به گزارش معدن نامه به نقل از سایت خبری کشتیرانی یونان، بر اساس آمار سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) طی این مدت واردات مواد معدنی 775.271 تن به ارزش 669.56 میلیون دلار بوده که این رقم تراز تجارت معدنی ایران با چین را به دامنهای مثبت ارتقا میدهد. در این دوره هفت ماهه سنگ آهن با صادراتی معادل 10.47 میلیون تن با ارزش 584.25 میلیون دلار اصلیترین کالای معدنی صادراتی ایران به چین بوده است.
کیوان جعفری طهرانی، عضو هیات مدیره و رییس امور بینالملل انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران گفت که در حال حاضر ایران با سه پله سقوط نسبت به سال 2013 هفتمین صادرکننده سنگآهن به چین به شمار میرود.
به گفته تهرانی سهم ایران از بازار واردات سنگآهن چین در سال 2013 بین 2.3 تا 2.5 درصد بوده است. ایران در آن سال 23.5 میلیون تن سنگآهن صادر کرد که بیش از 90 درصد آن راهی چین شد.
با این حال معیارها در بازار چین تغییر کرده است. افزایش تقاضا در میان سایر تولیدات معدنی در کنار سیاستهای نوین زیستمحیطی چین، عرضه داخلی را دچار کاهش کرده است. این عوامل میتوانند به کاهش محسوس صادرات فولاد چین منجر شود؛ همانطور که صادرات 150 میلیون تنی فولاد چین در سال 2016 به بیش از نصف در سال جاری کاهش یافته است.
به گزارش بلومبرگ سیاست مقابله با آلودگی که دولت چین اتخاذ کرده، موجب شده است کیفیت هوای پکن بنا بر برآورد موسسه گلدمن ساکس 41 درصد ارتقا یابد. افزایش بهای فولاد و کاهش تولید آن در چین برای کارخانهها در این کشور که نیمی از عرضه جهانی را در اختیار دارند، خبری قابل توجه است که حتی بر کارخانههای تولید فولاد در ایران نیز تاثیر میگذارد و میتواند باعث انتفاع آنان شود.
بهادر احرامیان، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران نیز عنوان کرده که در سال جاری برای نخستین بار از ایران فولاد به چین صادر شده است. در هفت ماهه سال مالی جاری، ایران بیش از 245 هزار تن فولاد به چین صادر کرد که از این بابت 22.86 میلیون دلار درآمد داشته است.
غولهای بزرگ فولاد در این مدت صادرات فولاد خود به ایران را کاهش دادهاند با این حال آمار نشان میدهد در این مدت 519 هزار تن فولاد چینی به ارزش 434.4میلیون دلار وارد ایران شده است.
ایران در یک دوره هفت ماهه مورد بررسی قرار گرفته 29.6 میلیون تن مواد معدنی صادر کرد که ارزش این میزان صادرات به 3.89 میلیارد دلار میرسد که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از لحاظ حجم 21 درصد و از لحاظ ارزش 15 درصد افزایش را نشان میدهد.
فولاد و تولیدات آن بخش اعظم این حجم صادرات را شامل میشود که در این میان فولاد و سایر تولیدات مرتبط با آن با حجمی معادل 3.8 میلیون تن به ارزش 1.63 میلیارد دلار بیشترین میزان این صادرات را به خود اختصاص داده است که از نظر وزن 55 درصد و از نظر ارزش 10 درصد افزایش یافته است.
در این مدت واردات مواد معدنی با حجمی معادل 3.5 میلیون تن و ارزش 2.27 میلیارد دلار به ترتیب از نظر حجم و ارزش 28 درصد و 17 درصد کاهش داشتهاند.
فولاد و محصولات فولادی اصلیترین قلم وارداتی باقی مانده و با بیش از 2.6 میلیون تن به ارزش 1.6 میلیارد دلار، 3 درصد افزایش در وزن و 6 درصد کاهش در ارزش را تجربه کرده است.
منبع: سایت خبری اتاق بازرگانی تهران
مطالب مرتبط