<div > <div >به گزارش بیرونیت، رسول علی محمدی گفت: زنجیره فولاد شامل سنگ آهن، کنسانتره، گندله، آهن اسفنجی، شمش فولادی، ورق و محصولات نهایی مانند لوله پروفیل است. تمام بخشهای زنجیره فولاد در حال حاضر در بورس کالا معامله میشود، اما به این شکل نیست که ۱۰۰ درصد این محصولات در بورس عرضه شود و این مشکل بزرگ و اصلی است.<div >
وی افزود:به طور مثال محصول بالا دستی آهن اسفنجی در بورس کالا به طور کامل عرضه نمیشد و الزامی برای تمام عرضه آن در بورس کالا نبود. حال برای تولید محصول پایین دستی آن یعنی شمش به سبب نبود عرضه کافی در بورس، بخشی از آهن اسفنجی برای تولید شمش باید از خارج از بورس تهیه میشد، جایی که در آن قیمتها شفاف نیست. این موضوع سبب افزایش قیمت شمش میشد و این روند تا پایان زنجیره به همین شکل ادامه مییافت و برخی از فرصتطلبان از این موضوع استفاده میکردند تا بازار و بورس کالا را نا آرام و ناعادلانه جلوه دهند.
علی محمدی گفت: اگر بخواهیم این سیاست، یعنی عرضه تمام و کمال زنجیره فولاد در بورس کالا انجام گیرد نیاز به بازه زمانی مناسبی است. همچنین بحث مجاب شدن عرضه کنندگان محصولات فولادی برای عرضه کامل در بورس بسیار مهم است. چرا که بسیاری به سبب شفافیت و تنظیم قیمت عادلانه در بورس دوست ندارند به طور کامل در بورس کالا عرضه داشته باشند.
از جمله مزیتهای تصمیم برای عرضه کامل زنجیره فولاد در بورس، شکلگیری شفافیت در تمام این زنجیره خواهد بود. این شفافیت دامنه گستردهای دارد. از شفافیت در آمار و ارقام تا از بین رفتن عرضههای مهندسی و ایجاد نظارت دقیق و صحیح بر تولیدکننده و عرضه کننده و کوتاه شدن دست دلالها را میتوان نام برد. او گفت: قطعا مقاومتهای را برای عرضه تمام زنجیره فولاد در بورس کالا خواهیم داشت.
نابسامانی بازار فولاد موجب شد، کمیسیون صنایع و معادن مجلس طرح توسعه، تولید و نظارت زنجیره فولاد را تدوین کند تا براساس آن عرضه تمامی محصولات زنجیره فولاد به زودی در بورس کالا انجام گیرد.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
مطالب مرتبط