به گزارش معدن نامه، معدن بوکسیت شاهوار که در محدوده شهرستان شاهرود واقع شده، بخشی از بوکسیت (سنگ معدن فلز آلومینیوم) مورد نیاز تولید آلومینا را تامین میکند. صدور مجوز اکتشافات در این معدن که حاشیه پناهگاه حیات وحش درهانجیر یزد به عنوان یکی از مهمترین زیستگاههای یوزپلنگ آسیایی است، به تازگی خبرساز شده است. فعالان محیط زیست میگویند این معدن روباز، کوههای شاهوار را تا ارتفاع ۴۰۰۰ متری زیر چرخ لودرها برده که به گفته آنان این کار اثرات مخربی بر محیط زیست دارد.
پیشتر رضا اقتدار - معاون دفتر زیستگاههای سازمان حفاظت محیطزیست - اعلام کرده بود که معادن روباز با توجه به اینکه ماهیت اکوسیستم را دچار تغییر و تحول میکنند، اثرات غیر قابل جبرانی بر اکوسیستم میگذارند.
این اظهارات اما با واکنش مدیر عامل شرکت آلومینای ایران روبرو شد. تورج زارع با تاکید بر رعایت تمام ملاحظات زیست محیطی از سوی معدن بوکسیت شاهوار به ایسنا گفت: مقیاس فعالیت این معدن به اندازهای است که تاثیری بر آب، پوشش گیاهی و آلودگی هوا ندارد.
وی افزود: با توجه به این که این معدن بخش کوچکی از شهرستان شاهرود محسوب میشود، قابلیت آسیبرسانی به محیط زیست را ندارد.
به گفته زارع، با توجه به این که موقعیت جغرافیایی معدن شاهوار جزو مناطق چهارگانه نبوده است، لذا فعالیت این معدن نیازی به اخذ مجوز از سازمان محیط زیست ندارد و به همین دلیل با موافقت اداره منابع طبیعی، در سال ۱۳۹۱ مجوز فعالیت در این معدن صادر شده است.
زارع با اشاره به کاشت ۳۰۰۰ درخت شامل اورس، کاج و زبان گنجشک و مالچ پاشی با هدف حمایت از منابع طبیعی در محدوده معدن، اظهار کرد: خاک بوکسیت به گونه ای است که رویش گیاه روی آن شکل نمیگیرد؛ بنابراین این ادعا که معدنکاری در این معدن به درختان بومی آسیب زده، صحت ندارد.
مدیر عامل شرکت آلومینای ایران با بیان این که پایش مستمر آب محدوده معدنکاری جزو برنامههای همیشگی این شرکت است، گفت: مساحت معدنکاری در محدوده شاهوار ۲۰۰ هکتار است که این حجم پایین، تاثیری بر آب منطقه ندارد.
به گفته وی، فقط سه لودر در این معدن مشغول به کار هستند که این امر مشخص میکند، ایجاد آلودگی هوا مبنای منطقی و علمی ندارد.
زارع با اشاره به این که شرکت آلومینای ایران بخشی از نیاز خود به بوکسیت را از این معدن تامین میکند، اظهار کرد: هدف از تامین بوکسیت از معادن مختلف، خوراک رسانی به کارخانه آلومینا و در نهایت تغذیه صنعت آلومینیوم در ایران است که با توجه به شرایط بین المللی کشور، تولید آلومینا در این شرکت از حساسیت بالایی برخوردار است.
وی افزود: این شرکت در عین حال همواره در راستای مسوولیت اجتماعی خود، اقداماتی همچون علوفه رسانی به حیات وحش مناطق معدنکاری را انجام داده است.
منبع: ایسنا
مطالب مرتبط