در نیمه نخست امسال رقم خورد

طی شش ماه نخست امسال، مصرف ظاهری انواع اشکال فولاد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش ۱۶‌درصدی و در شمش فولاد و آهن اسفنجی به ترتیب ۲۴ و ۸‌درصدی ایجاد شده است.
کاهش مصرف فولاد و افزایش صادرات

سبا مسعودی| این در حالی است که در سه ماه دوم سال‌جاری به سبب قطعی‌های برق، کاهش شدید تولید رخ داده اما در مقابل صادرات انواع محصولات به‌ویژه آهن اسفنجی رشد قابل‌توجهی داشته؛ به گونه‌ای که در ۶ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، رشد ۲۸۷‌درصدی در این بخش ثبت شده است.

بر اساس آمار انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، طی ۶ماهه سال‌جاری ۱۲‌میلیون و ۹۹۴‌هزار تن شمش فولادی (اسلب، بیلت و بلوم) تولید شده که ۹‌میلیون و ۵۰۲‌هزار تن آن با کاهش ۲۴‌درصدی نسبت به مصرف ظاهری آن در ۶ماهه ابتدایی سال۱۳۹۹، صرف داخل شده است.

در نیمه نخست سال گذشته میزان مصرف شمش فولاد معادل ۱۲‌میلیون و ۴۶۳‌هزار تن ثبت شده بود.

همچنین، از مجموع پنج‌میلیون و ۳۱۴‌هزار تن کل مقاطع طویل فولادی شامل تیرآهن، میلگرد، ناودانی، نبشی و سایر مقاطع تولید شده در ۶ماهه سال‌جاری، چهار‌میلیون و ۵۲‌هزار تن آن در داخل مصرف شده است. مصرف ظاهری فولاد در نیمه نخست امسال ۱۶‌درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته که چهار‌میلیون و ۸۳۲‌هزار تن بوده، کمتر شده است. مصرف ظاهری کل مقاطع تخت فولادی شامل ورق گرم، ورق سرد و ورق پوشش‌دار نیز در مدت مذکور سال‌جاری نسبت به ۶ماهه ابتدایی سال گذشته، ۱۶‌درصد کمتر شده و از چهار‌میلیون و ۷۳۸‌هزار تن به سه‌میلیون و ۹۵۹‌هزار تن رسیده است.

از ابتدای سال‌جاری تا پایان شهریور ماه، تولید محصولات فولادی نیز معادل ۹‌میلیون و ۲۸۱‌هزار تن ثبت شده که هشت‌میلیون و ۱۱‌هزار تن آن به مصرف داخلی اختصاص یافته و به این ترتیب نسبت به مصرف ظاهری آن در مدت مشابه سال گذشته که ۹‌میلیون و ۵۷۰‌هزار تن بوده، ۱۶‌درصد کاهش یافته است.

بر اساس آمار، کمترین میزان افت مصرف ظاهری فولادی‌ها در این مقایسه آماری متعلق به تولید آهن اسفنجی است که با کاهش هشت‌درصدی، در مجموع ۶ماهه سال‌جاری به ۱۴‌میلیون و ۱۱۴‌هزار تن رسیده است.

میزان مصرف ظاهری این محصول معدنی در مدت مشابه سال گذشته معادل ۱۵‌میلیون و ۳۸۸‌هزار تن بوده است. این در حالی است که آمار تولید فولادی‌ها نشان می‌دهد که از ابتدای سال‌جاری تا پایان شهریورماه، تمامی فرآورده‌های فولادی اعم از شمش، مقاطع تخت و طویل، محصولات و آهن اسفنجی با افت تولید نسبت به نیمه نخست سال گذشته روبه‌رو شده‌اند. مقایسه سه ماه ابتدایی سال با سه ماه دوم سال‌جاری نیز بیانگر کاهش قابل‌توجه تولید در فصل تابستان نسبت به بهار امسال است و آمار تماما کاهشی تولید، ثمره قطعی‌های برق صنایع فولادی است.در همین حال، با وجود کاهش تولید و کاهش مصرف ظاهری زنجیره فولاد، صادرات فولادی‌ها در این مدت با افزایش قابل‌توجهی روبه‌رو بوده و از میزان تولید فولادی‌ها در نیمه نخست امسال، به ترتیب شمش فولاد ۳۶‌درصد، مقاطع طویل فولادی ۷۱‌درصد، مقاطع تخت فولادی ۶۲‌درصد، محصولات فولادی ۶۹‌درصد و آهن اسفنجی ۲۸۷‌درصد افزایش صادرات نسبت به ۶ماه ابتدایی سال ۱۳۹۹ داشته‌اند.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0