به گزارش معدن نامه، محمدرضا بهرامن گفت: فاینانس درصورت دستیابی به تسهیلات دارای نرخ پایین وبلند بودن بازپرداخت، روش بسیار مفیدی است به شرط داشتن توجیه اقتصادی مناسب داشته باشد. چنانکه امکان فروش محصولات تولیدی بصورت کوتاه مدت وباسود بیشتر از سود فاینانس وجود داشته باشد ،فاینانس روش موثری است.
او ادامه داد: درکشور ما بدلیل نوسانات زیاد درآمدهای ارزی،بکارگیری روش فاینانس جهت تامین مالی طرح ها بخصوص درمورد طرح های دولتی باید با نظارت وکنترل بیشتری همراه باشد.دریافت اعتبارات فاینانس فقط جذب سرمایه فیزیکی محسوب شده و برخلاف سرمایه گذاری خارجی که دربیشتر موارد با انتقال تکنولوژی و دانش فنی همراه است،هیچگونه مزیتی درخصوص افزایش قابلیت رقابت صنعتی کشور و انباشته شدن سرمایه انسانی درنیروهای متخصص و تحصیلکرده را به وجود نمی آورد.
بهرامن افزود: همانطور که می دانیم سواحل جنوبی ایران و مناطق آزاد،یکی از نقاط اصلی ایران برای توسعه طرحهای صنایع معدنی بوده وایران برنامه دستیابی به ظرفیت ۵۵میلیون تنی فولاد را تا سال ۲۰۲۵م (۱۴۰۴) دارد لذا امضای قراردادهای فاینانس با کشورهایی مانند اطریش که از توان مالی وفناوری بالا برخوردارند بسیارارزشی است.
رئیس خانه معدن ایران افزود: خوشبختانه کشور ما ایران،در کنار گاز و زغال سنگ نزدیک به 3 میلیارد تن ذخیره قطعی سنگ آهن دارد، این به معنی ارزش افزوده بالا است. البته حضور در صنعت فولاد هم یکی از زمینههای توسعه یافتگی کشور را فراهم کرده است. هم اکنون میزان مصرف سرانه فولاد در کشور نزدیک به 210 کیلو است در حالی که با معیارهای جهانی این میزان مصرف باید بیش از 350 کیلو باشد. این امر نشان میدهد که باید تولید خود را افزایش داده و در بخش مصرف هم با بکارگیری صنعت فولاد بتوانیم ساختمانهای مستحکمی را تولید و هم با استفاده از این صنعت در بخشهای دیگر مسیر توسعه یافتگی کشور را دنبال کنیم.
او ادامه داد: باید بپذیریم کشور با پتانسیلهایی که در اختیار دارد نیاز به اشتغال و توسعه داشته و تحقق اهداف نیازمند برنامههای اصلی است و برای جذب سرمایه گذاری خارجی منابع مالی نیازمند است. در حال حاضر کشور به دلیل مسایل متعدد با کاهش منابع مالی روبه روست و منابع دیگری برای سرمایه گذاری ندارد.
بهرامن گفت: از طرف ی سیستم بانکی کشور به دلیل اقساط و بدهیهای معوق بانکی که عدد آن به چند هزار میلیارد تومان رسیده توان لازم را برای تأمین مالی پروژههای بزرگ ملی راندارد لذا یکی از راههای تأمین اعتبار جذب مانع خارجی است. البته بدیهی است که در این رابطه باید عزت و استقلال کشور را هم حفظ کنیم. برای جذب سرمایه گذاری دو نوع اقدام میتوان انجام داد. نخست آنکه سرمایه گذار خارجی پول خود را وارد کشور کرده و در حوزههای که دولت مجاز میداند اقدام به سرمایه گذاری مستقیم کند که این بهترین نوع جذب سرمایه گذاری است زیرا جدای از منافع اقتصادی برای امنیت ملی هم اینگونه سرمایه گذاری مناسب است.
رئیس خانه معدن ایران افزود: دوم آنکه به صورت تأمین مالی فاینانس هم میتوان جذب سرمایه گذاری را انجام داد. باید بپذیریم دردوران برجام ودر این شرایط که روابط خوبی با دنیا پیدا کرده ایم اگر بتوانیم تأمین مالی را انجام دهیم بسیار موفق خواهیم بود. البته تأمین مالی باید به دو منظور انجام شود نخست آنکه از ظرفیتهای داخل کشور مانند ماشین آلات، نیروی انسانی و پیمانکاری استفاده شود، دوم سرمایه گذاران خارجی تکنولوژی را به ایران منتقل کنند.
بهرامن گفت: در دوره پسابرجام تاکنون ودر مجموع حدود 43.5 میلیارد دلار فاینانس خارجی از کشورهای چین، روسیه، کره جنوبی و هند برای پروژههای مختلف عمرانی و تولیدی ایران جذب شده که با احتساب 23.5 میلیارد دلاری که در شرف جذب است، مبلغ نهایی آن به 67 میلیارد دلار میرسد.
او افزود: این درحالی است که در طول دولت یازدهم به سرمایهگذاری مستقیم خارجی نیز توجه شده است به طوری که براساس گزارش سازمان سرمایهگذاری خارجی ایران، بیش از 11 میلیارد دلار سرمایه خارجی وارد کشور شده است.
مطالب مرتبط