رئیس خانه معدن ایران مطرح کرد:

رئیس خانه معدن ایران با بیان اینکه بخش معدن به تنهایی می‌تواند سهم بالایی در اشتغالزایی داشته باشد، مطرح کرد: دولت دوازدهم می‌تواند با نگاه کارشناسی هموار کردن مسیر سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی بخش معدن ایران را به توسعه نزدیک کند.
بخش معدن امیدوار شد/ نقش تاثیرگذار معدن در رشد اقتصادی پایدار و اشتغالزا

به گزارش معدن نامه، محمدرضا بهرامن با اشاره به اظهارات معدنی معاون اول رئیس‌جمهور در آیین تکریم و معارفه وزیران صمت اظهار کرد: بخش معدن به عنوان موتور پیشران استراتژی توسعه صنعتی و تجارت بین‌المللی کشور می‌تواند دولت دوازدهم را در مسیر توسعه اقتصادی همراهی کند اما این امر منوط بر ایت است که دولت به تاثیرگذاری عمیق و نافذ آن در توسعه اقتصادی ایران ایمان بیاورد. با این حال نگاه مثبت دولت دوازدهم به بخش معدن و فعالان بخش خصوصی آن، معدنکاران را امیدوارکرده و این موضوع بسیار خوشحال کننده است. چرا که هم اکنون بخش معدن به تنهایی می‌تواند سهم بالایی در اشتغالزایی داشته باشد و در کنار دولت انتظاراتی که نسبت به ایجاد اشتغال در کشور وجود دارد را برآورده کند. اما این امر زمانی تحقق می‌یابد که دولت نگاه ویژه و عملیاتی به فعالیت‌های معدنی داشته باشد.

او افزود: همانطور که در مراسم تودیع و معارفه وزیران صمت، معاون اول رئیس‌جمهور اظهار کردند، این روزها در معادن بیشتر از هر چیزی بهتر است بر مزیت‌های صادراتی و توسعه بازارهای منطقه‌ای توجه شود زیرا در حال حاضر نیاز داریم مطابق با استانداردهای جهانی تولید کنیم. با افزایش صادرات مسلما میزان اشتغالزایی هم افزایش خواهد یافت. ضمن اینکه معتقدیم بخش معدن قادر است پایدارترین شغل‌ها را در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته ایجاد کند و همین مقدمه‌ای برای ایجاد رشد اقتصادی پایدار و اشتغالزا خواهد بود.

بهرامن با اشاره به توسعه اکتشافات معدنی به عنوان یکی از اولویت‌های دولت دوازدهم گفت: طی سال‌های اخیر ایمیدرو در راستای افزایش اکتشافات اقدامات بسیاری انجام داده اما فعالیت اکتشافی بخش خصوصی هم بهتر است توسعه پیدا کند و معدنکاران بخش خصوصی نیز سهم خود را از اکتشافات معدنی افزایش دهند. صندوق بیمه فعالیت‌های معدنی برای تبدیل شدن به یک سازمان کارآمد در رشد معدن می‌تواند بسیار موثر واقع شود اما به شرطی که قدرت و منابع مالی این صندوق به عنوان تکیه‌گاه مالی معادن بخش خصوصی افزایش یابد.

رئیس خانه معدن ایران با بیان اینکه وزارت صمت با سیاستگذاری شفاف می‌تواند درآمدهای معدنی ایران را چند برابر کند، گفت: پس از برجام با بهبود روابط تجاری سرمایه‌گذاران خارجی بسیاری برای همکاری با معادن ایران پیش قدم شدند و به ایران آمدند و همچنان در حال مذاکره هستیم اما افزایش حضور صاحبان تکنولوژی نیاز به اعتمادسازی و امنیت اقتصادی در کشور دارد. بنابراین اگر زمینه‌های ثبات اقتصادی فراهم شود،  فعالان اقتصادی ایران می‌توانند با شرکت‌های خارجی بیشتر همکاری داشته باشند و از تجربه‌ها و دانش‌های بروز آنها استفاده کنند. بخش معدن ظرفیت‌های بکر بسیاری دارد که هنوز شکوفا نشده اند اما با توجه به اظهارات وزیر صمت دولت دوازدهم مبنی بر ادامه فعالیت‌های اکتشافی، توسعه و نوسازی صنایع معدنی امیدواریم به زودی این ظرفیت‌ها و توانمندی‌های معدن کشور شکوفا شوند.

بهرامن افزود: یکی از درآمدزایی بخش معدن مربوط به ژئوتوریسم است که هم اکنون در بسیاری از کشورهای معدن‌خیز دنیا این نگاه جریان دارد و گردشگران بسیاری در معادن متروکه و فعال جذب می‌کنند که متاسفانه در ایران هنوز به وقوع نپیوسته است. در حالی که با جذب گردشگر در معادن درآمدزایی بخش معدن افزایش می‌یابد و مکان‌های آموزشی در معادن برای دانش‌آموخته‌های رشته مهندسی معدن و دیگر رشته‌های وابسته به معدن شکل می‌گیرد تا دانش آموزان و دانشجویان به صورت عملی آموزش ببینند و با محیط معدن آشنا شوند.

رئیس خانه معدن با بیان اینکه بخش معدن برای دستیابی به رشد ۸ درصدی و ایفای نقش در تولید و اشتغال نیازمند اجرای زیرساختهاست، گفت: ارتقای جایگاه بخش معدن در اقتصاد کشور نیازمند وجود نگاه‌های کارشناسی، تکنولوژی روز، هماهنگی سازمان محیط زیست و منابع طبیعی است. در این صورت می‌توان شاهد توسعه زیرساخت‌های تکمیلی صنایع باشیم. هماهنگی سازمان‌هایی مانند محیط زیست و منابع طبیعی سبب می‌شود هیچ بخشی بازدارنده بخشی دیگر نباشد چرا که بهتر است به این نکته توجه شود که نه معدن باید مخل مبانی محیط زیستی باشد و نه محیط زیست باید عامل بازدارنده فعالیت های معدنی شود.

به گزارش روابط عمومی خانه معدن ایران، اسحاق جهانگیری روز سه‌شنبه 7 شهریورماه در آیین تکریم و معارفه وزیران صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه بخش خصوصی سقف پرواز ندارد و به هر مقدار که می خواهد باید جلو برود، بر تقویت حضور فعالان بخش خصوصی در عرصه صنعت تاکید کرد.

معاون اول رئیس‌جمهور به عنوان فرمانده اقتصاد مقاومتی در خصوص بخش معدن اعتقاد خود را اینگونه مطرح کرد که برخی معدن را به خوبی نمی‌شناسند و با نگاه عوامانه این بخش از اقتصاد را می‌نگرند. در حالی که باید بدانند کشف و شناسایی معدن کار آسانی نیست و سختی‌های خاص خود را دارد. جهانگیری در این مراسم گفت: فعال شدن یک معدن کار آسانی محسوب نمی‌شود و راه‌اندازی یک واحد معدنی و اشتغالزایی در آن مطالعات اقتصادی خود را لازم دارد.

او همچنین بیان کرد: اگرچه سراسر ایران از ذخایر عظیم معدنی برخوردار است اما در زمینه توسعه معادن کشور کارهای بسیاری هنوز به جا مانده است. یکی از این اقدامات تعریف صندوق ضمانتی برای اکتشافات معدنی بخش خصوصی بود که قبلا پیشنهاد داده بودیم تا منابع آن طوری تعریف شود که معدنکاران بتوانند در راستای تشویق افزایش اکتشافات از آن تسهیلات استفاده کنند. موضوع بعدی که جهانگیری به آن اشاره کرد این بود که روند ایجاد ارزش افزوده مواد معدنی برای جلوگیری از خام فروشی سرعت بگیرد و در دولت دوازدهم  ارایه خط اعتباری و توجه ویژه به بازارهای صادراتی در دستور کار قرار گیرد. چرا که او بر این باور است برای تکمیل زنجیره تولید واحدهای فرآوری باید سرمایه‌گذاری های جدیدی جذب شود.

در ادامه این مراسم محمدرضا نعمت زاده وزیر صمت دولت یازدهم و محمد شریعتمداری وزیر صمت دولت دوازدهم نیز بر توسعه اکتشافات معدنی تاکید داشتند. نمعت زاده سکاندار سابق وزارت صمت و شریعتمداری به عنوان وزیر صمت جدید بر این باورند توسعه بخش معدن و صنایع معدنی نیازمند بهبود نظام بانکی، افزایش مشارکت بخش خصوصی با دولت، تعریف مشوق‌های جدید برای تحقق تولید رقابتی، توسعه اکتشافات معدنی، ارتقای کیفیت تولیدات محصولات داخلی، تقویت خدمات پس از فروش تولیدکنندگان، ایجاد امنیت برای سرمایه‌گذاری و اعتمادسازی است. در حالی بخش معدن نیازمند این اجرای چنین فاکتورهایی است که نعمت زاده امروز از میزان اعتمادش به بخش خصوصی سخن گفت.

او در جمع فعالان صنعتی و معدنی کشور اظهار کرد: بارها به بخش خصوصی اعتماد کردم و نتیجه گرفتم. ممکن است از یک دستگاه دولتی کاری خواسته باشم و جواب نگرفته باشم اما از بخش خصوصی حتما جواب گرفتم و فعالان آن همواره معتمدم بوده‌اند. محمد شریعتمداری در مراسم معارفه خود نیز با فعالان بخش خصوصی پیمان بست که رویکرد و سیاستگذاری خود در 4 سال آینده تقویت بخش خصوصی باشد و فضای تولید کشور را برای فعالان آن هموار کند. 



منبع: روابط عمومی خانه معدن ایران

مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0