در این شرایط انتظار میرود با توجه به وابستگی بهای شمش و محصولات فولادی به نرخ آهناسفنجی، از نرخ شمش و محصولات فولادی نیز کاسته شود. به گزارش «اکوایران»، آهناسفنجی در آخرین هفته فروردینماه، مجددا با کاهش نرخ معامله شد و به این ترتیب احتمال عقبگرد قیمتی در بازار شمش و محصولات فولادی ظرف روزهای پیشرو شدت بیشتری به خود گرفت.
واحدهای احیای کشور در هفته پایانی فروردینماه بالغ بر ۱۲۵هزار تن آهناسفنجی را با قیمت پایه ۹هزار و ۶۶۰تومان در رینگ صنعتی بورسکالای ایران عرضه کردند. مصرفکنندگان هم تقاضایی بالغ بر ۳۱۳هزار و ۵۰۰ تن را برای این محصول به ثبت رساندند؛ اما برتری تقاضا نسبت به عرضه باعث رقابت قیمتی قابل ملاحظهای میان آنها برای کسب سهم از این عرضهها نشد. به این ترتیب در روز شنبه ۲۶فروردین در نهایت ۱۲۲هزار تن آهناسفنجی با میانگین قیمت ۹هزار و ۹۴۰تومان به ازای هر کیلوگرم به فروش رفت. بهطور متوسط متقاضیان آهناسفنجی رقابت ۸/ ۲درصدی بر سر این محصول داشتند؛ اما در نهایت میانگین بهای فروش این محصول در هفته جاری حدود ۸/ ۳درصد ارزانتر از بهای فروش آن در هفته قبل جای گرفت.
افزایش عرضه و وجود چشمانداز روشن از استمرار عرضه آهناسفنجی آرامش را به رینگ فروش این محصول در بازار فیزیکی بورسکالای ایران بازگردانده است. این در حالی است که کاهش اجباری تولید آهناسفنجی به دلیل قطع یا کاهش گاز واحدهای احیا ظرف نیمه دوم سال گذشته باعث شده بود تا رینگ فروش آهناسفنجی در بازار فیزیکی بورسکالای ایران ظرف سال گذشته به یکی از پرتلاطمترین رینگهای فروش محصول تبدیل شود. در حالی که صعود بهای آهناسفنجی در بازار داخل، مانعی جدی در مقابل افت نرخ شمش و محصولات فولادی در بازار داخل ظرف نیمه دوم سال گذشته و همزمان با از سکه افتادن این محصولات در بازارهای جهانی بود، کاهش بهای آن در سالجاری میتواند از عقبگرد قیمتی و فروکش تورم در رینگ شمش و محصولات فولادی بکاهد.
منبع: دنیای اقتصاد
مطالب مرتبط