به گزارش معدننامه، حمید آذرمند افزود: شناسایی ظرفیت ها و پتانسیل های موجود در زیر بخش های اقتصادی ضروری است. یکی از زیر بخش هایی که می تواند به عنوان یکی از پیشران های رشد اقتصادی ایران کمک کند، معادن و صنایع معدنی در ایران است.
وی گفت: اولا ما در ایران ذخایر غنی به ویژه در حوزه سنگ آهن و مس داریم ثانیا بخش معادن و صنایع معدنی ایران، آنچه که از تحلیل های اقتصادی قابل استخراج است، پیوندهای بسیار قوی پسین و پیشین با طیف وسیعی از انواع خدمات و صنایع است.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: اگر بخش معادن فعال شود از یک طرف تقاضا برای طیفی از خدمات و صنایع از حمل و نقل و خدمات مالی گرفته تا صنایع و خدمات مختلف ایجاد می کند. از طرف دیگر نهاده های مورد نیاز برای طیف بسیار گسترده ای از صنایع و خدمات کشور را می تواند فراهم کند.
آذرمند با بیان اینکه این مسئله ظرفیت اثرگذاری بخش معادن و صنایع معدنی را نشان می دهد، اظهار کرد: ظرفیت دیگری که برای این بخش قابل ارائه است ظرفیت بالای این بخش در جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی است.
وی افزود: بخش معادن آنطور که تجربه کشورهای دیگر هم نشان می دهد، ظرفیت بالای برای جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی دارد. مطالعات دیگر نشان داده ارزش افزوده ای که بخش معادن و صنایع معدنی ایجاد میکنند از یک سو یک جریان مستمر و پایداری دارد.
آذرمند تصریح کرد: یکی دیگر از مزیت ها و ظرفیت های بالقوه قابل توجه بخش معادن و صنایع معدنی، ظرفیت بالایی است که برای جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی دارد، بخش معادن و صنایع معدنی آن طور که تجربه کشورهای دیگر هم نشان می دهد ؛ می تواند زمینه ای برای جذب سرمایه گذاری خارجی در اقتصاد کشور باشد.
این صاحبنظر اقتصادی افزود: یکی دیگر از مزیت هایی که برای بخش معادن و صنایع معدنی می توان اشاره کرد، پایدار سازی رشد در بخش معادن و صنایع معدنی است که می تواند به پایداری رشد و افزایش ثبات رشد اقتصادی کمک کند.
آذرمند گفت: مجموع ظرفیت ها و مزیت هایی که برای بخش معادن و صنایع معدنی نام بردیم از سوی دیگر با چالش ها و تنگناهای این بخش مواجه است که فعال کردن ظرفیت ها مستلزم رفع این چالش ها وتنگناها است.
منبع: ایمیدرو
مطالب مرتبط