به گزارش معدن نامه، موسسه تحقیقاتی بی.ام.آی در گزارشی که اخیراً منتشر کرده، با اشاره به اینکه رشد تولید مس جهانی در چهارسال آینده از پشتوانه بازارهای اصلی با هزینههای عملیاتی پایین و پروژههای قوی برخوردار خواهد شد، مینویسد: از لحاظ حجم، ما انتظار داریم تولید مس جهانی از 20 میلیون تن در 2017 به 23.7 میلیون تن تا 2021 صعود کند.
با وجود این، این شرکت تحقیقاتی اشاره میکند که عواملی همچون ناآرامیهای کارگری در آمریکای لاتین و مذاکرات فریپورت مکموران با دولت اندونزی برای از سرگیری صادرات مس از معدن گراسبرگ ممکن است چشمانداز تولید معدنی مس 2017 را در مخاطره جدی قرار بدهند و منجر به تولیدی پایینتر از حد انتظار بشوند.
این گزارش در ادامه، به آینده تولیدات کشورهای بزرگ تولیدکننده مس تا سال 2021 میپردازد و در اینباره میگوید: سهم شیلی در بازار جهانی این فلز آهسته آهسته از 27.2درصد در 2017 به 24.7درصد در 2021 کاهش خواهد یافت.
بی.ام.آی در ادامه گزارش خود با بیان اینکه بخش مس چین؛ به دلیل چالش سیر تنزلی عیارهای سنگ معدن و روند کند بهبود قیمت که شرکتهای معدنکاری در این کشور با آن روبهرو میباشند؛ رشد تولید یکنواختی را تجربه خواهد کرد، مینویسد: پیش بینی بی.ام.آی این است که تولید مس چین، که سهمی 9درصدی در بازار جهانی دارد، از 1.8 میلیون تن در 2.17 به 2 میلیون تن تا 2021 افزایش یابد. این مؤسسه تحقیقاتی رشد چشمگیری برای امریکا در نظر نمیگیرد و بر اساس بررسیهای خود به این نتیجه رسیده است که تولید مس ایالات متحده امریکا تنها از 1.4 میلیون تن در سال جاری به 1.6 میلیون تن در سال 2021 افزایش خواهد یافت.
مؤسسه تحقیقاتی بی.ام.آی تاکید میکند که از میان کشورهای بزرگ تولید کننده مس پرو به رشد تولید قوی خود ادامه خواهد داد؛ چون پروژههای جدیدی در این کشور وارد خط تولید خواهند شد. کل تولید مس پرو در 2016 از 2 میلیون تن گذشت که در نتیجه از چین بهعنوان دومین تولیدکننده بزرگ این فلز در جهان پیشی گرفت.
در نهایت، بی.ام.آی پیشبینی میکند که تولید مس پرو از 2.6 میلیون تن در 2017 به 3.7 میلیون تن تا 2021 صعود خواهد کرد، یعنی از نرخ رشد متوسط 10.2 درصد در سال برخوردار خواهد بود.
بی.ام.آی در گزارش خود با نگاه خوشبیانهای به آینده تولید مس کنگو اشاره و پیشبینی میکند که تولید مس جمهوری دموکراتیک کنگو با پشتوانه سرمایهگذاری مستمر در ذخایر پرعیار این کشور به رشد پایداری در 2017 باز خواهد گشت. این کشور سهم خود را در بازار سنگ معدن مس جهان، که در 2016 به 4.7درصد تنزل یافت، تا 2021 مجدداً به پنجدرصد خواهد رساند.
بی.ام.آی در قسمت پایانی گزارش خود با جمعبندی وضعیت تولید کشورهای مختلف در چهارسال پیش رو مینویسد: انتظار میرود که شیلی بزرگترین تولیدکننده مس جهان با حاشیه سود گسترده باقی بماند، هرچند که بخش مس این کشور با چالشهای جاری، روند نزولی عیار سنگ معدن، کمبود آب شیرین و ناآرامیهای کارگری دستوپنجه نرم خواهد کرد.
منبع: مس پرس
مطالب مرتبط