عضو هیات رئیسه خانه معدن خراسان رضوی مطرح کرد:

عضو هیات رئیسه خانه معدن خراسان رضوی با تشریح ظرفیت‌های بالقوه معدنی این استان مطرح کرد: با وجود تصمیمات غیرکارشناسی در بخش معدن نبود فناوری های جدید معدنکاری در خراسان رضوی سخت شده است. 
6 مطالبه بخش معدن از دولت دوازدهم/وزارت معادن و فلزات تکرار شود

به گزارش معدن نامه، غلامرضا نازپرور صوفیانی با بیان مطلب فوق اظهار کرد: در مقطع کنونی بیش از هر چیزی بخش معدن نیازمند اجرای پنجره واحد دارد چرا که فعالیت معدنی بسیار سخت و پیچیده شده است.اخذ استعلام برای پروانه اکتشافی پیچیده شده و باید از چندین سازمان استعلام گرفت در حالی که چنین فرآیندی فعالان معدنی را سردرگم می‌کند.

نایب رئیس نظام مهندسی معدن خراسان رضوی با بیان اینکه در شرایط فعلی معدنکاری سخت شده است، افزود: پرداخت حق‌الارض قبل از اکتشاف و مرحله گواهی کشف تصمیم کاملا غیرکارشناسی است زیرا هنوز برای بهره‌بردار ذخیره معدنی آن محدوده مشخص نیست و نمی‌داند سرمایه‌گذاری در آن معدن  بازدهی دارد یا خیر. بنابراین پرداخت حق الارض در این مرحله از معدنکاری اصلا منطقی نیست.

صوفیانی ادامه داد: نبود دانش فنی و نبود سرمایه‌گذار در معادن خراسان رضوی باعث شده در اتصال زنجیره تولید به فناوری فرآوری گسستگی ایجاد شود که برای بخش معدن خلایی بزرگ است.

او افزود: از زمانی که وزارت معدن با بازرگانی ادغام شده، مشکلات بخش معدن به خوبی دیده نمی شود در حالی که در زمان وزارت معادن و فلزات با نگاه تخصصی مشکلات بخش معدن بررسی می شد. بهتر است برای حل مشکلات معدنکاران کشور باری دیگر وزارت معادن و فلزات تشکیل شود و بخش معدن مستقل از وزارت بازرگانی اداره شود.

نایب رئیس نظام مهندسی معدن خراسان رضوی ادامه داد: الان می بینیم ماده 54 قانون برنامه ششم توسعه طرح می شود و بدون حضور کارشناس و متولی بخش معدن چنین ماده ای مصوب می شود. حتی برای تعریف و بررسی این ماده معاونت معدنی وزارت صنعت هم نبوده است. بنابراین می بینیم در این ماده به جای نگاه اقتصادی نگاه سیاسی حاکم شده است. در حالی که این ماده تاثیر مثبتی در بخش معدن نخواد داشت و تنها به معادن کشور آسیب می زند. به همین دلیل بهتر است ماده 54 بازنگری شود و مسوولان تجدید نظر کنند.

صوفیانی با اشاره به ظرفیت های معدنی خراسان رضوی گفت: در مقطع کنونی سرمایه گذاری در معادن فلزی از جمله مس، کرومیت، طلا و منگنز استان جذاب است و توانستیم از حدود 17 محدوده معدنی داراى ذخایر مس برای  13 مورد از آنها گواهی کشف بگیریم. اما معادن غیرفلزی مانند معادن خاک های صنعتی در حال حاضر به دلیل کاهش ساخت و سازها و نبود تقاضا در بازار کاشی و سرامیک وضعیت خوبی ندارند و می توان گفت برای سرمایه گذاران به همین دلایل جذاب نیست.

او با بیان اینکه در معادن خراسان رضوی به شدت نیاز به روش های فرآوری جدید مواد معدنی مخصوصا مس داریم، گفت: تکنولوژی های نوین و ماشین آلات جدید به همراه روش های جدید فرآوری می تواند کمک بزرگی به توسعه معادن استان کند. چندی پیش هیاتی از چک به ایران آمد و پس از بازدید از معادن استان خواستار سرمایه گذاری در معادن زغال خراسان رضوی شد. با تحقق این سرمایه گذاری ها مطمئنا تکنولوژی های نو وارد معادن خراسان رضوی خواهد شد.

 



منبع: روابط عمومی خانه معدن ایران

مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0