به گزارش معدن نامه به نقل از ایسنا، از ابتدای فروردین تا پایان بهمن ماه ۹۷، افزون بر ۵۱ میلیون و ۷۷۰ هزار تن انواع محصولات معدنی صادر شد که ارزش آن به ۸ میلیارد و ۲۹۹ میلیون و ۶۰ هزار دلار رسید. این در حالی است که میزان صادرات وزنی این محصولات، ۶ درصد کاهش یافت.
رشد ۱۷ درصدی ارزش صادرات فولاد
صادرات زنجیره فولاد در ۱۱ ماه سال ۹۷ با ۱۷ درصد رشد به ۳ میلیارد و ۸۲۱ میلیون و ۴۱۰ هزار دلار رسید. در مدت یاد شده، میزان صادرات زنجیره فولاد با رشد یک درصدی به ۸ میلیون و ۴۴۵ هزار تن افزایش یافت و در صدر صادرات حوزه معدن و صنایع معدنی قرار گرفت.
همچنین طی این مدت، ۷۸۳ میلیون و ۶۶۰ هزار دلار زنجیره مس و محصولات پایین دستی، ۳۹۸ میلیون و ۴۸۰ هزار دلار زنجیره سیمان، ۴۸۵ میلیون و ۵۲۰ هزار دلار کنسانتره سنگ آهن، ۳۱۶ میلیون و ۸۶۰ هزار دلار انواع سنگ و محصولات مرتبط، ۲۱۸ میلیون و ۸۲۰ هزار دلار زنجیره روی و ۱۱۸ میلیون و ۵۴۰ هزار دلار زنجیره سرب صادر شد.
طی ۱۱ ماه نخست سال گذشته، همچنین ۷۰ میلیون و ۴۸۰ هزار دلار زغال سنگ و کک، ۵۰ میلیون و ۶۵۰ هزار دلار زنجیره کروم، ۲۸ میلیون و ۲۰ هزار دلار زنجیره مولیبدن، ۱۰ میلیون و ۴۵۰ هزار دلار انواع سفال، آجر، کاشی و سرامیک، ۱۵۰ هزار دلار پودر آلومینا و محصولات مرتبط، ۲۳۰ هزار دلار زنجیره تیتان، ۱۴۰ هزار دلار آنتیموان، ۱۵۰ هزار دلار فلزات و سنگهای گرانبها، ۴۰ هزار دلار میکا، ۲۰ هزار دلار نیکل و محصولات و همچنین یک میلیارد و ۲۵۵ میلیون و ۴۵۰ هزار دلار سایر معادن و صنایع معدنی صادر شد.
کاهش ۳۹ درصدی واردات
در ۱۱ ماهه نخست سال ۹۷، بیش از ۳ میلیون و ۳۷۶ هزار تن انواع محصولات معدن و صنایع معدنی به ارزش ۳ میلیارد و ۲۴۴ میلیون و ۵۷۰ هزار دلار وارد شد که حاکی از کاهش ۳۹ درصدی میزان تناژ و کاهش ۳۳ درصدی ارزش محصولات است.
در مدت یاد شده، بالغ بر یک میلیارد و ۲۰۶ میلیون و ۷۶۰ هزار دلار زنجیره فولاد و محصولات فولادی، ۱۵ میلیون و ۷۱۰ هزار دلار مس و محصولات پایین دستی، ۱۹۹ میلیون و ۶۰ هزار دلار زنجیره آلومینیوم و محصولات و ۱۹۶ میلیون و ۲۵۰ هزار دلار زغال سنگ و کک وارد کشور شده است.
مطالب مرتبط