در ابتدای این همایش مدیرعامل شرکت ملی مس خبر داد: ما امسال 102 هزار و 700 تن آجر نسوز مصرف کرده ایم. اردشیر سعدمحمدی افزود: ظرفیت تولید به میزان 280 هزارتن در سرچشمه داریم و امید است با کارخانه 100هزارتنی در سونگون، ظرفیت کل کشور را به 500 هزارتن برسانیم .
وی ادامه داد: در حال حاضر قرار است به زودی ذخایر مس در سونگون را به قطعیت برسانیم . اکنون ذخایر مس ما 34.5 میلیون تن است و در رتبه هشتم جهان هستیم و امید است به رتبه 7 برسیم.
سعدمحمدی گفت: ما سیستمهای تولیدکننده نسوز را بر اساس کیفیت شناسایی کردیم و همه آنها را مورد بررسی قرار دهیم
وی افزود: ما با شرکتهای خارجی هم همکاری داریم اما امروز تمایل داریم که با شرکتهای داخلی کار کنیم. در 6ماهه 98 میران مصرف ما 102هزارو 700تن آجر نسوز و بیش از 5میلیون تن جرم نسوز بوده است.
سعدمحمدی گفت: ما فقط 5درصد از نیاز خود را از خارج تهیه کردیم که آنها اگر در داخل تولید شود آن را هم از داخل خرید میکنیم.
مدیرعامل شرکت مس ادامه داد: ظرفیت تولید ما تا سال آینده به 300هزارتن میرسد.
وی گفت: توجه به زمان تحویل مواد نسوز بسیار مهم است و باید سر موعد آن را تحویل دهید.
ضرورت احیای روابط دانشگاه و صنعت دیرگداز
در ادامه همایش محمد باوند، دبیر علمی همایش صنعت دیرگداز بر اهمیت نقش دانشگاه در ارتقای صنایع کشور تاکید کرد.
او با بیان اینکه بزرگترین مصرف کننده محصولات نسوز، صنعت فولاد کشور است، گفت: همیشه باید راه پیش روی توسعه ثمره ارتباط صنعت و دانشگاه باشد.. متاسفانه در بسیاری از موارد شاهد نامهربانیهایی بودیم که ثمره آن ارتباط کمرنگ دانشگاه و صنعت بوده است.
او افزود: درس دیرگداز از رشته سرامیک حذف شده در حالی که دنیا به این سمت رفته که دروسی را برای دانش آموزان و دانشجویان ارائه کند تا ارتباط بین صنعت و دانشگاههای خود را بهبود و تقویت بخشد.
باوند ادامه داد: با توجه به اهمیتی که دیرگدازها دارند، بهتر است از تحقیقات دانشگاهی استفاده بیشتری شود تا شاهد احیای ارتباط تولیدکننده و مصرف کننده باشیم. پیشنهاد می کنم رشته مهندسی دیرگداز در مقطع کارشناسی ارشد به عنوان یک رشته جدا شناخته شود تا علاقمندان به این رشته از آموزشهای تخصصی آن بهرهمند شوند.
وزارت صمت تعرفه واردات منیزیت و بوکسیت را کاهش داد
غریب پور، معاون وزیر صنعت گفت: تعرفه واردات منیزیت و بوکسیت از سوی وزارتخانه کاهش یافته است. در واقع وزارتخانه با این صنعت همراهی میکند.
وى تصریح کرد: در اکتشافات به منیزیت دولومیت و بوکسیت بیش از گذشته توجه خواهیم کرد که سیاست حمایتی دولت از صنعت دیرگداز است.
به گفته غریب پور، اکنون 70 واحد تولیدی داریم با ظرفیت 700هزارتن داریم و اکنون حدود 500 هزارتن فعال است و امیدواریم بتواند با تمام ظرفیت خود کار کند و واحدهای تولیدی در مدار تولید قرار گیرند.
معاون وزیر صمت در ادامه با اشاره به بحث آموزش اضافه کرد: در ایمیدرو تمرکز آموزش به بخش خصوصی است و مایل هستیم نیازهای آموزشی این بخش را با کمک دانشگاهها تامین کنیم . در پژوهش هم این موضوع صدق می کند و در 6 ماهه اول 18 تحقیق نیاز محور در دستور کار بوده است..
جایگاه مونولیتیک در نسوزها
سخنرانى نورى خضرآبادى استاد دانشگاه در پنجمین همایش صنعت دیرگداز با موضوع جایگاه فناورى نانو در توسعه نسل جدید دیرگدازهاى مونولیتیک :
جایگاه مونولیتیک در نسوزها رو به ارتقا است
در ژاپن میزان مصرف مونولیتیک ها بالا بوده در نتیجه بزرگترین تولیدکننده محسوب می شود
از سال ٢٠١٠ تا به امروز مقالات زیادى در این زمینه چاپ شده که بیشترین آن در سال ٢٠١٢ بوده و در ٢٠١٩ تا به امروز ١٠ مقاله چاپ شده است
این موضوع نشان دهنده اهمیت بالاى مونولیتیک در صنعت نسوز باشد
مزایاى اصلى جرم هاى ریختنى نانوباند: خشک شدن سریع، قابلیت زینتر در دماهاى کمتر
شرکت امریکایی مگنکو از دهه ١٩٩٠ در زمینه محصولات مونولیتیک با تکنولوژى نانو فعالیت دارد
اکتشافات بیشتر در سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی در صنعت دیرگداز اشتغال به وجود می آورد
در ادامه این همایش علیرضا باقری مدیر عامل شرکت تهیه و تولید مواد نسوز کشور در پنل تخصصی با موضوع بازسازی معادن کوچک در پنجمین همایش و نمایشگاه صنعت دیرگداز مطرح کرد: فعالیت فرآورى در نزدیکى معادن براى برخى معادن منیزیت وجود دارد و طرح پایلوت آن در سیستان و بلوچستان انجام شده است.
در ادامه نیز مجری طرح احیای معادن کوچک خبر داد:فقط ۴۵ درصد معادن نسوز کشور فعال هستند.
رضا عظیمی مجری طرح احیای معادن کوچک مقیاس در ادامه پنل تخصصی با موضوع بازسازی معادن در پنجمین همایش و نمایشگاه صنعت دیرگداز گفت
طرح احیای معادن کوچک مقیاس به عنوان یکی از طرحهای اقتصاد مقاومتی اردیبهشت امسال آغاز شد و مجری آن شرکت تهیه و تولید مواد معدنی است.
وی ادامه داد: برای فعال سازی معادن کوچک مقیاس به دنبال نگاههای جدید هستیم فرصت مناسبی برای مذاکره بین سرمایه گذار و معدنداران است که در نمایشگاه صنعت دیرگداز ایجاد شده است.
به گفته او در کشور ۴۵درصد معادن نسوز فعال و ۵۵ درصد غیر فعال هستند.
عظیمی گفت: برنامه مشترک با خانه معدن داریم که مدیران منابع طبیعی بیایند و مشکلات بررسی و برای همیشه حل شود.
در ادامه پنل على حسین زاویه دبیر انجمن صنفى کارفرمایی صنعت مراد نسوز گفت:صنعت نسوز از تامین مواد اولیه رنج مى برد.
به گفته وی باید مصرف کنندگان چشم انداز مواد اولیه را بررسی کرده و راهکارهایی براى آن ارائه دهند.
وی افزود برخى معادن کوچک در زمینه اکتشاف مشکل دارند که مى توانند در طرح فعال سازى معادن کوچک مورد بررسى قرار گیرند
او ادامه داد تولید منیزیت از دولومیت به طور مستقیم در تولید آجرهاى مورد استفاده در صنعت فولاد کاربرد دارد.
زاویه گفت: معادن منیزیت زیادى در کشور با سیلیس بالا وجود دارد که باید به روشى این منیزیت را قابل استفاده کرد و همچنینباید بخشى از مشکل کمبود منیزیت را با دولومیت حل کرد.
به گفته دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت مواد نسوز دولت همپاى صنعت نسوز کشور نبوده است، باید اقدامات جدى در زمینه اکتشافات انجام شود.
مطالب مرتبط