عضو کمیته اقتصاد کلان خانه معدن ایران مطرح کرد:

عضو کمیته اقتصاد کلان خانه معدن ایران گفت: نرخ ارز حقیقی طی سه سال گذشته روندی نزولی داشته به طوری که تداوم سیاست ارزی به شیوه فعلی و کاهش نرخ ارز حقیقی، به زیان کشور است .
چرا بازنگری در سیاست‌های ارزی لازم است؟
حمید آذرمند افزود: سرکوب نرخ ارز، انگیزه قاچاق کالا به داخل کشور را افزایش می‌دهد و کاهش نرخ ارز حقیقی، توان رقابت‌پذیری بنگاه‌های داخلی را در برابر رقبای خارجی کاهش می‌دهد و مانع توسعه صادرات غیرنفتی است.
او گفت: کاهش نرخ ارز حقیقی، انگیزه سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت و جذب سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی را کاهش می‌دهد از این رو پایین نگهداشتن نرخ ارز و مداخله مستمر و یک سویه در بازار ارز، منجر به کاهش ذخایر ارزی کشور خواهد شد. 
آذرمند افزود: با تداوم سیاست تثبیت نرخ ارز اسمی، همواره یک انتظار جهش نرخ ارز در بازار وجود خواهد داشت که این مسئله موجب شکل‌گیری نااطمینانی در بازار است. بنابراین دولت دوازدهم، برای افزایش توان رقابت‌پذیری اقتصاد، کمک به رشد صادرات غیرنفتی، کمک به رشد اقتصادی، کاهش زمینه‌های رانت‌جویی، افزایش شفافیت در بازار و صیانت از ذخایر ارزی کشور، چاره‌ای جز بازنگری در سیاست‌های ارزی ندارد. در این زمینه، سیاست‌هایی مانند تک‌نرخی کردن ارز، اجتناب از پایین نگهداشتن نرخ ارز و همچنین راه‌اندازی بازار آتی ارز، اولویت دارد.


منبع: روابط عمومی خانه معدن ایران

مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0