده‌اند تا بازدهی بازار سهام در سراسر جهان را با حاشیه بزرگی مانند هند شکست دهند. علیرغم ادامه روند افزایشی نرخ بهره توسط فدرال رزرو و افزایش بازده اوراق قرضه، افزایش قیمت طلا به دلیل نگرانی در مورد کندی اقتصاد جهانی، درگیری‌های ژئوپولیتیکی در منطقه خاورمیانه که موجب افزایش نوسانات بازار شده، طلا به دلیل ثبات ذاتی آن در طول زمان، به عنوان طبقه دارایی ترجیحی بیشتر مدنظر سرمایه‌گذاران قرار گرفته است.

اما پنج محرکی که به طلا کمک کرد تا در سال ۲۰۲۳ بازده چشمگیری برای سرمایه‌گذاران داشته باشد، چیست:

  • جذابیت پناهگاه امن سرمایه‌گذاری: سال ۲۰۲۳ با بحران بانکی ایالات متحده آغاز شد و سرمایه‌گذاران ریسک گریز را به سمت شبکه ایمنی طلا سوق داد.
  • تنش‌های ژئوپولیتیکی: حتی علیرغم کاهش قیمت‌ها در سه ماهه دوم و سوم، درگیری‌ها در نوار غزه در سه ماهه چهارم، تقاضا برای طلا به عنوان یک پس‌انداز ارزشمند بار دیگر برانگیخته شده است.
  • فدرال رزرو و کاهش ارزش دلار: چرخش فدرال رزرو به سمت کاهش نرخ بالقوه در سال ۲۰۲۴، دلار را تضعیف کرد و جذابیت طلا را افزایش داد.
  • اشتهای بانک مرکزی: خریدهای استراتژیک طلا در مقادیر زیاد توسط بانک‌های مرکزی فشار صعودی بیشتری را ایجاد کرد.
  • تقاضاهای بزرگ مناسبتی: فصل چهارم با توجه به برگزاری جشن‌های مناسبتی شاهد خرید قوی طلا در طول فصل خواهد.

قیمت طلا در هفته جاری و در پایان دومین هفته معاملاتی ماه دسامبر به بالاترین سطح خود در ده روز گذشته رسید که ناشی از کاهش بازدهی دلار و اوراق خزانه‌داری آمریکا پس از پایان دادن به چرخه سیاست پولی انقباضی فدرال رزرو بوده است.

دنیل قالی استراتژیست کالایی درباره بازار هفته گذشته عنوان کرد: محور فدرال رزرو در جلسه هفته گذشته نشان دادن یک چراغ سبز به بازارها بود تا در چرخه کاهش تهاجمی نرخ بهره فدرال رزرو، قیمت‌گذاری متناسب داشته باشند و ما انتظار داریم که بازار طلا نیز همگام با آن حرکت کند البته با در نظر گرفتن این موضوع که نرخ بهره پایین‌تر فضای مناسب‌تری را برای بازار طلا ایجاد می‌کند.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0