• گروه مطلب:| خبر| معدن| فارسی|
  • کد مطلب:30496
  • زمان انتشار:سه شنبه 11 آبان 1400-8:30
  • کاربر:

با حضور مدیرعامل مجتمع فولاد خراسان، تفاهم‌نامه تسریع در عملیات اجرایی ساخت کارخانه ۵/ ۲میلیون تنی کنسانتره‌ سنگ‌آهن میان شرکت‌های «تهیه و تولید مواد ‌اولیه شرق فولاد خراسان»، «ایریتک» و «ایمپادکو» (وابسته به فولادخراسان) با حضور مدیران عامل شرکت‌های یادشده به امضا رسید.
فعال‌شدن کنسرسیوم فولاد خراسان در پهنه معدنی سنگان

مدیر‌عامل شرکت فولاد خراسان، در مراسم انعقاد این تفاهم‌نامه چهارجانبه  با بیان اینکه تامین مواد اولیه یکی از دغدغه‌های جدی فولادسازان کشور است، تاکید کرد: از آنجا که با استحصال سهم خراسان از غنی‌ترین پهنه معدنی سنگ‌آهن شرق کشور، دغدغه تامین کنسانتره برای صنعت فولاد استان رفع می‌شود، از ابتدای شروع مسوولیت خود همواره بر لزوم فعال شدن پروژه کنسانتره سنگان (خواف) که متاسفانه سال‌ها متوقف شده بود، به‌عنوان یکی از ثروت‌های طبیعی خراسان تاکید داشته‌ام.

کسری غفوری با بیان اینکه با تزریق منابع مالی مورد نیاز، انجام این پروژه از سرعت بیشتری برخوردار خواهد شد، افزود: تامین مالی پروژه واجد برخی الزامات حقوقی و مالی بود و سعی کردیم با رعایت همه موازین و در عین حال، لحاظ حقوق و منافع طرفین، تفاهم‌نامه اخیر را برای سرعت بخشیدن به احداث این پروژه بزرگ منعقد کنیم.

وی با اعلام اینکه با اجرای این پروژه، بخش عظیمی ‌از دغدغه‌ کمبود کنسانتره رفع می‌شود، اظهار امیدواری کرد که فولاد خراسان با دستیابی به مواد اولیه از توان بیشتری برای تولید فولاد و اشتغال‌زایی در منطقه برخوردار شود. غفوری با بیان اینکه خراسان بحق قطب سوم تولید فولاد کشور نام گرفته است، اظهار امیدواری کرد با توجه به حمایتی که از توسعه معدنی استان از سوی مسوولان خراسان‌رضوی در همه سطوح حاکمیتی وجود دارد، حق واقعی خراسانی‌ها از این ثروت خدادادی که در عرصه استانشان وجود دارد، با احداث کارخانه کنسانتره «فولاد خراسان» استیفا شود.

 کاهش زمان اجرای پروژه

همچنین مدیرعامل شرکت فنی و مهندسی «ایریتک» در نشست امضای تفاهم‌نامه، با اشاره به اینکه پروژه با توجه به وجود برخی مشکلات به نتیجه مطلوبی نرسیده بود، افزود: با امضای این تفاهم‌نامه و به محض دریافت پیش‌پرداخت، قرارداد خرید تجهیزات با شرکت NCP آفریقای‌‌جنوبی منعقد خواهد شد.

بابک اشجع اظهار امیدواری کرد که عملیات اجرایی شامل ساخت، حمل و نصب تجهیزات این پروژه در کمتر از ۲۴ماه به سرانجام برسد.

وی با اعلام اینکه در حال حاضر، همکاران ما در شرکت ایریتک در حال مذاکره و نهایی‌کردن قرارداد با مدیرعامل شرکت NCP هستند، گفت: بسیاری از ارکان پروژه اجرایی شده و ادامه کار نیز قابلیت اجرای سریع‌ را دارد. بخش پیچیده پروژه، خرید چند تجهیزات خاص است که امیدواریم با عقد قرارداد با شرکت NCP و همکاری کارفرما، خرید تجهیزات آغاز شود و مابقی کارها نیز با موفقیت به سرانجام برسد.

 تضمین ۲۵ساله تامین خوراک فولاد خراسان

بر اساس این گزارش، مدیرعامل شرکت «ایمپادکو» نیز در سخنانی گفت: معادن «سنگان» جزو ذخایر قابل اطمینان کشور است و فولاد خراسان با اجرای این پروژه، قیمت تمام‌‌شده تولیدات خود را کاهش و این اطمینان نسبی را به سهامداران خود خواهد داد که خوراک ۲۵سال آینده مجتمع از این محل تامین شود. ابوالفضل ذبیحی‌حصاری، با تقدیر از تلاش‌های مدیران‌عامل شرکت‌های فولاد خراسان، ایریتک و دیگر افرادی که در اجرای این پروژه سهیم هستند، افزود: اجرای این گونه پروژه‌ها دست‌کم ۳۶ماه زمان می‌برد که گاه تا ۵۰ماه نیز به ‌طول می‌انجامد، اما اینکه فولاد خراسان با مدیریت دکتر کسری غفوری در تلاش است این پروژه را در کمتر از ۲۴ماه به فرجام برساند، واقعا بایسته قدردانی است.

وی با تشریح فعالیت‌های شرکت تحت مسوولیت خود، اظهار کرد: «ایمپادکو» در حال حاضر به‌‌عنوان یکی از شرکت‌های زیرمجموعه فولاد خراسان، تولید ۸۰۰هزار تن آهن‌اسفنجی را نیز بر عهده دارد و امیدواریم با تلاش هیات‌مدیره، مساعدت مدیریت فولاد خراسان و شرکت ایریتک، در آینده نزدیک شاهد نهایی‌شدن قرارداد توسعه از ۸۰۰هزار به ۲/ ۱میلیون تن و ساخت و بهره‌برداری طرح توسعه در ۱۵ماه باشیم. ذبیحی در پایان، پروژه ساخت کارخانه کنسانتره را یک حرکت ملی توصیف و اظهار امیدواری کرد که منطقه خراسان‌رضوی با حمایت همه‌جانبه مسوولان شاهد رشد و شکوفایی بیشتر باشد.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0