• گروه مطلب:| خبر| معدن| فارسی|
  • کد مطلب:29890
  • زمان انتشار:جمعه 15 مرداد 1400-19:1
  • کاربر:
حمیدرضا رستگار، رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد:

رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد گفت: قیمت آهن نسبت به سال قبل 2 برابر شده است و همچنین نسبت به بهار 5 هزار تومان گران شده است. آهن در بهار 13 هزار تومان بود در حالی که هم اکنون به 18 هزار تومان رسیده است.
قیمت آهن نسبت به دو سال گذشته 2 برابر شده است / نحوه توزیع آهن و فولاد باید اصلاح شود

حمیدرضا رستگار، رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد در مورد وضعیت بازار آهن و فولاد، اظهار داشت: تولید آهن و فولاد در کشور به اندازه مکفی انجام می شود و نیازی به واردات نداریم و بازارِ صادرات خوبی هم داریم.

به گزارش بیرونیت، رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد تهران با بیا اینکه اگر به اندازه صادر شود، تولید داخلی کفاف مصرف داخل را می دهد، افزود: با توجه به حجم تولیدی که می شود نباید در بازار کمبود داشته باشیم اما متأسفانه این اتفاق افتاده است.

وی ادامه داد: اینکه می گویند قطعی برق عامل کمبود است چندان منطقی نیست؛ حدود دو ماه است که مشکل قطعی برق داریم، تولیدات قبلی چه شده اند؟ اگر قرار است کاهش عرضه به دلیل قطعی برق داشته باشیم این موضوع باید خود را در ماه های آینده نشان می داد نه بلافاصله پس از قطعی برق.

رستگار گفت: عدم هماهنگی بین زنجیره های تولید و توزیع و مصرف موجب کمبود و غیرواقعی شدن قیمت ها شده است.

وی تصریح کرد: قیمت باید بر اساس نرخ ریالی باشد؛ آهن و فولاد در داخل کشور و با نرخ های ریالی تولید می شوند. از سویی دیگر نیز تولیدکنندگان از سوبسیدهای زیاد، منابع ملی و حمایت های دولتی برخوردار هستند، با این حال به جای اینکه نرخ این محصولات متعادل باشد، بر اساس نرخ جهانی تعیین می شوند.

رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد تهران افزود: وضعیت قیمت ها به شکلی شده که در ماه های قبل حتی شاهد پیشی گرفتن قیمت های داخلی از بازار جهانی هم بودیم. در واقع قیمت های جهانی از تولیدات داخلی ارزان تر بود.

رستگار گفت: قیمت ها نسبت به سال قبل 2 برابر شده است و همچنین نسبت به بهار 5 هزار تومان گران شده است. آهن در بهار 13 هزار تومان بود در حالی که هم اکنون به 18 هزار تومان رسیده است.

وی تصریح کرد: عدم ساماندهی نظام توزیع، موجب ایجاد رانت و ویژه خورای در حوزه آهن و فولاد شده است. ویژه خواران نظام توزیع را در دست گرفته اند و بیشترین سود را می برند کما اینکه مالیاتی هم نمی دهند و هزینه ای را هم متقبل نمی شوند. بهم ریختگی بازار به حدی است که به جای توزیع کننده، تولیدکننده رأسا اقدام به توزیع کالا می کند.

رستگار افزود: در حوزه توزیع شاهد دخالت های غیرمتعارف و غیرقانونی هستیم. دولت جدید باید در این بخش برنامه ریزی دقیقی کند تا بازار به تعادل برسد.

رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد تهران گفت: آهن و فولاد تقریباً در تمامی صنایع مورد استفاده هستند و وقتی ثبات نباشد، بازار تبدیل به مسابقه ای جهت گرانی های بیشتر می شود. همچنین ساخت و ساز نیز به مشکل می خورد.

وی تصریح کرد: نحوه توزیع آهن و فولاد باید اصلاح شود؛ کسانی باید توزیع کنند که مجوز توزیع و جواز کسب داشته باشند. کارخانه و شرکت مسئول توزیع نیستند اما در حال حاضر در بازار و فضای مجازی قیمت سازی می کنند.

رستگار گفت: دولت جدید و دستگاه های نظارتی باید به این حوزه ورود کنند و نظام تولید تا مصرف را ضابطه مند کنند.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0