به گزارش معدن نامه، فردی در اصفهان کالایی را به وزن 51 تن با عنوان پروفیل گالوانیزه به گمرک اظهار و اعلام می کند قصد دارد از محل ورود موقت، این محموله را از طریق بندر شهید رجایی به امارات متحده عربی صادر کند.
با انجام تشریفات اولیه، اجازه حمل صادر و با هماهنگی مقرر میشود کنترلهای لازم در گمرک شهید رجایی به عمل آید.
با هوشیاری ماموران گمرک شهید رجایی بندرعباس و در پی تقاطعگیری اطلاعات به کمک سامانههای الکترونیکی مأموران گمرک تصمیم به بازرسی فیزیکی کالا میگیرند، اما مراجعه نکردن نماینده صاحب کالا برای رویت کالا و همکاری نکردن با مأموران گمرک برای رویت کالا ظن قوی قاچاق را نسبت به محموله افزایش میدهد.
با حضور مسئولان انبار تحویلگیرنده کالا، کانتینرهای یادشده مورد بازرسی فیزیکی قرار گرفت و مشخص شد محتویات این کانتینرها عبارت است از بلوکهای مستطیل شکل حاصل از ضایعات و قراضه استیل و هیچگونه کالایی تحت عنوان پروفیل گالوانیزه مشاهده نشد.
در بررسیهای دقیقتر مشخص شد صاحب کالا پس از اطلاع از تصمیم قاطع گمرک برای دیدن کالا و کسب اطلاع از اینکه صادرات ضایعات استیل مشمول 80 درصد عوارض صادراتی است، علاوه بر تخلف قبلی در اظهار کالا دست به اقدام جدیدی زده و مبادرت به اخذ قبض انبار از پیمانکار انبارهای بنادر تحت عنوان سنگ صادراتی کوپ برای همان کالا و به نام صاحب کالای دیگری اقدام کرده و سپس نسبت به اظهار مجدد آن به گمرک شهیدرجایی اقدام کرده است.
بنابراین در بررسیهای بعدی مشخص میشود، صاحب کالا قصد داشته با فریب مأموران گمرک با یک تیر چند نشان بزند که با هوشیاری مأموران گمرک شهیدرجایی این ترفند ناکام ماند و تخلفات متعدد صاحب کالا محرز شد.
تخلف نخست اینکه کالای اظهار شده به گمرک پروفیل گالوانیزه و از محل پروانه ورود موقت بوده ولی کالای رویت شده ضایعات استیل و شمول پرداخت 80 درصد عوارض صادراتی است.
تخلف دیگر این بود که صاحب کالا سعی داشته با ارائه این پروانه صادراتی، پروانه ورود موقت وارد شده از گمرک بندرامام خمینی(ره) را تسویه و از پرداخت حقوق دولت خودداری کند.
سوم اینکه در گمرک شهیدرجایی بندرعباس با اخذ قبض انبار خلاف واقع و اظهار کالای صادراتی مجاز به جای کالای صادراتی مشروط (مشمول عوارض قانونی) سعی در نپرداختن عوارض دولت داشته است.
بر این اساس، ماموران گمرک شهیدرجایی ضمن مهر و موم کردن کانیتنرهای یادشده و جلوگیری از خروج آنها از کشور اقدام به تشکیل پرونده قضایی در این رابطه کرده اند.
استیل آلیاژی است که پایه آن فلز آهن است که فولاد نیز نامیده می شود. بسته به دیگر ترکیبات آن خواص دیگر آن مانند سختی و انعطاف پذیری آن مشخص می شود. آلیاژی که کمتر از 2 درصد کربن داشته باشد استیل نامیده می شود.
ضایعات استیل قابل بازیافت است هرچند دوام اولیه نخواهد داشت.
منبع: گمرک ایران
مطالب مرتبط