به گزارش بیرونیت، تولید کنسانتره مس در ۶ ماه نخست سال ۲۰۲۱ به میزان ۴/ ۶ درصد رشد کرد، در حالی استخراج حلالی ۵/ ۱درصد کاهش یافت.
شیلی که بزرگترین تولیدکننده مس جهان است، با کاهش ۲/ ۱درصدی تولید در نیمه اول سال روبهرو شد. در این بین، پرو که دومین تولیدکننده بزرگ مس در جهان است، شاهد بهبود تولید خود به میزان ۱۴ درصد بر مبنای سال به سال بود. با این حال تولید این کشور در نیمه اول امسال ۹درصد پایینتر از مدت مشابه در سال ۲۰۱۹ بود. در نتیجه رشد تولید معدن گرسبرگ، تولید اندونزی بر مبنای سال به سال ۶۹ درصد افزایش یافت.
در این بین، تولید مس پالایششده بر مبنای سال به سال ۲/ ۳درصد رشد کرد. گروه مطالعات بینالمللی مس در این باره اعلام کرد، قرنطینه جهانی مربوط به کووید-۱۹ تاثیر منفی قابلتوجهی بر اقتصاد جهان و متعاقب آن بخشهای کاربر نهایی مس در همه مناطق به جز چین داشت. تقاضا در نیمه دوم سال ۲۰۲۰ روند رو به بهبودی پیدا کرد، اما تقاضای جهانی در اکثر کشورها پایینتر از سطح پیش از شیوع همهگیری مانده است. مصرف مس در چین در نیمه اول سال میلادی جاری ۵/ ۱درصد رشد کرد.
طبق آمار اداره کل گمرک چین، این کشور ۴۲۴ هزار و ۲۸۰ تن مس خام و محصولات مس در جولای وارد کرد که در مقایسه با ژوئن ۴۲۸ هزار و ۴۳۷ تن کاهش داشت. با این حال چین در هفت ماه نخست سال ۲۲/ ۳ میلیون تن مس خام و محصولات مس وارد کرد. این میزان ۶/ ۱۰ درصد کاهش در مقایسه با هفت ماه نخست سال ۲۰۲۰ نشان میدهد.
ناظران بازار، اوضاع اقتصادی چین را بهخصوص در بحبوحه نگرانیها نسبت به انحلال شرکت سازنده املاک «اورگرند» رصد میکنند. بازارها روز چهارشنبه تحتتاثیر این خبر نزول کردند، اما باید دید چین به این بحران چگونه رسیدگی میکند.
منبع: ایسنا
مطالب مرتبط