شی‌‌‌جین‌‌‌پینگ از نظارت بر بازار املاک در چین کوتاه آمد و زمینه برای رشد بهای سنگ‌‌‌آهن و زغال مهیا شد. 
رشد نرخ سنگ‌‌‌آهن، زغال و قراضه

در این شرایط، دارندگان قراضه نیز درصدد برآمده‌‌‌اند تا این محصول را برای خریداران ترکیه گران کنند. به گزارش «اکوایران»، خرید زغال‌‌‌سنگ چین از استرالیا رسمی شد و این موضوع، زمینه رشد بهای این محصول فوب استرالیا را فراهم کرد. به گفته یک تاجر چینی در روز ششم ژانویه خرید زغال حرارتی به میزان چهار کشتی برای تحویل ظرف روزهای ۲۱ تا ۳۱ ژانویه قطعی شد. این معامله نشانه‌‌‌ای قوی از لغو ممنوعیت غیررسمی واردات زغال از استرالیا برای چینی‌‌‌ها بود. به این ترتیب پلتس، پریمیوم زغال‌‌‌ متالورژیک فوب استرالیا را در روز جمعه ششم ژانویه برابر ۳۱۳دلار و ۷۵سنت ارزیابی کرد که این رقم در بازه روزانه رشد ۷۵/ ۹دلاری داشت. در عین حال ظرف یک‌هفته ابتدایی سال‌جاری میلادی بهای این محصول ۵/ ۶‌درصد رشد داشته است. در این شرایط فعالان بازار به دنبال دانستن زمان پایان این رالی صعود نرخ هستند.

تجار هندی نرخ فعلی زغال فوب استرالیا را بسیار بالا ارزیابی کرده و معتقدند، تقاضا برای این محصول در این نرخ محدود است و احتمال عقبگرد قیمتی وجود دارد. در حالی که احتمال لغو ممنوعیت خرید زغال استرالیا زمینه رشد بهای این محصول فوب این کشور را فراهم کرد، بهای این محصول تحویل چین بدون تغییر باقی ماند، به نحوی که پلتس، پریمیوم آن را ۳۱۴دلار به‌ازای هر تن ارزیابی کرد. البته لغو ممنوعیت خرید زغال از استرالیا سیگنالی کاهشی برای بازار این محصول تحویل چین دارد. در عین حال با نزدیک‌شدن به تعطیلات سال نوی چینی، از تمایل به خرید به‌منظور ذخیره‌‌‌سازی در انبارها کاسته شد و این موضوع نیز زمینه کاهش حجم معاملات زغال تحویل بنادر چین را مهیا کرد.

راند صعود قراضه به دور پایان نزدیک می‌شود
ظرف هفته ابتدایی سال ۲۰۲۳ اقبال به دارندگان قراضه بازگشت، به نحوی که در این بازه زمانی هر تن قراضه وارداتی به ترکیه سی‌‌‌اف‌‌‌آر این کشور رشد ۱۹دلاری داشت و پلتس، بهای این محصول را ظرف روز جمعه ششم ژانویه برابر ۳۲۰دلار به‌ازای هر تن ارزیابی کرد. در این شرایط دارندگان قراضه به دنبال استمرار این روند افزایشی هستند، اما متقاضیان قراضه در ترکیه به دلیل بالا بودن قیمت از میزان خریدهای خود کاسته‌‌‌اند و به این ترتیب ظرف روز پایانی هفته از شتاب صعود نرخ این محصول کاسته شده است، به نحوی که قراضه وارداتی به ترکیه ظرف روز ششم ژانویه تنها رشد ۲دلاری داشت. فعالان بازار قراضه ترکیه معتقدند، دارندگان قراضه به دنبال افزایش بهای این محصول به کانال ۴۳۰دلاری هستند. از آنجا که برخی فولادسازان ترکیه هنوز خرید مواد اولیه خود را برای ماه فوریه انجام نداده‌‌‌اند، احتمال افزایش قیمت تا این سطح قیمتی وجود دارد؛ هر چند این رشد نرخ زمانی تحقق می‌یابد که فولادسازان ترکیه به رشد بهای محصولات تولیدی خود در بازار داخلی و صادراتی امیدوار شوند.
منبع: دنیای اقتصاد



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0