مشکلات معدن کاران خراسان جنوبی در بیست و هشتمین شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی مشکلاتی از جمله نبود سرمایه در گردش، خام فروشی و ضعف در حوزه حمل و نقل مواد معدنی را مطرح و خواستار رسیدگی و حل مشکلات با استفاده از ظرفیت های بخش دولتی شدند.
رئیس اتاق بازرگانی بیرجند شنبه شب در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی اظهار کرد: اقدامی که در ستاد توسعه خاوران برای تسهیل سرمایهگذاری انجام شده میتواند الگوی تحولی بسیار خوبی در حوزه رفع مشکل واحدهای تولیدی باشد.
محسن احتشام با اشاره به اینکه ستاد توسعه خاوران انگیزه بسیار خوبی در سرمایهگذاران ایجاد کرده است، بیانکرد: بخشی از واحدهای تولیدی خراسانجنوبی مشکل بیکاری پنهان دارند که با اقدامات ستاد توسعه خاوران این مشکل نیز حل خواهد شد.
ضرورت سهل گیری بانکها در اعطای تسهیلات
احتشام در زمینه تسهیلات برای واحدهای دامداری و کشاورزی نیز گفت: بانکها باید تلاش کنند که در زمینه اعطای تسهیلات سخت گیریهای کمتری داشته باشند.
علیرضا باقری، رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی بیرجند نیز در این جلسه اظهار کرد: یکی از اشکالات و مشکلات در حوزه معادن بخشنامه تغییر قیمت پایه مواد معدنی است که به درصدی از فروش ماده معدنی تغییر پیدا کرده است.
رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی بیرجند بیانکرد: متأسفانه ۹۰ درصد از مواد معدنی خراسانجنوبی جهت فرآوری به خارج از استان میرود و از این جهت قیمت تمام شده بسیار بالایی دارد و از طرفی معادن ما نیز از زیرساخت مناسب آب و برق نیز برخوردار نیستند.
باقری ادامهداد: برخی از واحدهای معدنی برای تأمین برق از نیروگاههای کوچک استفاده میکنند که هزینه تمام شده محصول تولیدی آنان را نیز افزایش میدهد.
وی گفت: با توجه به جمیع شرایط پیشنهاد ما این بوده است که در زمینه حقوق دولتی معادن برای استانهای کمتر توسعه یافته برای مدتی ۷۰ درصد تخفیف قائل شوند و به صورت پلکانی و بر اساس شرایط این میزان تغییر کند.
دپوی مواد معدنی به واسطه مشکلات حمل و نقل
رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی بیرجند اظهار کرد: از دیگر مشکلات معدنکاران باید به حوزه حمل و نقل اشاره کرد که توسعه ناوگان حمل و نقل به اندازه حجم تولیدات معادن نبوده و از این جهت ما شاهد دپوی مواد معدنی در مواردی هستیم.
باقری با اشاره به اینکه مجوز واردات ماشینهای دست دوم نیز بلاتکلیف است، گفت: یکی از پیشنهادات ما این است که تسهیلات بانکی ارزان قیمت به شرکتهای حمل و نقل در جهت تقویت ناوگان حمل و نقل داده شود.
وی با تأکید بر اینکه بسته بودن مسیر نهبندان به شهداد نیز برای معدنکاران مشکلاتی ایجاد کرده است، بیانکرد: از دیگر درخواستهای ما این است که پیگیری در زمینه استفاده از کامیونهای عبور موقت در تردد داخل استان صورت گیرد.
سید حسین خیریه، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند نیز در این جلسه گفت: یکی از مشکلات واحدهای دامداری و کشاورزی در زمینه در زمینه دریافت تسهیلات مشکل وثیقهها است.
وی یادآور شد: براساس قانون محل اجرای طرح نیز میتواند به عنوان وثیقه باشد و در صورت کمبود از وثیقه ملکی استفاده شود.
دغدغه سرمایه در گردش واحدها
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به اینکه بیشتر واحدهای تولیدی دغدغه سرمایه در گردش دارند، گفت: افزایش سرمایه صندوق حمایت از بخش کشاورزی میتواند تا حدی در رفع این مشکل تأثیرگذار باشد.
خیریه اظهار کرد: اگر دولت ۴۹ درصد سهم خود به این صندوق را پرداخت کند همه آمادگی دارند که ۵۱ درصد سهم خود را بپردازند.
حامد کریم پور، رئیس انجمن صنفی کارفرمایان شرکتهای حمل و نقل کالای بیرجند نیز در این جلسه بیانکرد: موضوع معدن در واقع بهانهای شد برای اینکه به مشکلات بخش حمل و نقل نیز نگاهی انداخته شود
وی یادآورشد: سرمایهگذاران بخش حمل و نقل هیچ گونه تسهیلاتی نگرفتهاند و ۱۰۰ درصد سرمایهگذاری توسط بخش خصوصی بوده است.
مطالب مرتبط