کرباسیان در کنفرانس IMARC چه گفت؟

رئیس هیات عامل ایمیدرو در کنفرانس معدن و منابع استرالیا (IMARC) گفت: آمادگی داریم تا بیش از 400 پهنه اکتشافی را برای شرکت های بین المللی که تمایل به سرمایه گذاری مشترک دارند؛ به صورت مشترک سرمایه گذاری کنیم.
آمادگی ایران برای سرمایه گذاری خارجی ها در 400 پهنه اکتشافی

به گزارش معدن نامه، مهدی کرباسیان صبح امروز که در جمع مدیرانی از شرکت های بزرگ معدنی و سرمایه گذاری جهانی حوزه معادن سخن می گفت، افزود: بعد از دوران تحریم فرصت های مناسبی برای سرمایه گذاران، بانک ها موسسات مالی، پیمانکاران و تامین کنندگان به وجود آمده که نه تنها می توانند در پروژه ها ایران مشارکت کنند؛ بلکه به عنوان سرمایه گذار و سهامدار بلند مدت می توانند در ایران حضور یابند.

وی با بیان اینکه شرایط برای رابطه تجاری بلند مدت و استراتژیک بین ایران و استرالیا فراهم شده است، عنوان کرد: در چهار سال نخست دولت دکتر روحانی مسیر توسعه و همکاری های اقتصادی فراهم شد و برخی بانک های اروپایی تصمیم به همکاری با ایران گرفتند.

همکاری در بخش فاینانس

کرباسیان ادامه داد: حدود 30 میلیارد دلار فاینانس های جدید از سمت کشورهای چین، کره جنوبی و ژاپن داشتیم. در آینده نزدیک، با همکاری شرکت های اروپایی میزان منابع مالی خارجی افزایش می یابد و در این راستا در حال حاضر فرصت مناسبی برای بانک ها و موسسات مالی استرالیا است که پا به عرصه مشارکت بگذارند.

رئیس هیات عامل ایمیدرو با مثبت ارزیابی کردن چشم انداز اقتصادی ایران تصریح کرد: در دولت یازدهم، نرخ تورم ایران از 40 به 6/9 درصد کاهش یافت و طی سه سال گذشته در شاخص رقابت پذیری بازار از رتبه 83 به 66 صعود کرده ایم.

وی افزود: اکنون ایران در شاخص اندازه گیری بازار و آموزش به ترتیب در رتبه 19 و 47 جهان قرار دارد و در ریسک سرمایه گذاری از رتبه 7 به 6 ارتقا پیدا کرد.

کرباسیان گفت: بر خلاف کشورهای نفتی، ایران وابسته به درآمدهای نفتی نیست چراکه دارای صنایعی همچون پتروشیمی، خودرو، کشاورزی، صنایع غذایی، فرش و کشتی سازی و البته معدن و صنایع معدنی که ایمیدرو به عنوان یک سازمان توسعه ای متولی آن است؛

وی با اعلام اینکه ایمیدرو تلاش می کند رقابت پذیری بخش معدن در عرصه بین الملل را افزایش دهد، اظهار کرد: ایران با دارا بودن یک درصد جمعیت جهان؛ 7 درصد ذخایر معدنی جهان به ارزش 700 میلیارد دلار را دارد. وجود 68 نوع ماده معدنی از جمله زغال سنگ، مس، سرب، روی، طلا، نمک، مولیبدن، کروم و باریت؛ ایران را در داشتن تنوع مواد معدنی با بسیاری از کشورها متمایز کرده است.

رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران اعلام کرد: دولت ایران قصد دارد تا سال 2025 رشد 8 درصدی اقتصاد را تجربه کند که سهم بخش معدن و صنایع معدنی در شاخص کل رشد 8/8 درصد است. برای رسیدن به این هدف بیش از 50 میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز داریم که مستلزم سرمایه گذاری در حوزه های فولاد و آلومینیوم است.

کرباسیان با بیان اینکه پروژه های تعریف شده ایران ارزش 50 میلیارد دلاری طی 5 سال آینده دارد ادامه داد: در بخش مس و روی و صنایع وابسته، اکتشاف و همچنین زیرساخت ها نیاز به سرمایه گذاری داریم.

وی یاداور شد: طی سال های گذشته 220 شرکت معدنی از سراسر دنیا برای همکاری های معدنی در ایمیدرو حاضر شدند.

کرباسیان با اشاره به توسعه زیرساخت های ریلی و بنادر ایران گفت: توسعه ریلی به منظور تسهیل در دسترسی به بازار 400 میلیون نفری کشورهای همسایه ایران و توسعه زیرساخت های بنادر مناطق آزاد چابهار، بندرعباس و پارسیان؛ از جمله برنامه های توسعه ای ما برای جذب سرمایه گذران است.

وی تاکید کرد: حمایت از سرمایه گذاران خارجی جزو برنامه های ایمیدرو است.

کرباسیان افزود: ماموریت ما تعریف و توسعه پروژه های معدنی و ارتقا سرمایه گذاری مرتبط با آن و همکاری با بخش خصوص و سرمایه گذاران خارجی است. ایمیدرو می تواند به عنوان سهامدار و به عنوان نماینده دولت کمک کند تا روند بررسی امور مربوط به سرمایه گذاران بویژه در زمینه دریافت گواهی و سرمایه گذاری ها را تسریع ببخشد.

مهدی کرباسیان افزود: ایمیدرو از سرمایه گذاران در فرآیند FIPPA حمایت می کند که در واقع تضمینی از سمت دولت برای حمایت از سرمایه گذاران و سود آن ها در برابر هر نوع خطر غیر بازرگانی است. همچنین سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران نقش حمایتی خود از سرمایه گذاران را خواهد داشت.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود در تشریح ظرفیت های معدنی ایران گفت: ایمیدرو طی سال های گذشته 69 پروژه معدنی را به سرانجام رساند و در حال حاضر 29 پروژه با 9 میلیارد دلار سرمایه گذاری را در دست اجرا دارد. تا سال 2020 بخش معدن ایران نیازمند 51 میلیارد دلار سرمایه گذاری در بخش های اکتشاف، توسعه پروژه، تجهیزات و صنایع معدنی و زیرساخت های مرتبط با آن دارد.

کرباسیان با اشاره به سرمایه گذاری در دو حوزه اولویت دار حوزه معدن ایران عنوان کرد: در بخش فولاد و آلومینیوم به ترتیب نیاز به سرمایه گذاری 30 و 11 میلیارد دلاری داریم.

اکتشاف

رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به افزایش محدوده های اکتشافی ایران تا 300 هزار کیلومتر مربع اظهار کرد: خوشبختانه طی فرآیندهای اکتشافی انجام شده به منابع قابل ملاحظه ای از مس، روی، آهن و کرومیت دست پیدا کردیم که می توانیم در زمینه با شرکای خارجی مشارکت داشته باشیم. اخیرا ذخایر سنگ آهن جدید کشف کردیم که ذخایر مناسبی بیش از 2 میلیارد تن ذخیره دارد و از شرکت های استرالیایی می خواهیم به عنوان مشاور و سرمایه گذار در این حوزه حضور یابند.

کرباسیان با اشاره به حوزه فولاد ایران گفت: با 31 میلیون تن ظرفیت تولید در فولاد، در رتبه 14 دنیا از نظر تولید قرار داریم. طبق نقشه راه تعریف شده تقاضای فولاد را تا سال 2025 به 40 میلیون تن افزایش می دهیم.

وی افزود: چشم انداز تولید 55 میلیون تن که 15 میلیون تن آن مختص صادرات است؛ از دیگر برنامه های کلان معدنی ایران است که برای تحقق آن ایمیدرو نیاز به 30 میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز دارد.

رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه کارخانه کنسانتره آهن تا صنایع پایین دستی در حال توسعه است اذعان داشت: 30 میلیون تن آلومینیوم در ایران تولید شده است و ظرفیت تولید در این بخش 487 میلیون تن است. ایران رتبه 19 جهانی در تولید آلومینیوم را دارد و چشم انداز ظرفیت تولید آلومینیوم تا 2025 یک و نیم میلیون تن است که برای رسیدن به این هدف به دنبال 11 میلیارد دلار سرمایه گذاری هستیم.

کرباسیان با اعلام اینکه پروژه مس"چاه فیروز" نیاز به سرمایه گذاری دارد، افزود: میزان تولید ما در مس کاتد 200 هزار تن است و برنامه افزایش این مقدار به 700 هزار تن را داریم.

وی گفت: ایران اکنون رتبه 21 جهان در تولید مس را داراست.

همکاری در بخش تکنولوژی

رئیس هیات عامل ایمیدرو در بخش دیگری یادآور شد: ایمیدرو در بخش پژوهش از طریق مرکز تحقیقات فرآوری معدنی ایران آماده همکاری با شرکت های علاقمند به این حوزه است. طبق استراتژهای ایمیدرو به دنبال توسعه و مدرن کردن کارخانه ها است. همچنین به دنبال ورود تکنولوژی های روز دنیا در استخراج، اکتشاف، فرآوری و بهره وری انرژی و کاهش بهای تمام شده در محصولات معدنی به کشورمان هستیم. در این راستا از این موضوع آگاه هستیم که شرکت های استرالیایی سابقه 50 ساله در حوزه طلا، مس و معادن زغال سنگ دارند.

وی از آمادگی ایران در کسب دانش معدنی از طریق شرکت های مشاوره ای استرالیا خبر داد و گفت: بر این باوریم که تجارت و دانش شما در بخش آموزش به ما کمک خواهد کرد تا دانش مهندسان و سطح فنی متخصصان ایرانی را ارتقا دهیم. اعتقاد داریم استرالیا به عنوان یکی از نقش آفرینان بازار معدن و صنایع معدنی شرکت های قدرتمندی در جهان دارد که در توسعه بخش معدن می تواند کمک رسان نیز ایران باشند.

کرباسیان افزود: فرصت های معدنی زیاد و ظرفیت های تقاضا در بازار معدن ایران وجود دارد که می تواند توسط شرکت های استرالیایی حمایت و پوشش داده شود. در این زمینه انتظار داریم بانک ها و موسسات اعتباری و بیمه ای استرالیا علاقه و انعطاف پذیری بیشتری را برای ایجاد جو مالی مناسب در استرالیا برای سرمایه گذاران حوزه معدن کشور در جهت سرمایه گذاری در پروژه های معدنی ایران فراهم کنند. چراکه ایران جزو 10 کشور برتر معدنی جهان و دارای منابع طبیعی سرشار است.

وی در پایان سخنان خود از سرمایه گذاران استرالیایی به منظور سرمایه گذاری در حوزه معدن ایران دعوت کرد.

کنفرانس (IMARC) 31 اکتبر تا 2 نوامبر( 9 تا 11آبان) در شهر ملبورن استرالیا در حال برگزاری است



منبع: ایمیدرو

مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0