سنگ‌‌‌آهن بیشترین افت نرخ ماهانه خود پس از اکتبر ۲۰۲۲ را در ماه آوریل سال‌جاری به ثبت رساند. عدم‌رشد تقاضا برای محصولات فولادی در چین مطابق انتظار فعالان بازار، عامل این عقبگرد قیمتی بود. 
سقوط ۱۷ درصدی نرخ سنگ‌‌‌آهن در ماه آوریل

به گزارش بیرونیت به نقل از «اکوایران»، در حالی ماه آوریل به پایان رسید که سنگ‌‌‌آهن، کاهش ماهانه ۱۷درصدی را به ثبت رساند و برای مدت کوتاهی به زیر ۱۰۰دلار به‌ازای هر تن سقوط کرد. این بیشترین عقبگرد ماهانه نرخ این محصول پس از ماه اکتبر بود.

پلتس، بهای هر تن سنگ‌‌‌آهن عیار ۶۲‌درصد وارداتی به بنادر شمالی چین را در روز جمعه ۲۸آوریل با ثبت رشد نرخ روزانه ۴/ ۰درصدی برابر ۱۰۶دلار و ۵۰سنت ارزیابی کرد. همچنان نرخ سنگ‌‌‌آهن معیار پلتس بالای ۱۰۰دلار نوسان دارد؛ اما نگرانی از بروز رکود در بخش ساخت‌‌‌وساز چین باعث شده است تا معاملات سنگ‌‌‌آهن از سکه بیفتد.  روز پنج‌شنبه ۲۷آوریل، یکی از واحدهای گروه فولاد بائوو در چین گفت که بازار داخلی و جهانی برای فولادسازان مطلوب نیست؛ بنابراین تقاضا برای محصولات فولادی در چین ظرف ماه‌‌‌های آینده همچنان کاهشی خواهد بود. انجمن آهن و فولاد چین معتقد است که فولادسازان این کشور پس از طی یک‌دوره ناامیدکننده تقاضا باید از میزان تولید خود بکاهند. سطح موجودی فولاد در کارخانه‌‌‌های بزرگ چینی در اواسط آوریل در مقایسه با اوایل آوریل افزایش یافته، این در حالی است که از میزان تولید روزانه این فلز کاسته شده است.

شرکت واله، دومین تولیدکننده برتر سنگ‌‌‌آهن دنیا، نیز می‌‌‌گوید که مشتریان این شرکت در شرایط کنونی ترجیح می‌دهند تا مشخص شدن وضعیت بازار مسکن در چین از خرید اجتناب کنند. با این حال این شرکت همچنان بر این باور است که رشد تقاضا برای سنگ‌‌‌آهن اندکی بیش از رشد عرضه آن در سال جاری باشد. سنگ‌‌‌آهن در معاملات آتی بورس‌کالای دالیان ظرف ماه اکتبر کاهش ۱۷درصدی داشت؛ این در حالی بود که میزان افت بهای این محصول در ماه اکتبر ۲۰۲۲ برابر ۷/ ۱۷‌درصد بود. در این شرایط برخی فولادسازان چینی معتقدند که وضعیت بازار فولاد چین در ادامه سال ۲۰۲۳ به‌مراتب دشوارتر می‌شود. ماه‌های آوریل تا ژوئن به شکل سنتی زمان اوج‌‌‌گیری فعالیت ساخت‌‌‌وساز در چین است؛ اما عدم‌رشد فعالیت ساخت‌‌‌وساز متناسب با انتظار در این زمان باعث شده است تا سنگ‌‌‌آهن از اواسط ماه آوریل وارد مسیر کاهش نرخ سنگینی شود.

منبع:دنیای اقتصاد



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0