به گزارش معدن نامه، دیروز پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی معدن، صنایع معدنی، ماشینآلات و تجهیزات معدن، راهسازی و صنایع وابسته، ایران کانمین ۲۰۱۹ با حضور و مشارکت دهها شرکت داخلی و خارجی در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران آغاز به کار کرد. این نمایشگاه امروز صبح توسط معاونت معدنی وزارت صمت افتتاح شد، این در حالی است که نمایشگاه بین المللی صنعت برق تهران که درهمان محل برگزار می شود توسط شخص وزیر نیرو افتتاح شد.
تفاوت های کانمین 2019 نسبت به سال های گذشته
پانزدهمین نمایشگاه بین المللی معدن، صنایع معدنی و ماشین آلات وابسته که به همت خانه معدن ایران، شرکت پالار سامانه، شرکت آلمانیIMAG و با همکاری شبکه معدن ایران برگزار می شود، امسال میزبان بیش از 170 شرکت و واحد تولیدی داخلی و 30 شرکت خارجی یا نمایندگی های آنها است که این شرکت ها در فضائی بالغ بر 17 هزار متر مربع تازه های این بخش را به معرض نمایش گذاشته اند. امسال میزان شرکت کنندگان در این نمایشگاه رشد 100 درصدی داشته است همچنین میزان فضای نمایشگاه نسبت به سال گذشته 40 درصد افزایش داشته و این نمایشگاه در 6 سالن برگزار می شود.
شرکت کنندگان خارجی متعددی از جمله آلمان، چین، روسیه، لهستان و ترکیه در این نمایشگاه حاضر شده اند البته شرکت های آلمانی و چینی به شکل گروهی در این نمایشگاه مشارکت دارند.
درایران کانمین 2019 انواع صنایع و تجهیزات معادن زیر زمینی و روباز، دستگاهها، تجهیزات و ماشین آلات خاکبرداری، ماشین آلات مشترک راهسازی و معدنی، دستگاهها و ماشین آلات حفر و نگهداری تونل، دستگاهها و تجهیزات مرتبط به فرآوری معدنی، ماشین آلات و تجهیزات اکتشاف معادن، تجهیزات وابسته به ذوب و استحصال فلزات، سنگهای ساختمانی و تزئینی، تجهیزات برش و فرآوری سنگ تزئینی، سنگهای قیمتی و گرانبها، معدن و محیط زیست، سیستمهای تهویه معادن، نرم افزارها و سیستمهای پردازش داده های معدنی، تکنولوژیهای نوین در صنعت معدن، مواد منفجره و تجهیزات انفجار، تجهیزات تامین برق و روشنائی معادن، تجهیزات و تخلیه و آبرسانی معادن زیرزمینی به نمایش عموم گذاشته شده است.
ارائه دستاوردهای تولیدکنندگان و صنعتگران معدن، معرفی فرصتها و ظرفیتهای سرمایهگذاری و سرمایهپذیری، یافتن بازارهای جدید و توسعه صادرات، تلاش برای رونق و توسعه تولید ملی، بهبود فضای کسبوکار و معرفی ظرفیتهای معدنی کشور، جهت دهی سرمایههای داخلی و خارجی به بخشهای معدن، انتقال دانش و تکنولوژی نوین، همچنین ایجاد زمینه رقابت سازنده بین شرکتها، از جمله اهداف برپایی این رویداد است.
در مراسم افتتاحیه نمایشگاه چه گذشت؟/ سرقینی چه گفت؟
در ابتدای مراسم محمدرضا بهرامن رئیس هیات مدیره خانه معدن ایران ضمن عرض خیرمقدم به حاضرین در سالن، اظهار کرد: ما در بخش معدن دارای مزیت هستیم و امروز این بخش نسبت به ۲۰ سال گذشته که در انزوا بود از شرایط مناسبی برخوردار است.
بهرامن ادامه داد: در سال گذشته ۹.۲ میلیارد دلار صادرات داشتیم و این در حالی است که در ۵۰ سال گذشته میزان سرمایه گذاری در این بخش زیر ۴۰ میلیارد دلار بوده است.
به گفته رئیس خانه معدن ایران، معدن پیشتاز اقتصاد کشور است و می تواند تامین کننده نیاز منطقه باشد. به شرطی که ارزش ذخایر موجود را بدانیم و اشتباهات خود را در دنیای تولید و تجارت به حداقل برسانیم.
در ادامه مراسم افتتاحیه جعفر سرقینی، معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت، ضمن ابراز خرسندی از حضور حداکثری شرکت های معدنی در کانمین 2019 اظهار کرد: خوشبختانه نمایشگاه نشان می دهد که بخش معدن فعال است. امسال بخش معدن و صنایع معدنى در تولید و صادرات با رشد همراه بوده است.
سرقینی افزود: ٢٠ سال پیش بخش معدن چندان در اقتصاد حضور نداشت اما امروز بخش معدن و صنایع معدنى نه تنها پویا و زنده است بلکه مبلغ قابل توجهى از صادرات را بر عهده دارد. درواقع على رغم تحریم ها و با نگاهى به آمارهای ٦ ماهه می توان گفت امسال از ٩ میلیارد دلار صادرات گذر خواهیم کرد.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت ادامه داد: وزیر صمت در رابطه با عوارض 25 درصدی صادرات مواد خام معدنی دستور داده اند تا تاثیر این تصمیم در ٢ ماه مهر و آبان پایش شود. درواقع پایان آبان این موضوع در کارگروه معدن بازنگری می شود. در این کارگروه از بسیارى تشکل ها دعوت خواهد شد اما مطمئن باشید در این پایش بنده امانت دارى خواهم کرد تا متناسب با اطلاعات تصمیمات جدید اتخاذ شود.
در انتهای افتتاحیه، مراسم رونمایی از تمبر یادبود خانه معدن ایران با حضور محمدرضا بهرامن، منصور نجمی نیا، بهرام شکوری و محمود گوهرین به نمایندگی از هیات مدیره خانه معدن ایران، جعفر سرقینی به نمایندگی از وزارت صنعت و داریوش اسماعیلی به نمایندگی از فراکسیون معدن مجلس و سازمان نظام مهندسی معدن، برگزار شد.
پنل تخصصی تحریم ها و چالش های تولید
اولین پنل تخصصی پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی معدن، صنایع معدنی، ماشینآلات و تجهیزات معدن، راهسازی و صنایع وابسته بلافاصله پس از پایان مراسم افتتاحیه با محوریت توسعه اکتشاف، ماشین سازی در حوزه معدن و صنایع معدنی، صادرات مواد معدنی، جلوگیری از خام فروشی و بازیافت باطله های معدنی و همچنین بورس و تعاملات مالی بین الملل آغاز شد.
این پنل با حضور جعفر سرقینی، معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت، عزیزاله عصاری، مدیرعامل هلدینگ سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات، بهرام شکوری، رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران و همچنین محمود گوهرین، عضو هیات مدیره خانه معدن ایران برگزار شد.
بهرام شکوری در ابتدای پنل با اشاره به بخشنامه عوارض 25 درصدی صادرات مواد خام معدنی گفت: خواسته فعالان معدنی این بود که تعریف درستی از خام فروشی و مواد خام تعریف شود.
او ادامه داد: معدن بخش عمده ای از درآمدهای غیر نفتی کشور را می تواند سامان دهد به شرطی که دغدغه فعالان بخش معدن را دریابید و به عنوان پدر بخش معدن از ما دفاع کنید و حق جامعه معدنی را بگیرند.
سرقینی پس از شنیدن دغدغه های فعالان بخش خصوصی اظهار کرد: در حال حاضر با رونق پدیده سنگ آهن در دنیا مواجه هستیم و به همین دلیل صادرات سنگ آهن خام در ایران رشد ۱۰۰ درصدی نسبت به سال قبل داشته است که این موضوع صنایع دیگر از جمله صنعت فولاد کشور را با مشکلاتی مواجه کرده است.
سرقینی افزود: وظیفه دولت سرپا نگه داشتن صنایع است، اگر ما ۲۵ درصد عوارض صادراتی وضع نمی کردیم اکنون تیتر روزنامه های ما چیز دیگری بود و در صنعت فولاد قطعا شاهد این رشد و آمار نبودیم.
وی ادامه داد: بدون شک فاصله پلکانى بین عوارض سنگ آهن، کنسانتره و گندله را در اولین فرصت اصلاح خواهیم کرد، منطقی است که در مراحل بعدى فرآورى، این عوارض کاهش پیدا کند.
مطالب مرتبط