مدیرعامل ارفع هشدار داد:

مدیرعامل شرکت آهن و فولاد ارفع در گفت و گویی تصویری، به بیان چالش های روز در حوزه صنعت فولاد پرداخت و از کلیدواژه این روزهای این صنعت –تاب آوری- گفت.
خطر زیان در کمین فولادی ها

به گزارش بیرونیت، وی در پاسخ به این پرسش که آیا موضوع تاب آوری در حوزه صنعت فولاد نگران کننده شده است، گفت: متاسفانه بله. {البته} تاب آوری که دوستان عنوان می کنند، شاید به جای برگزاری همایش ها، با مصاحبه و جلسه با مسئولین ذی ربط  {رفع} شود و در واقع {بتوان} مشکل را {از مسیر گفت و گو} برطرف کرد.

مجتبی مهری نژاد با بیان اینکه {مشکلات و چالش ها} فولاد را به سمت زیان و تعطیلی می برد، افزود: در شش ماه آینده و یا در سال آینده اگر با این فرمان حرکت کنیم، دیگر نباید خیلی به سود فکر کرد، چون یکی از اصلی ترین چالش ها، چالش انرژی هست. وی گفت: ما حدود ۹۰۰ ساعت قطع برق داشتیم. همچنین چیزی در حدود ۴۰ تا ۴۵ روز در حوزه انرژی و به صورت خاص گاز، محدودیت کامل داریم و قطع کامل هستیم.

مهری نژاد با بیان اینکه نکته اساسی دوم قیمت جهانی فولاد است، تاکید کرد: {قیمت جهانی فولاد} به شکل چشمگیری کاهش پیدا کرده و الان حدود ۴۶۰ دلار است.  نکته بعدی، بحران روسیه و جنک اوکراین  است که روسیه برای فروش محصولات خود دامپینگ می کند و عموما ۳۰ دلار پایین تر از قیمت جهانی می فروشد. این یک بحران جدید است که تاب آوری صنعت فولاد را با چالش و مشکل مواجه کرده است.

مدیرعامل شرکت آهن و فولاد ارفع، سیاست های چین را به عنوان تولیدکننده بزرگ و اول دنیا در فولاد، تعیین کننده در این صنعت دانست و گفت: چین یک میلیارد تن فولاد تولید می کند و {این موضوع} و جنگ روسیه و اوکراین و چالش هایی که {روس ها} با اروپا دارند، تعیین کننده {قیمت} است. بنابراین ما در حوزه قیمت گذاری {جهانی} نقش خاصی نمی توانیم داشته باشیم.

مهری نژاد ادامه داد:در قیمت گذاری داخلی هم شرکت بورس کالا خوب عمل می کند. البته شاید همکاران فولادی ما از این حرف خوششان نیاید، {چون} آنها دوست دارند که قیمت گذاری آزاد باشد. {اما} قیمت گذاری که آزاد باشد هزینه به مردم تحمیل می شود.

وی در پاسخ به این پرسش که این چالش برای کشور فرصت است یا تهدید، تاکید کرد: ما یک شرکت یک میلیون تنی در حوزه تولید فولاد هستیم؛ فقط برای برق در تابستان امسال هزار میلیارد تومان از سودمان را از دست دادیم. هزار میلیارد تومان از سود چیزی در حدود دو هزار و پانصد تا سه هزار میلیارد تومان از درآمدمان را را کم کرد. در واقع اگر این میزان فولاد تولید و صادر می شد، برای کشور چیزی در حدود ۷۵ میلیون دلار ارزآوری داشت. مهری نژاد اما با بیان اینکه در هشت سال دولت قبل هیچ سرمایه گذاری بنیادی در حوزه برق و گاز انجام نشده، گفت:عدم سرمایه گذاری، چالشی است که در گذشته ایجاد شده، {اما} دولت به فکر هست.

مدیرعامل شرکت آهن و فولاد ارفع با بیان اینکه الان ترمز افزایش {قیمت} انرژی را تقریبا کشیده اند، گفت: دولت سیاست بسیار خوبی دارد و وزارت اقتصاد هم قیمت را کنترل می کند. ولی صحبت ما این است که این کنترل نباید به زیان تولیدکننده فولاد ختم شود.

مهری نژاد در پاسخ به این پرسش که در حال حاضر گاز و آب چطور به دست فولادی ها می رسد، گفت: هفت یورو به ازای هر مترمکعب باید پول بدهیم. در حالی که آبی که از چاه و خطوط شهری می آید، حدود ۳۵ تا ۳۷ هزار تومان هست -تقریبا هفت ‌دهم یورو- بنابراین ما باید ده برابر پول بدهیم تا بتوانیم آب موردنیاز تولید را تامین کنیم. همچنین گاز نیز یکی از مزیت های اصلی برای روش تولید احیای مستقیم در کشور بوده، اما این مزیت با چالش مواجه است و {با این شرایط} طبعا به سمت زیان می رویم.

به گفته وی، در فیش های برق که برای فولادسازان می آید، نوشته علی الحساب و معنایش این است که قیمت افزایش پیدا می کند و {در مورد} آب هم همین طور {است}. وی تاکید کرد: اگر {قیمت انرژی} افزایش پیدا کند، قطعا شرکت های فولادی در ماه های آینده زیان ده خواهند شد و این اتفاق قطعی است.

این مدیر فولادی اما با بیان اینکه صنایع معدنی در حال ایجاد ۱۰ یا ۱۱ هزار مگاوات برق از طریق احداث نیروگاه هستند، گفت: این اتفاق بسیار خوب و بزرگی است {که البته} باید ۱۰ سال قبل رخ می داد.

مهری نژاد در نهایت گفت: قطعا در حوزه قیمت های انرژی تصمیمات خوبی گرفته خواهد شد و من از این مطمئن هستم، چون هم وزیر اقتصاد و هم وزیر صمت و معاون اول و بقیه دوستان درگیر {ماجرا} هستند و {چالش های صنعت فولاد} الان یک موضوع اساسی است.

 



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0