اولین نماد قرارداد آتی شمش طلا با سررسید ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ در تابلوی بازار مشتقه بورس کالای ایران درج شد؛ این معاملات از فردا،۲۰ فروردین ماه آغاز می‌شود.
معاملات قراردادهای آتی شمش طلا در بورس کالا راه اندازی می‌شود

به گزارش اقتصادنامه به نقل از ایسنا، با راه اندازی قرارداد آتی شمش طلا، سرمایه‌گذاران به جای خرید فیزیکی طلا که مشکلات و ریسک های متعددی از جمله نگهداری و حمل را به همراه دارد، می‌توانند وارد این قراردادها شوند.

با توجه به اندازه قرارداد آتی شمش طلا که معادل یک گرم است، افراد با سرمایه‌های خُرد نیز می‌توانند در این بازار سرمایه‌گذاری کنند و که زمان سررسید نخستین قرارداد آتی نیز ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ خواهد بود. وجه تضمین قرارداد آتی شمش طلا که هر قرارداد آن معادل یک گرم طلاست، یک میلیون تومان در نظر گرفته شده است.

دارایی پایه قراردادهای آتی شمش طلا، شمش طلا است و تحویل قرارداد در قالب ابزار گواهی سپرده انجام خواهد پذیرفت. شمش طلای مذکور توسط آزمایشگاه معتبر عیارسنجی شده و توسط خزانه بانکی نگهداری می‌شود و در بازار گواهی سپرده شمش طلا قابل معامله بوده و حسب تقاضای دارنده گواهی سپرده از خزانه ترخیص خواهد شد.

اصلی‌ترین کارکرد قراردادهای آتی شمش طلا، پوشش ریسک فعالان بازار طلا نسبت به تغییرات قیمت طلا در آینده است. ضمن اینکه این ابزار امکان سرمایه‌گذاری اهرمی را فراهم می‌کند و از این رو می‌تواند توسط فعالان بازار سرمایه جهت متنوع‌سازی سبد سرمایه‌گذاری و بهره‌بردن از نوسانات بازار طلا مورد استفاده قرار گیرد. عموم افرادی که تمایل به سرمایه‌گذاری در بازار طلا دارند نیز امکان حضور در این بازار و کسب منفعت بدون درگیر شدن در مبادله فیزیکی طلا را خواهند داشت.

فعالیت در بازار قراردادهای آتی شمش طلا با استفاده از کد بازار مشتقه بورس کالا امکان‌پذیر است و اشخاصی که پیش از این در بازار مشتقه بورس کالا فعال بوده‌اند و دارای کد معاملاتی فعال هستند، امکان فعالیت در بازار قراردادهای آتی شمش طلا را خواهند داشت.

سایر متقاضیان نیز با تماس با کارگزاران و مراجعه به سایت کارگزاران امکان دریافت کد معاملات مشتقه و فعالیت در بازارهای قراردادهای آتی و اختیار معامله را خواهند داشت.

بر اساس این گزارش، معاملات قرارداد آتی، معاملاتی است که طی آن فروشنده متعهد می‌شود در تاریخ معینی در آینده (سررسید)، مقدار مشخصی از کالا (دارایی پایه)، را به قیمتی که امروز با خریدار تعیین می‌کنند، به فروش برساند. در مقابل خریدار نیز متعهد می‌شود آن کالا را با همان مشخصات خریداری کند.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0