معاون معدنی وزیر صنعت اعلام کرد:

معاونت معدنی وزارت صمت اهداف وزارتخانه در بخش معدن را طی چهار سال اخیر تشریح کرد و گفت: برای ارتقای سهم معدن در تولید ناخالص داخلی اقدامات بسیاری انجام داده ایم.
6 دستاورد معاونت معدنی وزارت صنعت در دولت یازدهم/ برنامه ریزی برای ورود به معدنکاری بزرگ مقیاس
به گزارش معدن نامه، جعفر سرقینی، معاونت معدنی وزارت صنعت در نشست مشترک خود با رییس خانه معدن ایران گفت: 12 سال سابقه در دولت دارم و این برای من بس است. دیگر قصد ندارم در وزارت صنعت بمانم.
 او در ادامه مطرح کرد: طی چهار سال اخیر اولین هدف ما توسعه اکتشافات معدنی کشور برای توسعه پهنه های معدنی بود که نزدیک به 500 هزار کیلومتر مربع پیشرفت داشتیم و تا الان 400 پهنه معدنی شناسایی شده است.
او با بیان اینکه در استرالیا تنها 38 معدن عمده نیاز صنایع فلزی را تامین می کند، افزود: دومین هدف ما هدایت فعالیت های معدنی ما به سمت معادن کوچک مقیاس بود. برایمان معادن کوچک مقیاس مهم است و برای آنها برنامه داریم. 
سرقینی ادامه داد: معادنی که پراکنده هستند مانند زمین کشاورزی نیستند که بتوان امور تمام آنها را مدیریت کرد و باید با دقت و برنامه ریزی منسجمی واحدهای معدنی را مدیریت کنیم.
او افزود: هدف سوم ما تکمیل ارزش افزوده و کاهش خام فروشی مواد معدنی است. زنجیره فولاد کامل نبود اما توانستیم 54 میلیون تن فولاد به زنجیره ارزش فولاد افزوده شده و صادرات‌مان افزایش یافته است.
سرقینی بیان کرد: هدف بعدی ما ارتقای سهم معدن در تولید ناخالص داخلی بوده است. هدف مان افزایش این سهم است. هر اندازه که اقتصاد کشورها وسیع باشد، ارقام تولید معدنی متفاوت تر می شود و سهم معدن کوچک است. تولید مواد معدنی در سال 95 به 390 میلیون تن رسید که که در مقایسه با سال 94 حدود 6 درصد رشد داشته است. یک چهارم آن مربوط به مصالح ساختمانی است.
معاون معدنی وزارت صنعت افزود: پنجمین هدف، شفافیت در ثبت امور محدوده معدنی بوده،  سامانه کاداستر به خوبی در حال انجام است. هدف بعدی مان نیز صادرات مواد معدنی و محصولات صنایع معدنی بوده که صادرات را افزایش دادیم و صادرات محصولات معدنی مان 6.5 میلیارد دلار بوده و 13/5 درصد به لحاظ ارزشی رشد داشتیم.
او در ادامه افزود: در حادثه معدن زمستان یورت آزادشهر کمتر به زحمات گروه های امدادرسانی توجه شد و تقدیر شد در حالی که آنها با توان خود در این حادثه حضور پیدا کردند و زحمت کشیدند به زودی از آنها قدردانی می شود.
او افزود: در سال 95 حدود 18 میلیون و 500 هزارتن فولاد تولید کردیم که در سال 96 این میزان تولید را به 22 میلیون و 500 هزارتن خواهیم رساند و افزایش روند تولید در مابقی مواد معدنی و صنایع معدنی صدق می کند.
معاون وزیر صنعت ، معدن و تجارت در ادامه گفت: هم اکنون حدود 30 الی 40 معادن کشور به دلیل عدم رعایت مسایل ایمنی متوقف هستند و 5 تا 6 معدن دیگر نیز طی سنوات گذشته تعطیل شده و از بهره برداران آنان سلب صلاحیت شده است و البته در معادن مختلف نیز اخطار برای بهبود شرایط کارگرفته اند.
او با بیان این که همیشه حادثه معدنی در کمین است ، افزود: با پرداختن به  آموزش بیشتر و تجهیز معادن آثار منفی اتفاقات معدنی را ازبین رفته یا کاسته می شود.
سرقینی در ادامه با بیان اینکه معادن بطور منظم ودوره ای بازدید می شوند ، افزود :   معادن رها شده نیستند بلکه پی گیری و نظارت می شوند بطوریکه در حادثه معدن زمستان یورت استان گلستان قبل از حادثه 5 مرتبه  بازدید توسط تیم مجرب کارشناس مجرب صورت گرفته بود.
او با اشاره به اینکه علت اصلی حادثه معدن زمستان یورت هنوز مشخص نشده است ، افزود : شواهد نشانگر این است که نقص از اگزوز لوکوموتیو و باتری به باتری کردن آن بوده است اما اگر در مجموع معادن کشور مجهزتر شوند این چنین اتفاقات را کمتر شاهد خواهیم بود.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن وتجارت در ادمه گفت: در تمام کشورها از جمله ایران هیچ موقع قیمت صادراتی با قیمت داخلی برابر نیست البته ممکن است در یک مقطع زمانی یکی بر دیگری پیشی گیرد و حتی در زمانهایی قیمت فولاد بازار داخلی نصف قیمت صادراتی آن بوده است و در این راستا فولاد مبارکه اصفهان سال 95 حدود 600 هزارتن صادرات خود را به صنایع پایین دستی اختصاص داده و صادرات انجام نداد چرا که اولویت اول صنایع داخلی است.
سرقینی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ما اکنون سیاستمان را برروی تشویق سازندگان به سمت ساختن ساختمان بتنی و راه داران به سمت ساخت جاده های بتنی بمنظور استفاده هرچه بیشترسیمان تولید انباشته شده است که با این اقدام 2 الی 3 میلیون تن مصرف سیمان بالاتر می رود.
او در ادامه گفت: در صورت رونق صنعت ساختمان می توان جلوی صادرات آن را گرفت .
معاون وزیر صنعت، معدن وتجارت گفت: هم اکنون بیش از 9 هزار فقره پروانه معدنی معتبر در کشور وجود دارد که از این میان 6 هزار معدن فعال در کشور وجود دارد که 3 هزارمعدن از 6 هزار معدن فعال یاد شده بخشی از آنها در حال تجهیز بوده و بخش دیگر به دلیل روکود صنعت ساختمان ، افت قیمت های جهانی و دلایل اقتصادی هرگز به سراغ معدن نرفته اند که البته برای این افراد پس از گذشتن مهلت قانونی پروانه آنان ابطال می شود.
او در ادامه گفت: هم اکنون 2 هزار معدن کشور به دلایل ذکر شده  تعطیل هستند که عمده آنها در بخش مصالح ساختمانی ، لاشه و شن  وماسه هستنداما در کانی های صنعتی نه تنها مشکل نداریم بلکه رونق تولید نیز داریم.
سرقینی در ادامه گفت: امسال در بخش رونق تولید 500 معدن به ارزش یک هزار میلیارد تومان دیده شده است و الویت ما در معادن کانی های صنعتی است که ارزش افزوده بالاتری دارند.
او در پایان گفت: سیاست ما کار اکتشاف در پهنه ها برای دسترسی به ذخایر و مواد معدنی با ظرفیت بلاتر برای راه اندازی معادن بزرگتر واشتغال بیشتر در این حوزه است.


مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0