ریسک شیوع کرونا در چین، بر آینده قیمتی فلزات در سال آینده میلادی نیز تاثیر منفی گذاشته و باعث شده است تا اغلب موسسات بینالمللی از احتمال افت نرخ سخن بگویند.
به گزارش بیرونیت به نقل از «اکوایران»، بازار فلزات پایه ظرف یکهفته منتهی به روز جمعه ۲۳دسامبر دستخوش سیگنالهای متعددی شد که بر بلاتکلیفی فعالان این بازار ظرف هفتههای پایانی سال افزود. در حالی که تضعیف شاخص دلار آمریکا سیگنالی مثبت برای فلزات پایه به همراه داشت، بر تعداد مبتلایان به کرونا در چین افزوده شد و این موضوع از شتاب رشد نرخ در بازار فلزات صنعتی کاست. به این ترتیب در بازه زمانی یکهفتهای، شاخص فلزات بورس لندن با ثبت بازده مثبت ۹/ ۰درصدی به ۶/ ۳۹۵۰واحد رسید که این رقم ۲۸درصد کمتر از رکورد قیمتی ثبتشده برای این شاخص است که ظرف روزهای ابتدایی ماه مارس امسال به ثبت رسید.
ین به کمک کامودیتیها آمد
تصمیم ناگهانی بانکمرکزی ژاپن مبنی بر افزایش غیرمنتظره نرخ بهره بلندمدت با تضعیف ارزش دلار آمریکا به سود کامودیتیها تمام شد. این تصمیم در حالی ظرف روز ۲۰دسامبر گرفته شد که فعالان بازار انتظار داشتند تا پایان دوره ریاست هکورودا بر بانکمرکزی ژاپن که احتمالا تا آوریل ۲۰۲۳ به طول میانجامد، بانکمرکزی این کشور تغییری در نرخ بهره ایجاد نکند. اما تصمیم این نهاد مالی برای رشد ۵۰واحدی بازده اوراق ۱۰ساله با تقویت ارزش یوآن و تضعیف دلار به سود کامودیتیها منجر شد. با این حال، بر تعداد مبتلایان به کرونا در چین به شکل فزایندهای اضافه میشود که این موضوع ریسک کاهش تقاضا و در نتیجه افت نرخ در بازار فلزات صنعتی را برای میانمدت مطرح کرده است.
در بازه هفتگی بر نرخ فلزات صنعتی در بازارهای جهانی افزوده شد؛ اما موسسات معتبر بینالمللی از جمله وودمکنزی از کاهش احتمالی بهای فلزات و مواد معدنی در سال ۲۰۲۳ خبر میدهند. کاهش تقاضا، عرضه قویتر و افت شاخص احساسات مصرفکننده باعث شده است تا برآورد وودمکنزی از میانگین نرخ بهای فلزات و محصولات معدنی برای سال ۲۰۲۳ کاهشی باشد. بخش ساختوساز، بهعنوان محرک کلیدی تقاضا برای سنگآهن، فولاد و فلزات اساسی، ظرف سال آینده راکد باقی میماند که این موضوع با تضعیف تقاضا سیگنال کاهش نرخ موثری در بازارها محسوب میشود.
کفنشینی موجودی آلومینیوم
آلومینیوم هفته منتهی به روز جمعه ۲۳دسامبر را با ثبت بازده مثبت ۶/ ۰درصدی و با نرخ ۲هزار و ۳۸۹دلار بهازای هر تن به پایان رساند. در حالی که تضعیف دلار و کاهش موجودی این فلز در انبارهای بورسی حامی رشد نرخ آن بود، احتمال کاهش تقاضا از سوی چین و احتمال مازاد عرضه این فلز در سال آینده میلادی به مانعی جدی در مقابل رشد بهای این فلز تبدیل شد. ذخایر آلومینیوم در انبارهای بورس فلزات لندن در هفتههای اخیر کاهش یافته و موجودی آن در انبارهای بورس آتی شانگهای به ۹۲هزار تن رسیده است که این رقم در نزدیکی پایینترین سطح چند سال اخیر خود قرار دارد. با وجود این، کاهش رشد اقتصاد جهانی با تضعیف تقاضا زمینه افت بهای این فلز را فراهم کرده است. در این شرایط بسیاری از تحلیلگران از استمرار روند کاهش تقاضا برای این فلز در سال آینده میلادی خبر میدهند، به نحوی که برآورد میشود در سال آینده بازار آلومینیوم با مازاد عرضه ۹۰۰هزار تنی روبهرو شود.
رشد قیمت مس ادامهدار میشود؟
فلز سرخ سومین هفته ماه دسامبر را کاهشی آغاز کرد؛ اما در ادامه با غلبه سیگنالهای افزایشی از اواسط هفته به مسیر رشد بازگشت، به نحوی که این فلز در معاملات آتی کامکس آمریکا با ثبت بازده هفتگی مثبت ۱۷/ ۱درصدی به ۸/ ۳دلار به ازای هر پوند رسید. در این شرایط اغلب موسسات معتبر جهانی از احتمال تضعیف بهای فلز سرخ در نیمه ابتدایی سال آینده سخن گفتهاند، اما امیدوارند که این فلز در نیمه دوم ۲۰۲۳ به مسیر رشد نرخ بازگردد. کف قیمتی تعیینشده برای مس از سوی موسسات مختلف متفاوت است. در حالی که برآوردهای خوشبینانه از احتمال سقوط مس به کانال قیمتی ۴/ ۳دلار در پوند معادل ۷هزار و ۵۰۰دلار به ازای هر تن خبر میدهند، پیشبینیهای بدبینانهتری نیز وجود دارند که کف نرخ فروش مس در سال آینده را در کانال ۵هزار دلار به ازای هر تن پیشبینی میکنند. با کاهش محدودیت کرونایی در چین بر تعداد مبتلایان به این ویروس در این کشور افزوده میشود و مطالعات از احتمال به اوج رسیدن مرگومیر تا آوریل سال آینده خبر میدهد. این موضوع نگرانی گستردهای را درباره سقوط بهای فلزات در سال آینده میلادی مطرح کرده است.
مطالب مرتبط