ظهور نگرانی‌هایی در زمینه عرضه مس از سوی پرو، به‌‌‌عنوان دومین تولیدکننده بزرگ این فلز صنعتی جهان پس از شیلی، باعث شد تا در روزهای پایانی هفته گذشته منتهی به ‌روز جمعه هشتم اکتبر، بهای مس در بازارهای جهانی افزایشی شود. 
بهای جهانی مس در دوراهی صعود یا سقوط قیمتی

بهای فروش مس در معاملات نقدی و تحویل فوری آن در بورس فلزات لندن، روز جمعه به ۹هزار و ۲۴۶دلار به ازای هر تن رسید که این نرخ نسبت به بهای معامله آن در روز جمعه هفته قبل، رشد ۵/ ۱درصدی داشت.
همچنین بهای مس در بازار کامکس (بورس آمریکا) در معاملات آتی روز جمعه هشتم اکتبر به ۲۸/ ۴دلار به ازای هر پوند رسید که این رقم نسبت به بهای آن در هفته قبل، افزایش ۱۶/ ۲درصدی داشت. درگیری میان رهبران محلی و دولت پرو شدت گرفته و باعث شده است تا برخی از افراد محلی با حمایت رهبران بومی اقدام به مسدود کردن جاده‌‌‌های مواصلاتی به معادن این کشور کنند. در این هفته، جاده مواصلاتی به معدن مس آنتاپاکای در اعتراض به عملکرد دولت و شرکت گلینکور با کمک مردم بومی استان اسپینار بسته شد.

این گروه اعلام کرده‌‌‌اند که قصد دارند توقف تولید در این معدن را ادامه‌دار کنند. این درگیری یک روز پس از آن رخ داد که دولت از ایجاد مشکل مشابهی برای معدن لاس‌بامباس MMG در این کشور جلوگیری کرد.

هوانک (Huanque) از رهبران بومی پرو گفت که اقدامات جامعه محلی در اعتراض به تاثیرات زیست‌محیطی و اجتماعی فعالیت این معدن و همچنین تعامل نداشتن دولت با جامعه محلی انجام می‌شود. وی افزود، مسدود کردن جاده‌‌‌های مواصلاتی معادن تا زمان به نتیجه رسیدن شکایت‌‌‌های زیست‌‌‌محیطی از شرکت‌های فعال معدنی در این منطقه ادامه پیدا خواهد کرد.

در این شرایط میزان ذخایر مس در انبارهای بورس‌‌‌های دنیا رو به کاهش است. میزان ذخیره مس در بازار آتی شانگهای موسوم به SHFE در پایین‌ترین سطح خود از ژوئن ۲۰۰۹ قرار دارد و موجودی‌‌‌ قراردادهای گواهی سپرده LME تنها در این هفته کاهش ۲۷درصدی داشته است. این کاهش موجودی در عین افزایش ریسک عرضه معدنی مس، پتانسیل رشد نرخ در بازارهای دنیا را به وجود آورده است.

در این شرایط بخش تقاضای مس، به‌خصوص از سوی چین، تحت فشار کاهشی قرار دارد که این موضوع می‌تواند به تضعیف قیمتی در این بازار بینجامد. چین به‌‌‌عنوان بزرگ‌ترین بازار مصرف‌‌‌ مس در دنیا با ریسک کاهش تقاضا روبروست. از سویی مشکلات شرکت‌های ساختمانی چین همچون «اورگرند» ریسک کاهش تقاضا را در این منطقه به وجود آورده است و از طرف دیگر، چالش تامین انرژی در چین با توقف صنایع به تعدیل تقاضا برای مس منجر می‌شود که این موضوع زمینه افت نرخ را در این بازار به وجود می‌‌‌آورد.

کاهش ریسک تعطیلی دولت ایالات‌متحده با تصویب افزایش سقف بدهی دولت نیز از رشد قیمتی مس در هفته اخیر حمایت کرد؛ هر چند تصمیم فدرال‌رزرو مبنی بر اخذ سیاست انقباض پولی می‌تواند در میان‌مدت بر بازارهای کالایی و مس تاثیر منفی داشته باشد.

تضعیف تقاضا برای مس از سوی چین این فلز را در شرایط لغزنده قیمتی قرار داده است، اما اغلب تحلیلگران بر این باورند که تقاضا برای مس در بلندمدت افزایشی می‌شود و این موضوع زمینه رشد مجدد قیمتی در این بازار را به وجود می‌‌‌آورد.
منبع: دنیای اقتصاد



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0