مجری طرح فعال‌سازی معادن کوچک نوشت:

سیدرضا عظیمی در یادداشتی به اهمیت طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس پرداخت.
نقش کارخانه های فرآوری موبایل در  فعالسازی معادن کوچک و متوسط

امروزه با افزایش هزینه های حمل و نقل مواد معدنی برای برخی از معادن کوچک و متوسط که عیار ماده معدنی پایین و نیاز به فرآوری ضروری است، دیگر جابجایی ماده معدنی برای انتقال تا کارخانه های فرآوری از مسافت های زیاد مقرون به صرفه نیست، زیرا هزینه های جابجایی موجب می شود تا بخشی از ارزش افزوده عیار را در خود هضم کند.
یکی از راهکارهای پیشنهادی برای افزایش ارزش افزوده و توجیه پذیر شدن تولید مواد معدنی در این دست معادن کوچک و متوسط، انجام خردایش و فرآوری مواد معدنی در محل معدن به کمک واحدهای فرآوری موبایل(سیار) است تا عیار ماده معدنی با استفاده از تکنیک های جدید مانند جداسازی بر مبنای رنگ و یا فرمول ماده معدنی و هم چنین ایجاد واحدهای فرآوری مشترک در نزدیکی معدن و یا مرکز ثقل مکانی مجموعه معادن مجاور یکدیگر نسبت به روش های سنتی مانند سنگجوری دستی افزایش نسبی داشته باشد.
سیستم های فرآوری موبایل را می توان برای بسیاری از مواد معدنی همچون مس، سرب و روی و … به کار برد. این سیستم ها بر اساس جانمایی و نصب تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز کانه آرایی مواد معدنی بر روی تریلر و یا کانتینر هستند. از طرفی این سیستم ها با کاهش زمان مورد نیاز عملیات فرآوری، منجر به کاهش هزینه های تولید معادن و اقتصادی شدن معدن می شوند. از دیگر مزیت های استفاده از کارخانه های موبایل، مدیریت مصرف آب و انرژی، انعطاف پذیری بالای ماشین آلات از نظر نصب در موقعیت های گوناگون، کاهش هزینه های تمام شده محصول و در نتیجه فعال سازی معادن کوچک و متوسط و عیار پایین است. با توجه به شرایط موجود و عدم نیاز به مالکیت زمین و زیرساخت های مورد نیاز تسریع و امکان اجرایی شدن این فرآیند میسر خواهد شد.



منبع: ایمپاسکو

مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0