قطار طرح تحول زمینشناسی و اکتشاف ذخایرمعدنی کشور با محوریت اجرایی سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور به شهر سبزوار رسید و پنجشنبه چهارم خردادماه، مطالعات ژئوفیزیک هوایی در پهنه سبزوار-بردسکن با حضور مقامات کشوری و استانی در خراسانرضوی آغاز بهکارکرد.
به گزارش بیرونیت به نقل از روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، آیین رونمایی از پروژه ژئوفیزیک هوایی پهنه بردسکن در غرب خراسان رضوی با حضور علیرضا شهیدی معاون وزیر صمت و رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور و جمعی از معاونان و مدیران ایشان و همچنین مدیران و نمایندگان سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو) و معاونت معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت، نمایندگان مردم سبزوار، جغتای، جوین، خوشاب و داورزن در مجلس شورای اسلامی، فرماندار ویژه سبزوار و استانداری در محل فرودگاه سبزوار برگزار شد.
بنا به این گزارش، در ابتدای این مراسم حسین ابراهیمی فرماندار ویژه شهر سبزوار با بیان اینکه بحث ژئوفیزیک هوایی باعث ایجاد مطالعات زیرساختی و مبنای بسیاری از مطالعات اکتشافی در شهرستان میشود، ابراز امیدواری کرد این پروژه که با اعتبار سنگین و با عنایت دولت سیزدهم در کمتر از چندماه آغاز شده به توسعه پایدار و اشتغالزایی در شهر منتهی و ظرفیت بینظیری را در اقتصاد شهرستان رقم زند.
امیررضا رجبی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان خراسان رضوی، سخنرانبعدی این مراسم بود که درخصوص فعالیتهای معدنی استان تحتنظارت خود، گزارش کوتاهی را بیان کرد.
وی از تکمیل و بهروزرسانی سامانه کاداستر که باعث شفاف شدن وضعیت پروندههای معدنی شد بهعنوان یکی از مهمترین اتفاقات در این حوزه یاد کرد که باعث افزایش درآمد دولت از حقوق دولتی معادن شده است.
وی همچنین از ایجاد کارگروههایی با هدف بازدید نظارتی بر فعالیتهای معدنی و اکتشافی استان، تعامل میان مناطبع طبیعی و محیطزیست با فعالیتهای اکتشافی و معدنی در استان خراسان رضوی خبر داد.
رجبی در پایان سخنان خود تاکید کرد: منطقه سبزوار پتانسیل تبدیل شدن به هاب صنعتی و معدنی را داراست، اما آنچه در دل لایههای زمین وجود دارد، نیاز به پروازهای ژئوفیزیک هوایی و اکتشاف عمقی دارد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور که بهعنوان سازمان متولی انجام پروازهای ژئوفیزیک هوایی در منطقه بردسکن-سبزوار، فعالیت خود را آغاز کرد، سخنران بعدی این مراسم بود.
علیرضا شهیدی در ابتدای سخنان خود درخصوص اهمیت نقش اکتشاف و معدنکاری گفت: پس از دورههای انقلاب صنعتی اول و دوم و با گذر زمان، بخصوص بعد از جنگ جهانی روز به روز بر اهمیت فلزات افزوده شد تا جاییکه بهعنوان عناصر استراتژیک نقش مهمی را در مناسبات دنیا ایفا کرد، چنانچه پیشبینی شده تا سال ۲۰۴۰ میلادی، عناصر معدنی جایگزین نفت خواهند شد.
وی درادمه با تاکید براینکه اهمیت معدنکاری نباید ما را از مسائل زیستمحیطی غافل کند، افزود: این روزها در دنیا از روشهایی که منجر به معدنکاری سبز شده استفاده زیادی میشود، اما درکنار این مسائل میبایست کرامت و حقوق مردمی را حفظ کنیم که در مجاورت و همسایگی نواحی معدنی زندگی میکنند.
سازمان زمینشناسی به عنوان اولین حلقه در زنجیره اکتشاف، نقش مهمی در شناخت درست و اصولی پتانسیلهای معدنی سطحی و زیرسطحی دارد و یکی از مهمترین سیاستهای ما افزایش عمق اکتشاف از طریق تکنولوژی ژئوفیزیک هوایی، بهمنظور شناخت مواد معدنی بیشتر و تنوعبخشی به آنهاست.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص فعالیتهای نوین سازمان متبوعش گفت: در سالیان اخیر باتوجه به نیاز کشور و براساس پارادایمهای دنیا، تولید نقشههای زمینشناسی با مقیاس یکپنجاههزارم را در دستور کار خود قرار داده و در واقع سعی کردیم به سمت تولید نقشههای کاربردی برویم. به هرحال مصرف صنایع ما زیاد است و اکر روند اکتشاف را تسریع نبخشیم، تا چندسال آینده به کمبود مواد اولیه برمیخوریم.
وی در پایان سخنانش خاطرنشان کرد که طرح تحول زمینشناسی و اکتشاف ذخایر معدنی که پس از توافق سه جانبه میان وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمانهای زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور و توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران آغاز شد، بعد دوسال از اجرا، بهخوبی جلو میرود و امیدواریم که این طرح باعث رونق در مناطق کمتر برخوردار شده و درنهایت به توزیع عادلانه ثروت بینجامد.
بهروز محبی و علیاصغر عنابستانی دو نماینده مردم شریف جغتای،جوین و سبزوار در مجلس شورای اسلامی بودند که در این مراسم سخنرانی کردند. هردو نماینده این شهرستان، ابراز امیدواری کردند که این پروژه علاوه شناسایی پتانسیلهای اکتشافی استان به بهبود مشکل اشتغالزایی در این استان منجر شود.
در پایان یادآور میشود، مطالعات ژئوفیزیک هوایی به میزان ۸۸ هزار کیلومتر خطی در منطقه بردسکن- سبزوار در پهنه غرب خراسان رضوی بهمنظوره شناسایی ذخایر معدنی پنهان استان در مساحتی بالغ بر ۲۰ هزار کیلومتر مربع انجام خواهد شد.
مطالب مرتبط