نشست روز گذشته کمیته بانوان معدنکار خانه معدن ایران با محوریت توسعه آموزش و برنامهریزی برای بازدیدهایهای معدنی بانوان برگزار شد.
محمدرضا بهرامن در این نشست با تقدیر از زحمات بانوان معدنکار فعال کمیته اظهار کرد: در اغلب کشورهای معدنخیز توسعه معادن را منوط بر فرهنگسازی قوی از مقاطع تحصیلی ابتدایی تا انتهایی بنا میکنند. با توجه به اینکه در سالهای اخیر علم زمینشناسی در مدارس شناخته شده نیست، یکی از ماموریتهای کمیته بانوان بهتر است تلاش برای این نقطه ضعف آموزشی باشد.
او افزود: مهم نیست کدام سازمان با هدف آموزش این علم فعالیت کند و مهم احیای دانش زمینشناسی در مدارس و کانونهای آموزشی کشور است. مهم بسترسازی برای توسعه برنامههای آموزشی برای جویندگان علم زمینشناسی و معدن است. خانه معدن ایران نیز با چنین هدفی درصدد رفع برخی موانع قانونی این کار است و با سازمان منابع طبیعی همواره برای تحقق اهداف آموزشی در حال مذاکره است.
بهرامن ادامه داد: با بازدید دانشآموزان و دانشجویان از معادن فعال و غیرفعال میتوان با یک تصویرسازی مناسب میتوان آموزش از سطح ابتدایی تا انتهایی را ارتقا دهیم ضمن اینکه معادن متروکه و گاهی معادن فعادل میتواند بهترین آموزشگاهها برای یادگیری علاقمندان باشد و دورههای آموزشی مثمر ثمری در این محیطها برگزار کرد. اما پیش از هدف آموزش در معادن باید امنیت دانشآموزان تامین شود و نباید ریسک صورت گیرد بله باید تلاش شود سفر آموزشی ایمنی صورت گیرد.
رئیس خانه معدن ایران مطرح کرد: متاسفانه مطالعات اساتید دانشگاهی ما به صفر رسیده و از دانشگاهها آن طور که باید خروجی نداریم. بنا بر این یکی از برنامههای کمیته بانوان معدنکار خانه معدن ایران بهتر است توسعه برنامههای آموزشی و احیای علم زمینشناسی و معدن باشد و این نقاط ضعف را با برنامههای آموزشی از تمام مباحث علم زمین و از اکتشاف تا فرآوری را برطرف کنند. میتوانیم در این راه از انجمنهای علمی مربوط به این رشتهها و دبیرخانههای علمی دانشگاهها کمک بگیریم.
شهناز نوایی رئیس کمیته بانوان معدنکار خانه معدن ایران در ادامه اظهار کرد: برای همپوشانی و توسعه آموزش نیاز است بانوان فعال در سازمان نظام مهندسی استانها و خانه معدن استانها به هم نزدیک شوند و در استانها کمیته بانوان تشکیل شود. با فراگیر شدن این کمیته در استانهای دیگر میتوان برنامهریزیهای گستردهتری در زمینه آموزش انجام داد که امیدواریم این هدف در وهله اول محقق شود. ضمن اینکه امیدواریم اطلاعات جامعی از اسامی بانوان فعال معدنی کشور تهیه کنیم.
او افزود: کمیته بانوان میتواند برای احیای علم زمینشناسی و رفع این نقطه ضعف آموزشی برنامهریزی کند و برای برگزاری دورههای آموزشی و بازدیدهای معدنی به معادن بزرگ کشور تلاش کند. اما تحقق این امر مهم هماهنگی و فعال بودن تمامی اعضای کمیته را میطلبد. به زودی برای بازدید از معدن چادرملو یکی از بزرگترین معدن سنگ آهن کشور برنامهریزی خواهیم کرد.
نوایی با تشکر از زحمات بهار روانبد دبیر کمیته بانوان خانه معدن ایران گفت: در این سالها مهندس روانبد همواره در کنار ما و کمیته بانوان بوده و تلاش و زحمات این بانوی فعال کمیته فراموش نخواهد شد.
بهار روانبد در ادامه نیز گفت: یکی از برنامههای کمیته بازدید از معدن مس میدوک میتواند باشد چرا که در این معدن برای فرآوری اقدامات خوبی انجام شده و مطمئنا ماحصل خوبی برای دانشآموزان و دانشجویان در بازدید خواهد داشت. امیدواریم به زودی با هماهنگی سفری به این معدن داشته باشیم.
بر اساس این گزارش، در این جلسه قرار شد برای هیات رئیسه جدید دبیر جدیدی انتخاب شود و این موضوع در جلسه بعدی بررسی شود. همچنین قرار شد در جلسات بعدی نقطه نظرات بیشتری در خصوص نقش زنان در بخش معدن بیان شود و حیطه همکاری ها در این راستا مشخص شود. در پایان رئیس خانه معدن ایران با ارائه لوحی از بانوان فعال معدنکار خانه معدن ایران قدردانی کرد.
منبع: روابط عمومی خانه معدن ایران
مطالب مرتبط